גימור עץ
אהלן, רציתי לשאול איזה דרכים יש לעשות לעצים גימור?לרוב לידיות סכינים
עוד שאלה, הבנתי שלא כדיי להשתמש בעץ טרי לידית סכין בגלל שכשהיא מתייבשת היא מתכווצת ויכולה להסדק גם על הדרך. שמעתי על 'בישול' העץ בשמן רותח. אודה אם מישהו יכול להסביר מהו התהליך ומטרתו, אם זה כבר גימור שאפשר לסיים איתו ידית של עץ ואם הוא מתאים לשימוש על עץ טרי
פה יש כפית שסיימתי לפני כמה ימים, ולפי הצעתו של אבא שלי (מאיפה ששמעתי על התהליך גם, רק לא קיבלתי הרבה מידע) בישלתי את הכפית הכמעט גמורה בשמן (כ-3/4 זית ורבע קנולה כי לא נשאר כבר הרבה זית בבית ) עד שהפסיקו לצאת ממנו בועות- ויצאו דיי הרבה, ואח"כ עשיתי שכבה של CA.
עוד שאלה, הבנתי שלא כדיי להשתמש בעץ טרי לידית סכין בגלל שכשהיא מתייבשת היא מתכווצת ויכולה להסדק גם על הדרך. שמעתי על 'בישול' העץ בשמן רותח. אודה אם מישהו יכול להסביר מהו התהליך ומטרתו, אם זה כבר גימור שאפשר לסיים איתו ידית של עץ ואם הוא מתאים לשימוש על עץ טרי
פה יש כפית שסיימתי לפני כמה ימים, ולפי הצעתו של אבא שלי (מאיפה ששמעתי על התהליך גם, רק לא קיבלתי הרבה מידע) בישלתי את הכפית הכמעט גמורה בשמן (כ-3/4 זית ורבע קנולה כי לא נשאר כבר הרבה זית בבית ) עד שהפסיקו לצאת ממנו בועות- ויצאו דיי הרבה, ואח"כ עשיתי שכבה של CA.
נערך לאחרונה על ידי lhtrf ב 11:17 ,6 אפריל 2013, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: גימור עץ
זה מה שאני עשיתי, אני יחסית מרוצה מהתוצאה אבל נראה מה מבחן הזמן יגיד, מה שטוב בשמן זה שתמיד אפשר למרוח עוד שכבה אם הקודמת נעשית בלויה, לגבי עד טרי לא ההיתי ממליץ להישתמש, בגלל שהעץ טרי והידית הוא חלק יחסית קטן, בתהליך הייבוש עוזבים את העץ בין 10%-20% ממשקלו כמים ולכן הוא נוטה להיסדק, במיוחד בendgrain - קצוות הסיבים, משם בורחים המים במהירות גדולה יותר מבשאר העץOmer811 כתב:עוד קצת היתקדמות , הספקתי להדביק ידית, להרוס אותה, להדביק חדשה ולעשות לה פיניש
איך יצא הפיניש?
שמתי את הידית בשמן פשתן מבושל לא רותח למשך שעה עד שכל הידית הייתה ספוגה בשמן, ואז ליטשתי עד 2000 וכל פעם הספגתי אותה בעוד שמן, זה ניקה את השאריות שנוצרו מהליטוש....
אהה כן והחיסום =/, ניסיון ראשון היה לא מוצלח, בסוף חיסמתי רק את שפת הלהב עם מבער פרופן, דרך ממש לא מומלצת לכל מי שיש דרך אחרת לחסם, בגלל שהסכין הזו תראה שימוש מועט מאוד אם בכלל אני לא חושש מזה מידי, בכל זאת היא תצטרך השחזה אחרי כל שימוש כנראה ><
אז ממה שאני מבין שמן פשתן מבושל זאת הדרך, עכשיו לי יש שמן פשתן, לא רשום מבושל לא כלום, השאלה אם יש הבדל בינם? ואני מניח שלהפוך שמן פשתן למבושל זה לא פשוט להרתיח אותו ולתת לו להתקרר גם?
http://img9.imageshack.us/img9/6254/20130406120518.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/6254/20130406120518.jpg
אני חושב שהכוונה לשמן מבושל, יש לו אותו צבע שחור כמו מה שאני הישתמשתי, אני לא אומר שזו הדרך הנכונה, זה מה שאני הישתמשתי, ואני מרוצה
תודה על העצות, אז בגדול מה שאתה אומר זה לטבול בשמן פשטן מבושל/לא מבושל, מה שיש, ולא להשתמש בעץ ירוק אלא אם כן ממממש אין ברירה אחרת, מישהו אולי יכול להסביר קצת על הבישול בשמן?
תענוג לעניים לראות אנשים ממצעים גלגל מחדש.
דפדפו פורום קצת אחורה הנושא נידון לפחות שלושה פעמים.
דפדפו פורום קצת אחורה הנושא נידון לפחות שלושה פעמים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד