סכין של סכו"ם פק"ל
הגיע לרשותי סכין מתוך סכו"ם פק"ל של הצבא האמריקאי מתקופת מלחמת קוריאה:
נאמר לי, שבשלב מסויים השתמשו בסכו"ם הזה גם בצה"ל.
האם יש למישהו מושג נוסף על הפריטים האלה ?
נאמר לי, שבשלב מסויים השתמשו בסכו"ם הזה גם בצה"ל.
האם יש למישהו מושג נוסף על הפריטים האלה ?
Re: סכין של סכו"ם פק"ל
שלום רב
מדובר בסכין שהיתה בשימוש צבא ארה"ב כחלק מהסכו"ם.
משנת 41 יצרו את החור האובלי בידית .(עד אז היא היתה ידית מלאה) , וזאת שאפשר יהיה לתלות אותה על המסטינג. (באנגלית זה למעשה נקרא מס-קיט).
ובעיקר שניתן יהי לתלות ולטבול אותה בחומרי ניקוי ומים רותחים לניקוי וסטריליזציה.
בין השנים 41-43 יוצרו רבות עם ידית מפלסטיק - כי חסכו באלומניום שיועד ליצור אמצעים צבאיים חשובים יותר בזמן מלחה"ע השניה.
כך שהסכין מאז בשימוש.
כשצהל קיבל/קנה עודפי ציוד מארה"ב הגיעו סכינים כאלה והיו בשימוש צבאי קרבי נרחב. הריגת לוף שיצא חי מהקופסא, שחיטת לחם שחור יבש שהתנפל עליך . והגנה על חבילות חלבה מפני שוד של אחרים בפלוגה.ועוד ), אגב יחד עם סכינים אלו הגיעו גם סכיני פלסים של קא-בר, ועוד חברות ידועות.
הסכין פרקטית וחביבה - בדיוק כמו שהאמריקאים יודע לעשות, פשוט עמיד וזול .אין מה שיתקלקל או ישבר, קל ו"מספק את הסחורה".
להלן 2 מהאוסף שלי- העליונה ללא חותמת צ',
השניה "משודרגת" עם חותמת צ' תיקנית.(ומקוה שלא יעצרו אותי על גנבת נשק צהלי... ).
מדובר בסכין שהיתה בשימוש צבא ארה"ב כחלק מהסכו"ם.
משנת 41 יצרו את החור האובלי בידית .(עד אז היא היתה ידית מלאה) , וזאת שאפשר יהיה לתלות אותה על המסטינג. (באנגלית זה למעשה נקרא מס-קיט).
ובעיקר שניתן יהי לתלות ולטבול אותה בחומרי ניקוי ומים רותחים לניקוי וסטריליזציה.
בין השנים 41-43 יוצרו רבות עם ידית מפלסטיק - כי חסכו באלומניום שיועד ליצור אמצעים צבאיים חשובים יותר בזמן מלחה"ע השניה.
כך שהסכין מאז בשימוש.
כשצהל קיבל/קנה עודפי ציוד מארה"ב הגיעו סכינים כאלה והיו בשימוש צבאי קרבי נרחב. הריגת לוף שיצא חי מהקופסא, שחיטת לחם שחור יבש שהתנפל עליך . והגנה על חבילות חלבה מפני שוד של אחרים בפלוגה.ועוד ), אגב יחד עם סכינים אלו הגיעו גם סכיני פלסים של קא-בר, ועוד חברות ידועות.
הסכין פרקטית וחביבה - בדיוק כמו שהאמריקאים יודע לעשות, פשוט עמיד וזול .אין מה שיתקלקל או ישבר, קל ו"מספק את הסחורה".
להלן 2 מהאוסף שלי- העליונה ללא חותמת צ',
השניה "משודרגת" עם חותמת צ' תיקנית.(ומקוה שלא יעצרו אותי על גנבת נשק צהלי... ).
הסכין שנמצא ברשותי הוא הפריט העליון שמופיע בתמונה שצירפת.
הידית עשויה אלומיניום יצוק על להב מפלדה בעובי 2.4 מ"מ
בצידה השני של הידית, מופיע הכיתוב LR&C, ומתחתיו כתוב 1945
הידית עשויה אלומיניום יצוק על להב מפלדה בעובי 2.4 מ"מ
בצידה השני של הידית, מופיע הכיתוב LR&C, ומתחתיו כתוב 1945
יובל, בדוק היטב את החותמת, כנראה מופיע שם LF&C ולא כפי שכתבת.
אלו ראשי תיבות של היצרן LARS FRARY & CLARCK, חברה ותיקה מאד לייצור כלי מתכת. אחראים בין היתר לייצור פגיון החפירות US 1918.
אלו ראשי תיבות של היצרן LARS FRARY & CLARCK, חברה ותיקה מאד לייצור כלי מתכת. אחראים בין היתר לייצור פגיון החפירות US 1918.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
אכן, אתה צודק. האם הדגם התחתון בתמונה הוא מתוצרת חברה אחרת ?
סביר מאד שכן. היו לא מעט יצרנים לאותו מפרט. זה קיים בהרבה פריטי צבא.יובל כתב:אכן, אתה צודק. האם הדגם התחתון בתמונה הוא מתוצרת חברה אחרת ?
אוצר וחוקר נשק היסטורי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים