קטאנה
קטאנה יפאנית מתוארכת לשנת 1500 לערך, כ"חדשה" צר לי על איכות התמונה
http://www.sakin.co.il/modules.php?name ... 0020&pos=0
מייק
http://www.sakin.co.il/modules.php?name ... 0020&pos=0
מייק
תתחדש ידידי
מייק היא מדהימה.
אין מילים.
היא מצאה לה את הבית הכי טוב בישראל.
קטאנה ברת מזל!
תתחדש
רם.
אין מילים.
היא מצאה לה את הבית הכי טוב בישראל.
קטאנה ברת מזל!
תתחדש
רם.
ברכות!
תתחדש!
לגבי ה- blood groove ברור שלא- פסי הרוחב באים מאור שנכנס מהתרוס או משהו כזה, ולאורך- hamon ברור וישר (זה מה שמחזק את התיארוך?)
אחרי סיבוב בתערוכת הקטאנות במוזיאון לאמנות יפנית לפני שנתיים שלוש הצורה הזו לא יוצאת לי מהראש...
לגבי ה- blood groove ברור שלא- פסי הרוחב באים מאור שנכנס מהתרוס או משהו כזה, ולאורך- hamon ברור וישר (זה מה שמחזק את התיארוך?)
אחרי סיבוב בתערוכת הקטאנות במוזיאון לאמנות יפנית לפני שנתיים שלוש הצורה הזו לא יוצאת לי מהראש...
וואו
תתחדש..מזל טוב...גם אני רוצה:(
שאלות למייק
למיטב ידיעתי החוק היפני אוסר הוצאת חרבות מיפן
(במיוחד חרבות עתיקות)
אפשר לדעת איך התגברת עליו?
ואם אפשר לדעת את מחירה/שוויה?
אגב,האם אתה בטוח בתארוך החרב?
לי ישנם ספקות בנידון
הקטנה אכן יפה ונהדרת (תתחדש!!)
אך לא נראית לי כל כך עתיקה.
ברור שאי אפשר להיות בטוח לפי התמונות
אך היא "יפה" מדי להערכתי
חג שמח!
למיטב ידיעתי החוק היפני אוסר הוצאת חרבות מיפן
(במיוחד חרבות עתיקות)
אפשר לדעת איך התגברת עליו?
ואם אפשר לדעת את מחירה/שוויה?
אגב,האם אתה בטוח בתארוך החרב?
לי ישנם ספקות בנידון
הקטנה אכן יפה ונהדרת (תתחדש!!)
אך לא נראית לי כל כך עתיקה.
ברור שאי אפשר להיות בטוח לפי התמונות
אך היא "יפה" מדי להערכתי
חג שמח!
החרב אינה חתומה. כל המאפיינים מצביעים על חרש בשם Ietsugu ממחוז Kaga (כיוםIshikawa). החרש עבד באסכולה שנקראת Kaga-Aoe. יש לי את כל השושלת של החרש, די מוכרת עם מקורות חשובים. אין מגבלה להוציא חרבות מיפן, אלא אם הן מוגדרות כאוצר לאומי. את הפרוצדורה (הלא מסובכת) של הוצאת החרבמיפן עושה בד"כ המוכר. להכניס את החרב לארץ גם אין בעיהאם אתה חבר עמותה. תצלומי תקריב אעלה בקרוב. הצובה אגב, אינה ברמה גבוהה. יש לי צובות אחרות שהן ברמה גבוהה מאד. מייק
איל, סליחה שלא הגבתי בשרשור הקודם, פשוט לא שמתי לב ששאלת שאלות. מה מביא אותך לתהות בקשר לגיל החרב? התמונות שהעלתי לא מאפשרות שום הערכה לגבי איכות או גיל החרב, הן פשוט מציגות צורה כללית. אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"יפה מדי" אבל החרב אחרי פרויקט רסטורציה, מה שאומר ש- Polisher יפני ביצע Polish על כל הלהב ו"הוציא" את כל איכויות הברזל בתוך ומחוץ ה- Hamon, תוך סילוק שריטות, פגמים ונקודות חלודה. ראיתי חרבות מהמאה ה- 14 שנראות כאילו יצאו מהחנות אתמול.
כמו שציינתי בשרשור הקודם או זה שלפניו, את הגיל קובע צבע הניצב שלעולם לא עובר Polish, צורת ומבנה החרב, צבע הפלדה, איכות הפלדה, ה- Hamon ועוד עשרות פרמטרים שאין לי מושג אם ואיך תרגמו אותם לעברית. אני די משוכנע לגבי גיל החרב. מה גם שארגון יפני שמהווה את הסמכות להערכת חרבות הפיק תיעוד פורמלי שמאשר זאת.
לגבי מחירים, זה עניין של מסחר והזדמנויות, אבל בפירוש לא זול.
מייק
כמו שציינתי בשרשור הקודם או זה שלפניו, את הגיל קובע צבע הניצב שלעולם לא עובר Polish, צורת ומבנה החרב, צבע הפלדה, איכות הפלדה, ה- Hamon ועוד עשרות פרמטרים שאין לי מושג אם ואיך תרגמו אותם לעברית. אני די משוכנע לגבי גיל החרב. מה גם שארגון יפני שמהווה את הסמכות להערכת חרבות הפיק תיעוד פורמלי שמאשר זאת.
לגבי מחירים, זה עניין של מסחר והזדמנויות, אבל בפירוש לא זול.
מייק
תודה מייק,
לא ידעתי שהחרב עברה רסטורציה ופוליש
ולפיכך היתה בעיני חדשה ויפה יותר מהמצופה,
ציינתי גם שלפי התמונות בלבד אי אפשר לדעת בבירור
אך זה הרושם שקיבלתי ובוודאי שכשיש תארוך מוסמך
אז אין שאלות.
על הטאנג נמצאת חתימת האומן ולפעמים גם שנת הייצור
לפי לוח שנה היפני,אני יודע מחרב דומה שהיתה לי שיש אפשרות
לברר דרך האינטרנט את השנה המדויקת של ייצור החרב ומי האמן.
אני הסתייעתי בסטודנט יפני שברר עבורי ובמקרה שלי התברר
שהחרב היתה צעירה יותר מהנאמר, אך לי לא היה תארוך מוסמך כשלך.
בכל מקרה אני בטוח שמצאת פריט נהדר ומאחל לך מציאות דומות בעתיד!
לא ידעתי שהחרב עברה רסטורציה ופוליש
ולפיכך היתה בעיני חדשה ויפה יותר מהמצופה,
ציינתי גם שלפי התמונות בלבד אי אפשר לדעת בבירור
אך זה הרושם שקיבלתי ובוודאי שכשיש תארוך מוסמך
אז אין שאלות.
על הטאנג נמצאת חתימת האומן ולפעמים גם שנת הייצור
לפי לוח שנה היפני,אני יודע מחרב דומה שהיתה לי שיש אפשרות
לברר דרך האינטרנט את השנה המדויקת של ייצור החרב ומי האמן.
אני הסתייעתי בסטודנט יפני שברר עבורי ובמקרה שלי התברר
שהחרב היתה צעירה יותר מהנאמר, אך לי לא היה תארוך מוסמך כשלך.
בכל מקרה אני בטוח שמצאת פריט נהדר ומאחל לך מציאות דומות בעתיד!
בחרבות המוקדמות, תקופת קוטו (עד תחילת המאה - 16) לא היה נהוג לציין על הניצב את שם החרש (או לציין רק את שמו בשתי סימניות קנג'י בלבד) ובוודאי לא את התאריך. זה פשוט לא היה חשוב. החרבות נוצרו לשימוש, זו היתה תקופת מלחמות פנים וחוץ ביפן. לאחר מכן עם עלית שושלת טוקוגאווה והשלום הגדול, היופי של החרב קיבל יותר משמעות ואז החלה כל התרשומת על הניצב. נתון נוסף הוא שהחרבות העתיקות נוצרו כחרבות פרשים והיו ארוכות, לאחר מכן שעברו לנשיאה רגלית היה צורך לקצר את החרב (מהניצב) ושם החרש, אם היה, אבד.
אין לי בעיה לקרוא תאירכים וחתימות, האתגר הוא לזהות זיופים ויש לא מעט חרבות עם חתימה מזויפת שנעשתה להעלות את ערך החרב (אפילו ב"ימים ההם"). מייק
אין לי בעיה לקרוא תאירכים וחתימות, האתגר הוא לזהות זיופים ויש לא מעט חרבות עם חתימה מזויפת שנעשתה להעלות את ערך החרב (אפילו ב"ימים ההם"). מייק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים