גולש WIP
חוקי הפורום
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
בחורף ביקרתי בבודפשט, היה קר, אז כל ארוחת צהריים הזמנתי מרק גולש וכוסית של פלינקה (PALINKA). (טוב, לפעמים שתיים )
מתכון מנצח, ואפילו כשר, לחימום רגליים ביום חורפי.
כמות: סיר ענק.
מחיר: כ100 ש"ח, לא מרק זול.
מצרכים:
בשר בקר (צוור או כתף) חתוך לקוביות לא גדולות - 1 ק"ג, אפשר יותר
קבנוס- 3 י'ח
ציר בקר או עוף - 3-4 ליטר (לעצלנים: ניתן להשתמש במים, אבל תאמינו לי, שווה להשקיע קצת)
בצל- 3 י'ח, קצוץ דק דק דק
שום- ראש אחד (4 שיניים למרק, את השאר תשמרו בצד)
תפוח אדמה- 3 י'ח, חתוך לקוביות
פלפלים אדומים מתוקים- 3 י'ח חתוך לקוביות
גזר- 2 י'ח, חתוך לקוביות
רסק עגבניות- 2 קופסאות של 250? (קופסה 1 למרק, את השנייה תשמרו בצד)
קמח: 2 כפות
פפריקה מתוקה- 2 כפות גדושות לפחות
פפריקה חריפה- לפי הטעם (אני שם 2 כפיות)
שמן קנולה- 50 גר, אפשר פחות.
קימל- כפית
מרווה, טימין(קורנית), 3 עלי דפנה, כמון, מלח ופלפל
הכנה
לפני שנתחיל כמה מילים על ציר עוף.
אני מאוד אוהב מרקים, את רוב המרקים שאני מכין, אני מכין על בסיס ציר עוף.
זה לא פלצנות, הטעם והמרקם של מרק משתדרגים מאוד, הדבר גם לא יקר, אבל מצריך תכנון מוקדם של עבודה.
בתמונה ראשונה רואים את העצמות מימין לבקר?
אלה שלדי עוף (גרון + עצמות מחוברות עם קצת בשר) . בד"כ הקצב לא מציג אותם בחלון ראווה, אבל הם קיימים, צריך לבקש. מחיר נא בין 2.5 ל 8 ש"ח לקילו. משקל של שלד אחד כ 250 גרם, לסיר 4 ליטר, אני לוקח 3 שלדים. עם יש שאריות עור או שומן צריך לנקות ולשטוף היטב.
מכניסים לסיר, ממלאים במים, ממליחים, שעתיים ויש ציר עוף מוכן. אני לא טורח לתבל, מחמירים מתבלים בעשבים.
בינתיים שציר העוף על הכיריים, מקלפים וחותכים כל הירקות והבשר. עוד תמונה יפה.
בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים שמן.
זורקים פנימה עלי מרבה ו4 שיני שום קצוצות, ונותנים טיפה חימום.
מוסיפים בצל ומעדים עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב, לא לשכוח לערבב. לוקח בערך 10 דקות. בינתיים חותכים קבנוס ומטגנים על אש הכי קטנה, כדי להוציא מממנו את כל השומן ולהקשות אותו שלא יתפרק בבישול.
אז מה יש לנו בינתיים (תמונה מעל): בצל בסיר, קבנוס במחבת, ציר עוף על האש, הכל זורם.
מגבירים אש למקסימום, מוסיפים את הבשר ומערבבים כמה דקות עם בצל עד שבשר משנה צבע ונהיה חום.
מכניסים פנימה את קבנוס, שאר ירקות ומערבבים.
מוסיפים קמח, רסק עגבניות, מלח ותבלינים
- ומערבבים היטב עד שהכל נהייה לתערובת אחידה.
ממלאים את הסיר עם ציר עוף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר ותפוח אדמה יהיו רכים.
טועמים ומשפרים תיבול.
ומגישים.
רגע, לפני שמגישים, זוכרים את קופסת רסק עגבניות ושום ששמנו בצד?
מועכים שום ומוסיפים לרסק עגבניות + פפריקה חריפה + פלפל חריף.
את התערובת מגישים לצד המרק, כל אחד מוסיף כמה שבא לו.
כוסית פלינקה או וודקה, לחם שחור ועכשיו בתאבון.
נ.ב. תסבירו לי בבקשה איך אני מכניס את כל זה לפייסבוק כדי להשתתף בתחרות.
מתכון מנצח, ואפילו כשר, לחימום רגליים ביום חורפי.
כמות: סיר ענק.
מחיר: כ100 ש"ח, לא מרק זול.
מצרכים:
בשר בקר (צוור או כתף) חתוך לקוביות לא גדולות - 1 ק"ג, אפשר יותר
קבנוס- 3 י'ח
ציר בקר או עוף - 3-4 ליטר (לעצלנים: ניתן להשתמש במים, אבל תאמינו לי, שווה להשקיע קצת)
בצל- 3 י'ח, קצוץ דק דק דק
שום- ראש אחד (4 שיניים למרק, את השאר תשמרו בצד)
תפוח אדמה- 3 י'ח, חתוך לקוביות
פלפלים אדומים מתוקים- 3 י'ח חתוך לקוביות
גזר- 2 י'ח, חתוך לקוביות
רסק עגבניות- 2 קופסאות של 250? (קופסה 1 למרק, את השנייה תשמרו בצד)
קמח: 2 כפות
פפריקה מתוקה- 2 כפות גדושות לפחות
פפריקה חריפה- לפי הטעם (אני שם 2 כפיות)
שמן קנולה- 50 גר, אפשר פחות.
קימל- כפית
מרווה, טימין(קורנית), 3 עלי דפנה, כמון, מלח ופלפל
הכנה
לפני שנתחיל כמה מילים על ציר עוף.
אני מאוד אוהב מרקים, את רוב המרקים שאני מכין, אני מכין על בסיס ציר עוף.
זה לא פלצנות, הטעם והמרקם של מרק משתדרגים מאוד, הדבר גם לא יקר, אבל מצריך תכנון מוקדם של עבודה.
בתמונה ראשונה רואים את העצמות מימין לבקר?
אלה שלדי עוף (גרון + עצמות מחוברות עם קצת בשר) . בד"כ הקצב לא מציג אותם בחלון ראווה, אבל הם קיימים, צריך לבקש. מחיר נא בין 2.5 ל 8 ש"ח לקילו. משקל של שלד אחד כ 250 גרם, לסיר 4 ליטר, אני לוקח 3 שלדים. עם יש שאריות עור או שומן צריך לנקות ולשטוף היטב.
מכניסים לסיר, ממלאים במים, ממליחים, שעתיים ויש ציר עוף מוכן. אני לא טורח לתבל, מחמירים מתבלים בעשבים.
בינתיים שציר העוף על הכיריים, מקלפים וחותכים כל הירקות והבשר. עוד תמונה יפה.
בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים שמן.
זורקים פנימה עלי מרבה ו4 שיני שום קצוצות, ונותנים טיפה חימום.
מוסיפים בצל ומעדים עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב, לא לשכוח לערבב. לוקח בערך 10 דקות. בינתיים חותכים קבנוס ומטגנים על אש הכי קטנה, כדי להוציא מממנו את כל השומן ולהקשות אותו שלא יתפרק בבישול.
אז מה יש לנו בינתיים (תמונה מעל): בצל בסיר, קבנוס במחבת, ציר עוף על האש, הכל זורם.
מגבירים אש למקסימום, מוסיפים את הבשר ומערבבים כמה דקות עם בצל עד שבשר משנה צבע ונהיה חום.
מכניסים פנימה את קבנוס, שאר ירקות ומערבבים.
מוסיפים קמח, רסק עגבניות, מלח ותבלינים
- ומערבבים היטב עד שהכל נהייה לתערובת אחידה.
ממלאים את הסיר עם ציר עוף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר ותפוח אדמה יהיו רכים.
טועמים ומשפרים תיבול.
ומגישים.
רגע, לפני שמגישים, זוכרים את קופסת רסק עגבניות ושום ששמנו בצד?
מועכים שום ומוסיפים לרסק עגבניות + פפריקה חריפה + פלפל חריף.
את התערובת מגישים לצד המרק, כל אחד מוסיף כמה שבא לו.
כוסית פלינקה או וודקה, לחם שחור ועכשיו בתאבון.
נ.ב. תסבירו לי בבקשה איך אני מכניס את כל זה לפייסבוק כדי להשתתף בתחרות.
Re: גולש WIP
אם אהבתם את המתכון ותמונות, אז בבקשה כנסו ושימו לייק
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... tif_t=like
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... tif_t=like
Re: גולש WIP
בריאות !
(מישהו אמר פעם - אני אוכל רק מזון בריאות. מה זאת אומרת ? אני אוכל רק מה שטעים לי , ואם זה טעים אז זו בריאות...)
אם בא לך להשקיע עוד יותר אפשר להמיר את הקבנוס בקוביות חזה אווז מעושן או "בקר נמוך".
היה בירושלים מקום מהאגדות בשם "פינק" (Fink) , שם הגישו בין היתר מרק גולאש מיתולוגי שאיכותו באה , כך אמרו, מזה שלא ניקו את הסיר 30 שנה...
(מישהו אמר פעם - אני אוכל רק מזון בריאות. מה זאת אומרת ? אני אוכל רק מה שטעים לי , ואם זה טעים אז זו בריאות...)
אם בא לך להשקיע עוד יותר אפשר להמיר את הקבנוס בקוביות חזה אווז מעושן או "בקר נמוך".
היה בירושלים מקום מהאגדות בשם "פינק" (Fink) , שם הגישו בין היתר מרק גולאש מיתולוגי שאיכותו באה , כך אמרו, מזה שלא ניקו את הסיר 30 שנה...
"לכל אחד יש מנייה" - מיילו מיינדרביינדר
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים