מחפש רעיון ,עיצה ,הדרכה
יש בידי להב מסור "היי ספיד"
אני מעונין לקדוח/לחורר 2 חורים במתכת,
נסיון בעזרת משחזת ציר אלק' וראש יהלום לא צלח
מישהו התנסה בחירור בקשת חשמלית,?
מקווה לרעיון מבעלי נסיון.
תודה
אני מעונין לקדוח/לחורר 2 חורים במתכת,
נסיון בעזרת משחזת ציר אלק' וראש יהלום לא צלח

מישהו התנסה בחירור בקשת חשמלית,?
מקווה לרעיון מבעלי נסיון.
תודה
רעיונות קצת שונים
א.מאחר וניסית בהי ספיד,נסה להעביר ללואו ספיד, ואז אולי תצליח?
ב.קח זכוכוית מגדלת צא לשמש , ונסה לרכז את קרני השמש לנקודה על הלהב , אולי החום יצור חור.(ניסיתי בנייר וזה עובד!!!).
ג.יש שיטות קרטה שבהם עם היד נותנים מכה מרוכזת , ומצליחים לשבור רעפים, לבנים ,וכו' נסה עפם קצות האצבעות- בעדינות(לא ליצור חור גדול מדי) , אולי תצליח גם.(שלא לדבר על נזירי השאולין- שמכופפים חופשי מוטות על הגרון , מכרסמים להנאתם סרגלי D2 וכו' ) .
ד.תנסה לחפש "נודניק" מאלה שחופרים לך עמוק בראש, ואולי אם הוא יחפור מספיק בלהב - יצליח לעשות גם בה חור.(מקוה שלא תפנה אלי כי אני יכול לעשות רק חורים גדולים...).
בהצלחה.
.
וברצינות - אם תצליח -עדכן אותי כי גם אני חשבתי בכיוון.(והדוגמאות לעיל הן ההוכחה..)
ב.קח זכוכוית מגדלת צא לשמש , ונסה לרכז את קרני השמש לנקודה על הלהב , אולי החום יצור חור.(ניסיתי בנייר וזה עובד!!!).
ג.יש שיטות קרטה שבהם עם היד נותנים מכה מרוכזת , ומצליחים לשבור רעפים, לבנים ,וכו' נסה עפם קצות האצבעות- בעדינות(לא ליצור חור גדול מדי) , אולי תצליח גם.(שלא לדבר על נזירי השאולין- שמכופפים חופשי מוטות על הגרון , מכרסמים להנאתם סרגלי D2 וכו' ) .
ד.תנסה לחפש "נודניק" מאלה שחופרים לך עמוק בראש, ואולי אם הוא יחפור מספיק בלהב - יצליח לעשות גם בה חור.(מקוה שלא תפנה אלי כי אני יכול לעשות רק חורים גדולים...).
בהצלחה.

וברצינות - אם תצליח -עדכן אותי כי גם אני חשבתי בכיוון.(והדוגמאות לעיל הן ההוכחה..)
אם מישהו באמת רציני ו"לא יכול לחיות בלי החור בלהב המסור", מה שאני מציע זה לחפש איזה טול מייקר באיזור התעשיה הקרוב ולבדוק האם יש לו מכונת ארוזיה ויכול לעשות לכם את החור/ים
מצד שני, מי שיש לו קצת ידים וזמן פנוי, אפשר לקחת את זה כפרוייקט ולבנות מתקן קידוח בארוזיה תוצרת בית. לא חייב להיות מדוייק אן יעיל. רק שיוכל את הבארזל.
http://www.edm-products.com/Dielectrics ... fase_1.htm
דוד
מצד שני, מי שיש לו קצת ידים וזמן פנוי, אפשר לקחת את זה כפרוייקט ולבנות מתקן קידוח בארוזיה תוצרת בית. לא חייב להיות מדוייק אן יעיל. רק שיוכל את הבארזל.
http://www.edm-products.com/Dielectrics ... fase_1.htm
דוד
רתך ארגון מיומן מסוגל לזה אבל יעלה לך הון, אלא אם הרתך חבר טוב שלך. אחרי הריתוך צריך לשחרר מאמצים ואולי לעשות טיפול טרמי מחדש, זה בתנאי שאתה יודע לחסם היי ספיד.יובל כתב:אם זה בשביל פינים לידית, אתה יכול לרתך אותם, לא חייבים להשחיל
בקיצור, החור יעלה לך יותר מהלהב וכל הסכין ביחד.ואם כו יצליח, להבים מהיי ספיד הם בכלל לא מציאה גדולה- אחרת היו עושים את כל הסכינים מהיי ספיד
אופציה אחרת היא לבנות ידית"כאילו" פול טאנג. עשיתי את זה כמה פעמים ויוצא לא רע: making a coke bottle handle,
http://beknivessite2.homestead.com/guard.html
באשר לקידוח בארוזיה, תחזור למעלה ללינק ששמתי. בשתי מילים, המכונה אוכלת את הפלדה, אפילו מחוסמת, זה לא מעניין אותה כמעט, על ידי ניצוץ חשמלי שנוצר בין אלקטרודה מנחושת או גרפיט, שהיא הנגטיב של הצורה שרוצים לחצוב בפלדה. אפשר לעשות גם חורים כמובן, והם הרבה יותר מדויקים מחורים קדוחים במקדח ומקודדים.
דוד
נערך לאחרונה על ידי dBu24 ב 8:16 ,12 אוגוסט 2009, ד', נערך פעם 1 בסך הכל.
מצטרף לדעת די בי יו
לגבי עניין יצירת סכין מלהב משור.
לצערי - מנסיוני-לפני זמן רב (ולא עשיתי חורים בידית כי כאמור הבנתי שזה "קצת" מורכב.) עשיתי גם להב /סכין מלהב של משור מכני - עבה למדי (ולא מורפה או שעבר עיבוד טרמי כי לא היה לי איך.). החוד אכן היה "משהו" אך מכה או עומס צדדי על הלהב (לא זוכר כבר מה זה היה) גרמה לשבירתה.
בדיוק כמו שמצויין בספרי הטכנולוגיה:
מה שקשה מאוד הוא גם פריך מאוד ולכן גם שביר מאוד .(אז תזהרו עם שאר הדברים הקשים מאוד שייש לכם בבית..) .
והמסקנה צריך להתפשר או אם אפשר לטפל טיפול טרמי שמשנה את התמונה.
אגב לכן אני מאוד אוהב את הקונספט הסקנדינבי (שוודי נורבגי בעיקר) של למינטד סטיל- שפותר א הבעיה.
לצערי - מנסיוני-לפני זמן רב (ולא עשיתי חורים בידית כי כאמור הבנתי שזה "קצת" מורכב.) עשיתי גם להב /סכין מלהב של משור מכני - עבה למדי (ולא מורפה או שעבר עיבוד טרמי כי לא היה לי איך.). החוד אכן היה "משהו" אך מכה או עומס צדדי על הלהב (לא זוכר כבר מה זה היה) גרמה לשבירתה.
בדיוק כמו שמצויין בספרי הטכנולוגיה:
מה שקשה מאוד הוא גם פריך מאוד ולכן גם שביר מאוד .(אז תזהרו עם שאר הדברים הקשים מאוד שייש לכם בבית..) .
והמסקנה צריך להתפשר או אם אפשר לטפל טיפול טרמי שמשנה את התמונה.
אגב לכן אני מאוד אוהב את הקונספט הסקנדינבי (שוודי נורבגי בעיקר) של למינטד סטיל- שפותר א הבעיה.
ממש לא חייב חורים
נדמה לי שכבר כתבתי את זה פעם למישהו אחר
משני צידי הטאנג, אתה עושה חריצים עם דיסק בעובי הפין שאתה רוצה להכניס, שם את הלהב על החומר שאמור להיות הידית, ומסמן את הקצה של החריץ, קודח בסימון דרך הקדח בידית והחריץ בטאנג.
אתה משחיל את הפין ותופס אותו כך שהלהב אחוז היטב בתוך הידית
מאד מאד פשוט
משני צידי הטאנג, אתה עושה חריצים עם דיסק בעובי הפין שאתה רוצה להכניס, שם את הלהב על החומר שאמור להיות הידית, ומסמן את הקצה של החריץ, קודח בסימון דרך הקדח בידית והחריץ בטאנג.
אתה משחיל את הפין ותופס אותו כך שהלהב אחוז היטב בתוך הידית
מאד מאד פשוט
יגעת ומצאת תאמין,
החור נקדח,בשיטה המקובלת במשחק השח..
לצורך העינין הוקרבו 2 מקדחי וידיה 4 מ"מ כשמטרתם לחממם ע"י חיכוך את נקודת הקידוח ,
הקרור בוצע רק למקדח,
כניראה שהפלדה הופכת פחות קשה כשהי מתחממת , המקדחים,נשחקו
והמקדח השלישי והרענן נתן את המט..
עתה נותר לי רק לאלתר פינים מנחושת או פליז ,
יש למי מכם רעיונות ליצור פינים אלו?
אני חושב על פינים מתקע חשמלי, במידה ולא, נפנה לסגלוביץ,
יום טוב!
החור נקדח,בשיטה המקובלת במשחק השח..
לצורך העינין הוקרבו 2 מקדחי וידיה 4 מ"מ כשמטרתם לחממם ע"י חיכוך את נקודת הקידוח ,
הקרור בוצע רק למקדח,
כניראה שהפלדה הופכת פחות קשה כשהי מתחממת , המקדחים,נשחקו

עתה נותר לי רק לאלתר פינים מנחושת או פליז ,
יש למי מכם רעיונות ליצור פינים אלו?
אני חושב על פינים מתקע חשמלי, במידה ולא, נפנה לסגלוביץ,
יום טוב!
קונץ נחמד שראיתי בקשר לפינים- אם תרחיב את החור לקוטר של צינור נחושת דק תוכל להשתמש בצינור גז במקום פין, ותקבל באותו המחיר גם חור להשחלת חוט.
בניתי 3 סכינים מפלדת HSS , שני להבים קצרים מאוד ומיועדים לגילוף. הארוך היחיד הוא ינאגי (סכין לסושי). לא ממליץ לבנות להבים ארוכים לשימוש כללי עקב החשש לשבר במכה או (בעיקר) בהפעלת מומנט כפיפה על הלהב מהצד, אבל גם קודמיי המלומדים שיחררו את אותה ההמלצה.
בניתי 3 סכינים מפלדת HSS , שני להבים קצרים מאוד ומיועדים לגילוף. הארוך היחיד הוא ינאגי (סכין לסושי). לא ממליץ לבנות להבים ארוכים לשימוש כללי עקב החשש לשבר במכה או (בעיקר) בהפעלת מומנט כפיפה על הלהב מהצד, אבל גם קודמיי המלומדים שיחררו את אותה ההמלצה.
Re: מחפש רעיון ,עיצה ,הדרכה
סיימתי לבנות להב לסכין מטבח מפלדת HSS
את החורים עשיתי עם מקדח יהלום, שקניתי בחנות כלי-בניין (שני חורים בשעתיים עם קירור-מיים במהירות נמוכה).
את החורים עשיתי עם מקדח יהלום, שקניתי בחנות כלי-בניין (שני חורים בשעתיים עם קירור-מיים במהירות נמוכה).
רק עכשיו ראיתי את השרשור, ולא ממש הבנתי על מה המהומה: אני קדחתי בקלות 3 חורים של 3 מ"מ בתוך להב משור עגול עובי 3 מ"מ (כמה "3" בנשימה אחת...)עם מקדח קובלט ובעזרת שמן חיתוך. יש להקפיד שהמקדחה מסתובבת לאט.
לגבי להב שעשוי ממשור עגול ונוטה להישבר: מומלץ להרפות את המתכת ולרכך ע"י חום גבוה למצב של צבע אדום בהיר. לתת להתקרר בטמפ' החדר ולאחר מכן לעבֵּד ולהכין הלהב (הוא יהיה רך ויהיה קל לעשות זאת). לאחר שהלהב מוכן שוב לחמם לאותו הצבע (אפשר לוודא שמגנט לא נמשך יותר למתכת), להחזיק את הלהב כדקה בצבע הזה ורק אז לטבול בשמן, אנכית. את השמן יש לחמם מראש לטמפ' של בערך 70 מעלות. לאחר מכן, כאשר הלהב עדיין חם למגע, 1.5-2 שעות בתנור ביתי בטמפ' של 220-240 מעלות עד לצבע זהוב. לקרר בטמפ' התנור הסגור והכבוי עד למחרת.
זהו. מניסיון אישי.
אני מקווה שזה עוזר כאן למישהו.
לגבי להב שעשוי ממשור עגול ונוטה להישבר: מומלץ להרפות את המתכת ולרכך ע"י חום גבוה למצב של צבע אדום בהיר. לתת להתקרר בטמפ' החדר ולאחר מכן לעבֵּד ולהכין הלהב (הוא יהיה רך ויהיה קל לעשות זאת). לאחר שהלהב מוכן שוב לחמם לאותו הצבע (אפשר לוודא שמגנט לא נמשך יותר למתכת), להחזיק את הלהב כדקה בצבע הזה ורק אז לטבול בשמן, אנכית. את השמן יש לחמם מראש לטמפ' של בערך 70 מעלות. לאחר מכן, כאשר הלהב עדיין חם למגע, 1.5-2 שעות בתנור ביתי בטמפ' של 220-240 מעלות עד לצבע זהוב. לקרר בטמפ' התנור הסגור והכבוי עד למחרת.
זהו. מניסיון אישי.
אני מקווה שזה עוזר כאן למישהו.
1) את החורים בפלדת HSS לדעתי הכי פשוט לעשות עם אלטרוליזה. לעשות חורים קטנים ולהרחיב לקוטר רצוי בעזרת אבן השחזה על DREMEL או מקדחה. כאן יש שני קישורים לדוברי רוסית (יש גם תמונות):
http://artefact69.narod.ru/photoalbum12.html
http://playground.sun.com/~vasya/sphinx_01.html
אם מישהו יתעניין אני אתגבר על העצלנות ואפרט גם בעברית. התהליך רק נראה מסובך. אחרי שעושים פעם אחת, זה נהיה ממש קל.
2) שאלות למיכה: איך בתנאים ביתיים אפשר לחמם להב לצבע אדום בהיר (830-900 מעלות)? אני עומד בפעם הראשונה לחסם סכין והייתי רוצה ללמוד איך עושים זאת בבית (במרפסת). שאלה נוספת היא לגבי שמן לחיסום. קראתי בכמה מקומות שזה צריך להיות שמן מיוחד(quenching oil). אם זה נכון איפה ניתן להשיג?
תודה מראש.
http://artefact69.narod.ru/photoalbum12.html
http://playground.sun.com/~vasya/sphinx_01.html
אם מישהו יתעניין אני אתגבר על העצלנות ואפרט גם בעברית. התהליך רק נראה מסובך. אחרי שעושים פעם אחת, זה נהיה ממש קל.
2) שאלות למיכה: איך בתנאים ביתיים אפשר לחמם להב לצבע אדום בהיר (830-900 מעלות)? אני עומד בפעם הראשונה לחסם סכין והייתי רוצה ללמוד איך עושים זאת בבית (במרפסת). שאלה נוספת היא לגבי שמן לחיסום. קראתי בכמה מקומות שזה צריך להיות שמן מיוחד(quenching oil). אם זה נכון איפה ניתן להשיג?
תודה מראש.
הצלחתי לקדוח במשורית HSS עם מקדח יהלום (כמה שקלים בטמבוריה) זה לוקח המון זמן: כשעה לכל חור זמן אבל אין שום בעיה.
עם מבער/בּרֵנר:ataleph כתב:1)
2) שאלות למיכה: איך בתנאים ביתיים אפשר לחמם להב לצבע אדום בהיר (830-900 מעלות)? אני עומד בפעם הראשונה לחסם סכין והייתי רוצה ללמוד איך עושים זאת בבית (במרפסת).
שאלה נוספת היא לגבי שמן לחיסום. קראתי בכמה מקומות שזה צריך להיות שמן מיוחד(quenching oil). אם זה נכון איפה ניתן להשיג?
תודה מראש.
קח כמה לבני שמוט, מאלה שמשמשים לחיפוי קירות של תנורים, הנח אותם בצורה כזאת שיהיה לך מין מיבנה סגור עם פתח קדמי: רצפה, תקרה, קיר ימין וקיר שמאל וקיר אחורי. מקדימה תשאיר פתוח. את הלהב הנח בפנים לא בשכיבה (תחזיק אותו עם צבת או משהו). תרביץ פנימה עם המבער עד שהלהב יהיה אדום. תן למבער לנוע על פני הלהב - לא תמיד על אותה נקודה!
עם מדורה/פחם:
עשה לך מדורה או מנגל עתיר פחמים כאשר הלהב שוכב לו בפנים. לקראת סוף המדורה נשאר רמץ וגחלים. דאג שהלהב יהיה בפנים וערוֹם מתחתיו ומעליו את הגחלים. דאג למשב אויר עליהם: מאוורר ישירות או צינור מתכת מחורר מתחת לגחלים עם אספקת אויר חיצונית (הפה שלך, מפוח של מתנפחים, מייבש שיער וכו'). כאשר הלהב מאדים ומגנט כבר לא נמשך אליו - אתה בטווח הטמפרטורה הנכון. תן לו להיות כך עוד כ- 40 60 שניות וטבול בשמן.
אני משתמש בשמן מאכל משומש שלקחתי מאיזו מסעדה. לדעתי כל דוכן פלאפל או מסעדה יוכלו לתת לך מהצ'יפסר שלהם שמן. דאג תמיד שהשמן בו אתה מתכוון לטבול לא יהיה קר. תן לו חימום עד ל- 70 מעלות בערך.
קודם כל תודה למיכה על התגובה.
כמה דברים שדורשים יותר פירוט:
לגבי לבני שמוט - איפה קונים\משיגים?
קראתי שאם מחממים בסביבה ללא פחמן (למשל בתוך תנור מלבני שמוט), הלהב מפלדת פחמן (אני מעוניין לחסם 1070) מאבדת פחמן. עד כמה זה נכון? מה השלכות מעשיות?
האם יש למישהו דוגמאות\שרטוטים\סכמות להספקת אוויר תחתית עם מאוורר למשל? באיזה שלב של חימום להב צריך להפעיל אותה?
שוב קראתי שממש לא תמיד טמפרטורה שבה מגנט כבר לא נמשך ללהב היא טמפרטות החיסום, ולכן טיפול טרמי לעתים יכול לא להצליח? האם במקרה של פלדה 1070 ניתן להשתמש בשיטת מגנט? האם יש דרכים אחרות לדעת מהי הטמפרטורה?
איך אפשר לחמם שמן לטמפרטורה 60-70 מעלות? הכוונה שוב איך מודדים?
תהליך הרפייה - אחרי החיסום מי יכול לפרט? אם אפשר בהקשר לפלדות פחמניות (1050-1095).
איך נקרא מכשיר שמודד HRC? האם נמכר במחירים סבירים ואיפה?
כל תגובה\חומר מעשי בטיפול טרמי יקבל בברכה.
תודה מראש.
כמה דברים שדורשים יותר פירוט:
לגבי לבני שמוט - איפה קונים\משיגים?
קראתי שאם מחממים בסביבה ללא פחמן (למשל בתוך תנור מלבני שמוט), הלהב מפלדת פחמן (אני מעוניין לחסם 1070) מאבדת פחמן. עד כמה זה נכון? מה השלכות מעשיות?
האם יש למישהו דוגמאות\שרטוטים\סכמות להספקת אוויר תחתית עם מאוורר למשל? באיזה שלב של חימום להב צריך להפעיל אותה?
שוב קראתי שממש לא תמיד טמפרטורה שבה מגנט כבר לא נמשך ללהב היא טמפרטות החיסום, ולכן טיפול טרמי לעתים יכול לא להצליח? האם במקרה של פלדה 1070 ניתן להשתמש בשיטת מגנט? האם יש דרכים אחרות לדעת מהי הטמפרטורה?
איך אפשר לחמם שמן לטמפרטורה 60-70 מעלות? הכוונה שוב איך מודדים?
תהליך הרפייה - אחרי החיסום מי יכול לפרט? אם אפשר בהקשר לפלדות פחמניות (1050-1095).
איך נקרא מכשיר שמודד HRC? האם נמכר במחירים סבירים ואיפה?
כל תגובה\חומר מעשי בטיפול טרמי יקבל בברכה.
תודה מראש.
אם איני טועה, אתה מהצפון. לבני שמוט תוכל למצוא אצל החבר'ה שבונים ו/או מספקים את המכלולים והחומרים הדרושים לבניית תנורים כמו אח או קמין. הסיכוי למצוא כאלה בצפון הוא טוב יותר מאשר במרכז או בדרום. אולי אפילו אצל מתקינים או בונים מאחינו בני המיעוטים (כפר דרוזי?). אני השגתי את שלי (5 במספר, לא יותר) ממישהו ששמעתי שהתקין לאחרונה קמין והמרתי שנשארו לו כמה בלוקים, מה שהסתבר כנכון...
לגבי איבוד פחמן - לא יודע.
לגבי דוגמאות לחימום עם אוויר - יש הרבה באינטרנט, פשוט תשוטט במקומות הרלוונטיים (לדוגמא: http://www.britishblades.com/forums/sho ... t-Treating) או אם תחפש בגוגל: blade hobby heat treat או למשל home made forge).
לגבי טמפ' החיסום - ברור שזה נכון והמגנט הוא לא אינדיקציה לכול מתכת, אבל בדרך כלל זה נכון. עבורנו, אלה שמייצרים סכינים כתחביב זה בהחלט מספיק. כמובן שיצרני סכינים רציניים בחו"ל משתמשים בידע נרחב יותר לגבי מתכות ושוחים בחומר כמו דג במים. להם יהיה כמובן גם ציוד מפותח יותר.
חימום השמן: קח צינור ברזל (יכול להיות ישן וחלוד) ורחב (במיקרה שלי לא מצאתי צינור עגול אלא פרופיל מלבני) ורָתֵך לו פלָאח ברזל מצד אחד, כרצפה. דאג לתפרים טובים שלא ינזל לך שמן החוצה בזמן שתמלא את "מגדל החימום" הזה בשמן. את מגדל החימום הזה תוכל לחמם בקלות ע"י מבער שפשוט מכוון כלפיו (לכן הוא עשוי ברזל). בחנויות של כלי מעבדה או כלי מטבח ובישול תוכל למצוא מד טמפ' אנלוגי פשוט שבעזרתו תמדוד את החום. עקרונית תוכל לקחת כל כלי מתכת ולמלא בשמן, קח רק בחשבון שצתטרך לחמם את הכלי ושיהיה בו מקום לסוג הלהב שאתה רוצה (גדול? קטן? חרב?).
חיסום: מניסיוני, תן ללהב להיות בטמפ' הנכונה (אדום בוהק) כדקה בערך, זה ייתן את התוצאה הטובה יותר. טבול בבת אחת את הלהב בשמן החמים בתנועות של טבילה מעלה - מטה, לא לצדדים. דאג שבזמן זה הלהב תמיד יהיה בתוך השמן! לאחר כדקה תוציא את הלהב ונגב עם נייר סופג ואם תרצה פחות ריח בהרפיה, אז טבול הנייר בטינר ונגב. שים לב! כעת הלהב מאד קשה אבל גם מאד שביר! אם יפול לך או יקבל מכה, סיכוי גבוה שישבר! בזמן החיסום הנ"ל דאג כבר לחמם מראש טוסטר אובן או תנור לטמפ' של 250 מעלות. כאשר תסיים את החיסום התנור כבר יהיה חם. הנח בזהירות את הלהב בתוך התנור ע"ג הרשת - לא בתבנית. לאחר שעה של 250 מעלות תן עוד שעה, הפעם תוריד ל 220 מעלות בערך. תן ללהב להתקרר בתוך התנור החם לאט לאט עד שתוכל לגעת בו (יום למחרת?). נקה היטב ותיראה (אני מקווה) שללהב יש צבע חום זהוב. אתה בדרך הנכונה. הלהב שלך מוכן!
בהצלחה ושאל אם יש משהו לא ברור.
לגבי איבוד פחמן - לא יודע.
לגבי דוגמאות לחימום עם אוויר - יש הרבה באינטרנט, פשוט תשוטט במקומות הרלוונטיים (לדוגמא: http://www.britishblades.com/forums/sho ... t-Treating) או אם תחפש בגוגל: blade hobby heat treat או למשל home made forge).
לגבי טמפ' החיסום - ברור שזה נכון והמגנט הוא לא אינדיקציה לכול מתכת, אבל בדרך כלל זה נכון. עבורנו, אלה שמייצרים סכינים כתחביב זה בהחלט מספיק. כמובן שיצרני סכינים רציניים בחו"ל משתמשים בידע נרחב יותר לגבי מתכות ושוחים בחומר כמו דג במים. להם יהיה כמובן גם ציוד מפותח יותר.
חימום השמן: קח צינור ברזל (יכול להיות ישן וחלוד) ורחב (במיקרה שלי לא מצאתי צינור עגול אלא פרופיל מלבני) ורָתֵך לו פלָאח ברזל מצד אחד, כרצפה. דאג לתפרים טובים שלא ינזל לך שמן החוצה בזמן שתמלא את "מגדל החימום" הזה בשמן. את מגדל החימום הזה תוכל לחמם בקלות ע"י מבער שפשוט מכוון כלפיו (לכן הוא עשוי ברזל). בחנויות של כלי מעבדה או כלי מטבח ובישול תוכל למצוא מד טמפ' אנלוגי פשוט שבעזרתו תמדוד את החום. עקרונית תוכל לקחת כל כלי מתכת ולמלא בשמן, קח רק בחשבון שצתטרך לחמם את הכלי ושיהיה בו מקום לסוג הלהב שאתה רוצה (גדול? קטן? חרב?).
חיסום: מניסיוני, תן ללהב להיות בטמפ' הנכונה (אדום בוהק) כדקה בערך, זה ייתן את התוצאה הטובה יותר. טבול בבת אחת את הלהב בשמן החמים בתנועות של טבילה מעלה - מטה, לא לצדדים. דאג שבזמן זה הלהב תמיד יהיה בתוך השמן! לאחר כדקה תוציא את הלהב ונגב עם נייר סופג ואם תרצה פחות ריח בהרפיה, אז טבול הנייר בטינר ונגב. שים לב! כעת הלהב מאד קשה אבל גם מאד שביר! אם יפול לך או יקבל מכה, סיכוי גבוה שישבר! בזמן החיסום הנ"ל דאג כבר לחמם מראש טוסטר אובן או תנור לטמפ' של 250 מעלות. כאשר תסיים את החיסום התנור כבר יהיה חם. הנח בזהירות את הלהב בתוך התנור ע"ג הרשת - לא בתבנית. לאחר שעה של 250 מעלות תן עוד שעה, הפעם תוריד ל 220 מעלות בערך. תן ללהב להתקרר בתוך התנור החם לאט לאט עד שתוכל לגעת בו (יום למחרת?). נקה היטב ותיראה (אני מקווה) שללהב יש צבע חום זהוב. אתה בדרך הנכונה. הלהב שלך מוכן!
בהצלחה ושאל אם יש משהו לא ברור.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד