KA-BAR וסכיני טאנטו-בקשה לייעוץ\המלצה
-
- חדש בפורום
אוקיי, אז בסוף נכנעתי לעצמי, והחלטתי להפסיק להתבלבל ולפנות אליכם,
אשר לבטח מבינים טוב יותר ממני. מגיל צעיר מאוד אהבתי סכינים, אך מעולם לא היה לי את האומץ להתחיל אוסף משלי.
זה הזמן להזכיר[או לרובכם-להזדהות בפעם הראשונה] שאני בחורה, ולכן, להביא סכינים הביתה לאמא, לא הייתה אפשרות טובה מדי,
ובכלל, אני הססנית מאד בהרבה דברים. החלטתי כן לממש את האהבה הזו שלי בעקבות בן הזוג הנוכחי, שהוא אספן וגם חבר באנקה.
יש לו יום הולדת בקרוב והחלטתי שאני קונה לו סכין לאוסף במתנה. לאחר התלבטויות רבות בין סוגים שונים שאני יודעת שהוא יהנה מהם, שאני יודעת שאני אוהבת, וכו' וכו', הגעתי להחלטה והיא- טאנטו.
השאלה כעת היא כזו- מצד אחד, הוא חובב גדול של יפן, ואז טאנטו שיותר נוטה לכיוון הטאנטו המסורתית תהיה מעניינת יותר.
מצד שני, הוא גם אוהב סכינים יותר מודרניות. אני יודעת שKA-BAR הוכיחו את עצמם, ושיש לו סכינים שלהם, ואפילו די נדלקתי על הטאנטו השחורה שלהם- https://www.kabar.com/product/productDe ... %20Results
בעיניי היא פתרון נהדר. רחוקה מלהיות מסורתית, אך עמידה, מוכרת לבן-הזוג מבחינת החברה, והבנתי שניתן להשיג סכינים של KA-BAR בארץ.
ובכל זאת, אני צריכה את עזרתכם, המלצותיכם ודעותיכם לגבי העניין-מה עדיף? האם מישהו מכיר את הטאנטו של KA-BAR? האם ניתן להשיג אותה בארץ?
תודה רבה, ומצטערת על ההודעה הארוכה, מעיין.
אשר לבטח מבינים טוב יותר ממני. מגיל צעיר מאוד אהבתי סכינים, אך מעולם לא היה לי את האומץ להתחיל אוסף משלי.
זה הזמן להזכיר[או לרובכם-להזדהות בפעם הראשונה] שאני בחורה, ולכן, להביא סכינים הביתה לאמא, לא הייתה אפשרות טובה מדי,
ובכלל, אני הססנית מאד בהרבה דברים. החלטתי כן לממש את האהבה הזו שלי בעקבות בן הזוג הנוכחי, שהוא אספן וגם חבר באנקה.
יש לו יום הולדת בקרוב והחלטתי שאני קונה לו סכין לאוסף במתנה. לאחר התלבטויות רבות בין סוגים שונים שאני יודעת שהוא יהנה מהם, שאני יודעת שאני אוהבת, וכו' וכו', הגעתי להחלטה והיא- טאנטו.
השאלה כעת היא כזו- מצד אחד, הוא חובב גדול של יפן, ואז טאנטו שיותר נוטה לכיוון הטאנטו המסורתית תהיה מעניינת יותר.
מצד שני, הוא גם אוהב סכינים יותר מודרניות. אני יודעת שKA-BAR הוכיחו את עצמם, ושיש לו סכינים שלהם, ואפילו די נדלקתי על הטאנטו השחורה שלהם- https://www.kabar.com/product/productDe ... %20Results
בעיניי היא פתרון נהדר. רחוקה מלהיות מסורתית, אך עמידה, מוכרת לבן-הזוג מבחינת החברה, והבנתי שניתן להשיג סכינים של KA-BAR בארץ.
ובכל זאת, אני צריכה את עזרתכם, המלצותיכם ודעותיכם לגבי העניין-מה עדיף? האם מישהו מכיר את הטאנטו של KA-BAR? האם ניתן להשיג אותה בארץ?
תודה רבה, ומצטערת על ההודעה הארוכה, מעיין.
Re: KA-BAR וסכיני טאנטו-בקשה לייעוץ\המלצה
קודם כל ברוכה הבאה, ומסכים איתך שיש מחסור בבחורות שאוספות סכינים.. אנחנו פה על מנת למגר את התופעה
.
לגבי השאלה שלך: לשם מה הוא צריך את הסכין? כאוסף? פרקטית? והאם את חושבת שהוא ישתמש בסכין בעתיד למטרות אחרות?(קמפינג, מילואים, שירות כזה או אחר?).. כל אלו פקטורים חשובים מאחר ולא תמיד הסכינים היפות הן החזקות ביותר ולהיפך. אני מאמין שאם תספקי יותר מידע לגבי מה הוא מחפש יהיה יותר קל להמליץ ולכוון אותך בכיוון הנכון.

לגבי השאלה שלך: לשם מה הוא צריך את הסכין? כאוסף? פרקטית? והאם את חושבת שהוא ישתמש בסכין בעתיד למטרות אחרות?(קמפינג, מילואים, שירות כזה או אחר?).. כל אלו פקטורים חשובים מאחר ולא תמיד הסכינים היפות הן החזקות ביותר ולהיפך. אני מאמין שאם תספקי יותר מידע לגבי מה הוא מחפש יהיה יותר קל להמליץ ולכוון אותך בכיוון הנכון.
-
- חדש בפורום
תודה רבה.
הוא אומנם משתמש בסכין כחלק מאוסף אך עם זאת גם אוהב להשתמש בהן מדי פעם בטיולים, בצבא וכדומה.
העניין הוא כזה- הרוב הגדול של האוסף שלו הוא סכינים יותר פרקטיות, זה למה הלכתי עם KA-BAR,
מצד שני יש לו גם מקבץ נשקים (חרבות בעיקר) שהוא לא משתמש בהם, מלבד אימונים מדי פעם של איאיידו,
ולכן הן יותר ל"יופי".
בשני המקרים הסכין תקלע, אבל אני חושבת שסכין פרקטית תהיה יותר מתאימה במקרה הזה.
הוא אומנם משתמש בסכין כחלק מאוסף אך עם זאת גם אוהב להשתמש בהן מדי פעם בטיולים, בצבא וכדומה.
העניין הוא כזה- הרוב הגדול של האוסף שלו הוא סכינים יותר פרקטיות, זה למה הלכתי עם KA-BAR,
מצד שני יש לו גם מקבץ נשקים (חרבות בעיקר) שהוא לא משתמש בהם, מלבד אימונים מדי פעם של איאיידו,
ולכן הן יותר ל"יופי".
בשני המקרים הסכין תקלע, אבל אני חושבת שסכין פרקטית תהיה יותר מתאימה במקרה הזה.
שלום. מיהו בן זוגך החבר בא.נ.ק.ה.? את לא חייבת לחשוף אותו כאן או בכלל, אפשר בהודעה פרטית (אפשר גם לא). סתם מסקרן אותי כחבר עמותה בעצמי. לפעמים משעשע איך אנשים מוכרים זורמים במקביל תקופה ארוכה מבלי להזדהות. תרבות האינטרנט, מה לעשות.
לענייננו: כעיקרון אני לא מחבב את תצורת הטנטו המודרנית/אמריקנית אבל זה הטעם שלי. מנסיון צורה זו פחות יעילה ככלי עבודה ישים בשטח, לרוב המטלות. זה לא פוסל אותה בכלל, שאלה של טעם ונוחות.
הטנטו של קא-באר הוא נסיון מסחרי לרכב על גל ההצלחה והביקוש של הטנטו המודרני. חיברו להב עם פרופיל טנטו קיצוני למדי לידית בצורה המסורתית של החברה והחיבור בעיני מלאכותי ולא נאה. יש גם בעיית פרופורציה קלה. זה לא מוריד מאיכות הסכין - אני עובד עם דגם אחר של היצרן מאותם חומרים על בסיס כמעט יומיומי לשביעות רצוני המלאה. אם קא-באר הייתי בוחר בדגם אחר, אם דווקא טנטו - אז מיצרן אחר, עם תכנון ידית מושקע יותר.
לענייננו: כעיקרון אני לא מחבב את תצורת הטנטו המודרנית/אמריקנית אבל זה הטעם שלי. מנסיון צורה זו פחות יעילה ככלי עבודה ישים בשטח, לרוב המטלות. זה לא פוסל אותה בכלל, שאלה של טעם ונוחות.
הטנטו של קא-באר הוא נסיון מסחרי לרכב על גל ההצלחה והביקוש של הטנטו המודרני. חיברו להב עם פרופיל טנטו קיצוני למדי לידית בצורה המסורתית של החברה והחיבור בעיני מלאכותי ולא נאה. יש גם בעיית פרופורציה קלה. זה לא מוריד מאיכות הסכין - אני עובד עם דגם אחר של היצרן מאותם חומרים על בסיס כמעט יומיומי לשביעות רצוני המלאה. אם קא-באר הייתי בוחר בדגם אחר, אם דווקא טנטו - אז מיצרן אחר, עם תכנון ידית מושקע יותר.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
אני לא ראיתי כמעט סכינים סדרתיות עם מבנה להב של טנטו מסורתי. אני זוכר שהיה משהו של בוב לום שנעלם מזמן מכל מקום(סכין ממש יפה) ועוד סכין של CRKT שניסו לבנות במודל של להב קאטנה.
אם ידוע לך על עוד חברות שמייצרות סכינים עם מבנה להב של טנטו קלאסי, אשמח לשמוע.
בודו - האם התכוונת לטנטו של ספיידרקו? עיצב bob lum ,אחת הסכינים המדהימות בעיני,אינה מיוצרת כיום אך עם קצת מאמץ ניתן להשיג במחיר זעום של 350$ בערך- לא בתקציב של הKA-BAR בכל מקרה.
מעיין - לדעתי הKA-BAR מעט גסה מבחינת חומרים וגמר (הטאץ' הסיני?) ,בתכל'ס נראה לי שמדובר על הסכין פלסים השחורה שלהם שיש להרבה מהחברה באתר,רק עם להב טנטו.
לגבי הרעיון של CRKT ,לדעתי חברה שמוצריה הרבה יותר מרשימים באיכותם ,אולי דגם Hissatsu זה מה שבודו התכוון ?
http://www.crkt.com/Hissatsu
ראיתי לא מזמן את ה http://www.crkt.com/Elishewitz-FTWS-Tac ... ytelSheath
ללא ספק חברה איכותית ביותר ,לדעתי ניתן להשיג מוצריהם דרך היבואן שפעיל באתר.
מעיין - לדעתי הKA-BAR מעט גסה מבחינת חומרים וגמר (הטאץ' הסיני?) ,בתכל'ס נראה לי שמדובר על הסכין פלסים השחורה שלהם שיש להרבה מהחברה באתר,רק עם להב טנטו.
לגבי הרעיון של CRKT ,לדעתי חברה שמוצריה הרבה יותר מרשימים באיכותם ,אולי דגם Hissatsu זה מה שבודו התכוון ?
http://www.crkt.com/Hissatsu
ראיתי לא מזמן את ה http://www.crkt.com/Elishewitz-FTWS-Tac ... ytelSheath
ללא ספק חברה איכותית ביותר ,לדעתי ניתן להשיג מוצריהם דרך היבואן שפעיל באתר.
"הכי הרבה סכין" עם להב במבנה טנטו קלאסי - Cold Steel Outdoorsman. חוץ ממנה דגם קונג'ו II של אותו יצרן, שכבר לא מיוצר אבל ניתן להשגה עם קצת מאמץ, גם פה בפורום.בודו כתב:אני לא ראיתי כמעט סכינים סדרתיות עם מבנה להב של טנטו מסורתי. אני זוכר שהיה משהו של בוב לום שנעלם מזמן מכל מקום(סכין ממש יפה) ועוד סכין של CRKT שניסו לבנות במודל של להב קאטנה.
להיסאטסו של CRKT יש להב נהדר וידית יצוקה פשוטה. הייתי מעורב בפרוייקט שידרוג בו השתמשנו בלהבי היסאטסו שהותקנו בטסוקה וסאיה מסורתיות מעוטרות. זהו להב לחימה ארוך ולא סכין שטח, יש גם דגם עוד יותר גדול.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
אתה מתכוון לסכין זו:בודו כתב: אני זוכר שהיה משהו של בוב לום שנעלם מזמן מכל מקום(סכין ממש יפה)
בשביל לראות תמונה שלמה תלחץ על קישור
http://img136.imageshack.us/img136/340/ ... 024ee8.jpg

כן.. סכין ממש יפה. אני אחפש באיביי ואזמין בהזדמנות (למרות שרציתי להזמין את הKOBUN, לאור ההפצה המחודשת).
אם אני לא טועה לcoldsteel יש איזה סכין עם להב טנטו מסורתי וצורה מסורתית אך שהיא גם מאוד פרקטית , הקראש טסטים שלה מאוד מרשימים למרות שאף פעם לא היתה אחת ברשותי ואני לא זוכר את שמה , אבל אני בטוח שהחברה פה יוכלו לעזור בשם הרלוונטי.
אם לזו אתה מתכוון, אז היא נקראת Recon Tanto, יש לה להב עשוי מפלב"מ AUS 8A, ידית עשויה מ Kraton, ומחירה 119 דולר FOB
http://www.coldsteel.com/recontanto.html

http://www.coldsteel.com/recontanto.html

Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
בכוונה שלי לא הית לריקון יש להם סכין עם שם יפני בונוג'ו או משהו כזה שהוא
בעל מראה יותר מסורתי ולהב טנטו יפני (מעוגל ) ולא אמריקאי. הוא כבר לא באתר שלהם אז הוא כנראה יצא מייצור אבל יש לי אותא בקטלוג של שנה שעברה.
בעל מראה יותר מסורתי ולהב טנטו יפני (מעוגל ) ולא אמריקאי. הוא כבר לא באתר שלהם אז הוא כנראה יצא מייצור אבל יש לי אותא בקטלוג של שנה שעברה.
זה הקונג'ו II שכתבתי עליו כבר קודם באחת ההודעות בעבר.
רק צריך לקחת בחשבון שזה דגם ששייך לספקטרום העליון של קולד סטיל, דהיינו להב סאן-מאי (תלת שכבתי), פיני מוזאיקה, נדן עור עם שיבוץ רייסקין. יש להשיג במצב חדש.
רק צריך לקחת בחשבון שזה דגם ששייך לספקטרום העליון של קולד סטיל, דהיינו להב סאן-מאי (תלת שכבתי), פיני מוזאיקה, נדן עור עם שיבוץ רייסקין. יש להשיג במצב חדש.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד