קירידשי
הסכין האחרון שרכשתי:
קירידשי מבית היוצר של TC.
סכין מדהים. סוס עבודה. אין דבר שעומד בדרכה. פשוט תענוג!!!
ברווז, פעם שאלת לגבי סכין שיתאים לך לחיתוך קרטונים ועבודה כמחסנאי. נראה לי שזה המוצר האידיאלי עבורך.
רם (קרמיט)
קירידשי מבית היוצר של TC.
סכין מדהים. סוס עבודה. אין דבר שעומד בדרכה. פשוט תענוג!!!
ברווז, פעם שאלת לגבי סכין שיתאים לך לחיתוך קרטונים ועבודה כמחסנאי. נראה לי שזה המוצר האידיאלי עבורך.
רם (קרמיט)
אם פעם תהית מאיפה בא לעולם המונח "סכין יפנית" אז הנה המקום. חיפוש זהיר אך מהיר בגוגל תמונות עם המילה kiridashi יראה לך מגוון כלים.
העקרון פשוט- מוט פלדה בעל חתך מלבני אורך של עיפרון ורוחב של מחדד, שקצה אחד שלו קטום בקו אלכסוני ומושחז היטב.
ראיתי את הקירידשים האלו פה בפעם הראשונה לפני כמה שבועות, והחלטתי שגם אני רוצה. כמה שעות עבודה על שבר של מסור HSS והופס- גם לי יש משהו בסגנון. אני מקווה לשים תמונה בימים הקרובים.
הכלי עבר ביום ב' האחרון בחינה אצל TC, וקיבל ציון עובר (הוא עבר בלי בעיה דרך חתיכת עור עבה מצד לצד בקלילות...)
אגב TC- היצירה שלך הושחזה, והיא מפלחת ניירות ועגבניות כאילו היו אוויר.
גם פרויקט המסורים הבא כבר החל- יאנאגי שמאלי ליחתוך סושי מלהב משומש של מסור, דווקא אחד שלם...
העקרון פשוט- מוט פלדה בעל חתך מלבני אורך של עיפרון ורוחב של מחדד, שקצה אחד שלו קטום בקו אלכסוני ומושחז היטב.
ראיתי את הקירידשים האלו פה בפעם הראשונה לפני כמה שבועות, והחלטתי שגם אני רוצה. כמה שעות עבודה על שבר של מסור HSS והופס- גם לי יש משהו בסגנון. אני מקווה לשים תמונה בימים הקרובים.
הכלי עבר ביום ב' האחרון בחינה אצל TC, וקיבל ציון עובר (הוא עבר בלי בעיה דרך חתיכת עור עבה מצד לצד בקלילות...)
אגב TC- היצירה שלך הושחזה, והיא מפלחת ניירות ועגבניות כאילו היו אוויר.
גם פרויקט המסורים הבא כבר החל- יאנאגי שמאלי ליחתוך סושי מלהב משומש של מסור, דווקא אחד שלם...
תמונה
מצטער על האיחור, לא יכולתי לצלם. בכל מקרה הנה תמונה:
לגבי שימוש: סכין לעבודות מדוייקות ומבוקרות. בדיוק כמו ה"סכין היפני" שכולנו משתמשים בו לחיתוך מדוייק. בניגוד לו, הקירידשי לעולם לא ישבר ומיועד לעבודות קשות במיוחד.
תענוג לעבוד איתו, ברגע שמתחילים לא עוזבים לעולם. (היפנים פשוט יודעים מה טוב בכל הקשור לכלי חיתוך).
לגבי שימוש: סכין לעבודות מדוייקות ומבוקרות. בדיוק כמו ה"סכין היפני" שכולנו משתמשים בו לחיתוך מדוייק. בניגוד לו, הקירידשי לעולם לא ישבר ומיועד לעבודות קשות במיוחד.
תענוג לעבוד איתו, ברגע שמתחילים לא עוזבים לעולם. (היפנים פשוט יודעים מה טוב בכל הקשור לכלי חיתוך).
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים