פלדה נכונה להכנת סכין
אהלן שמי צוף.
יצא לי להכין כמה סכינים בסטודיו של אבא שלי בעבר.
אני מעוניין לקחת את זה לרמה קצת יותר גבוהה ולמצוא מתכת נכונה
אשר תיתן את החוזק והגמישות הרצויים.
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור ולשים אותי על הדרך הנכונה.
בנוסף ברצוני לדעת על מקום שמוכר את אותן מתכות.
תודה רבה על העזרה!
יצא לי להכין כמה סכינים בסטודיו של אבא שלי בעבר.
אני מעוניין לקחת את זה לרמה קצת יותר גבוהה ולמצוא מתכת נכונה
אשר תיתן את החוזק והגמישות הרצויים.
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור ולשים אותי על הדרך הנכונה.
בנוסף ברצוני לדעת על מקום שמוכר את אותן מתכות.
תודה רבה על העזרה!
Re: פלדה נכונה להכנת סכין
שלום
יש פלדות "סבלניות" המאפשרות יצור בתנאים ביתיים, או בסדנא ביתית.
פלדה כזו היא ה-O1, פלדת קרבון המאפשרת עיצוב וחישול בתנאים פשוטים.
לפלדה יכולת להתנגדות טובה יחסית לחלודה ואני ממליץ עליה - ולא רק למתחילים.
פלדות אל חלד ואחרות מחייבות תנור מקצועיים יותר על מנת לחשלן בצורה טובה ולהמנע משבר וסדקים בשימוש או בתהליך עצמו.
ניתן לרכוש הארץ אצל סגלוביץ בחיפה או מאתרים בחו"ל (חפש את המילה בריזה בפורום).
אפשר למעשה גם מלדות זמינות כמו פלדת קפיצים, או ממסורים ישנים לארגן פלדה ולתת לה חיים חדשים.
אתה מוזמן לעבור על הפפוסטים ולראות ולדבר עם יוצרים נוספים.
ראה פוסט נוסף שלפני כמה ימים בדיוק באותו עניין.
יש פלדות "סבלניות" המאפשרות יצור בתנאים ביתיים, או בסדנא ביתית.
פלדה כזו היא ה-O1, פלדת קרבון המאפשרת עיצוב וחישול בתנאים פשוטים.
לפלדה יכולת להתנגדות טובה יחסית לחלודה ואני ממליץ עליה - ולא רק למתחילים.
פלדות אל חלד ואחרות מחייבות תנור מקצועיים יותר על מנת לחשלן בצורה טובה ולהמנע משבר וסדקים בשימוש או בתהליך עצמו.
ניתן לרכוש הארץ אצל סגלוביץ בחיפה או מאתרים בחו"ל (חפש את המילה בריזה בפורום).
אפשר למעשה גם מלדות זמינות כמו פלדת קפיצים, או ממסורים ישנים לארגן פלדה ולתת לה חיים חדשים.
אתה מוזמן לעבור על הפפוסטים ולראות ולדבר עם יוצרים נוספים.
ראה פוסט נוסף שלפני כמה ימים בדיוק באותו עניין.
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מודה לך מאוד על העזרה עומר!
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר
שאלה נוספת ברשותך,
מה לגבי חישול של ה01 ופלדת קפיצים, תוכל לעזור עם דרכים, עצות, טמפרטורות לחישול... אם חישול בשמן או מים
תודה רבה
מה לגבי חישול של ה01 ופלדת קפיצים, תוכל לעזור עם דרכים, עצות, טמפרטורות לחישול... אם חישול בשמן או מים
תודה רבה
היTsuff כתב:שאלה נוספת ברשותך,
תודה רבה
למרבה הצער, אני לא יודע מספיק כדי לסייע לך בזה בצורה יעילה ומקצועית, אבל מצרף לך מספר סרטונים מעניינים
מהם תשרשר הלאה, אשמח אם מי מהחברים יוכל לסייע לך יותר
לבחור האחרון יש ערוץ מעניין והרבה מידע
https://www.youtube.com/channel/UCOfQ4U ... B3h9VieY1Q
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר
אחלה תודה רבה!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים