משחיזים - מוצרי השחזה מובילים - אביזרי השחזה - סכינים למבינים
מוצרי השחזת סכין או כלי השחזה לסכינים מתחלקים לחמישה קבוצות עיקריות:
חידוד פלדה
טכניקת השחזה זו עובדת רק עם להבים רכים יחסית (52-56 HRC) ואופיינית לקצבים ושפים.שיטה זו מעבירים את להב הסכין לאורך פלדת ההשחזה בזווית של 15° עד 20° לסירוגין ומסירים רק מעט חומר.
משחיז סכינים
שיטה מהירה להשחזת סכינים בבית היא מה שנקרא משחיז סכינים. הלהב פשוט נמשך דרך חריץ על המחדד.החומרים השוחקים נמצאים בזווית מוגדרת ללהב ומסירים חומר מהקצה בהתאם.
אבן השחזה
טכניקת השחזה זו היא השיטה הטובה ביותר להענקת ליטוש נכון לסכינים איכותיות. בעת השחזה ידנית על אבני מים או לוחות יהלום, נוצר קצה חיתוך נכון מבחינה גיאומטרית.
מערכת השחזה סכינים
השם המדויק הוא למעשה מערכות השחזה של סכינים מונחות. תהליך ההשחזה דומה להשחזה על אבני ספסל. עם זאת, הסכין מקובעת במחזיק והחומר השוחק מועבר על קצה החיתוך.
מכונת השחזה מקוררת מים
על ידי קירור במים, מכונות אלו נמנעות מחימום יתר שנגרם על ידי אבן השחזה המסתובבת. עם מדריכי שחיקה מתאימים, ניתן לשחזר את זוויות הקצה בצורה מדויקות.
מערכת השחזה קטנה ומדהימה חבילה קטנה...
PIVOT PLUS משחיז בדרך מהירה, קלה ויעילה...
מערכת השחזה קטנה ומדהימה חבילה קטנה...
מערכת השחזה קטנה ומדהימה חבילה קטנה...
מערכת השחזה קטנה ומדהימה חבילה קטנה...
מערכת השחזה קטנה ומדהימה חבילה קטנה...
הרבה אנשים לא מודיעים על חשיבותם של מוצרי השחזה לסכינים, החלקה והשחזת הלהב היא חובה לכל סכין.
גם לסכין קהה, האיכותית ביותר לא תגיע לביצועים טובים ללא תחזוקה והשחזה באמצעות אביזרי השחזה מתאימים ובזמן הנכון כמובן.
את הסכינים מומלץ להשחיז באמצעות מוצרי השחזה מובילים מדי פעם ובעיקר כשמבחינים בירידה בחדות החיתוך של הסכין, אביזרי השחזה ביתיים ישמורו על חדות הסכין ויצמצמו למינימום את הצורך בהשחזות מקצועיות אצל מומחה סכינים כזה או אחר.
משחיז סכינים מומלץ בכל בית בו עושים שימוש בסכין (באם זאת סכין מטבח, סכין בשר, סכיני שף או כל סכין אחרת), בעיקר כשמשתמשים בסכינים איכותיים שחשוב לשמור על חדותם ובכך ישמו אותנו שנים רבות.