שאלה של צריבה...
תודה על התשובה
ולגבי הפרום כלוריד האם הוא לא טוב יותר מהאחרים?
לגבי הניטרול. האם אחרי צריבה בחומצה , שטיפה טובה מאוד במים מספקת?
או שצריך להשתמש בבסיס כל שהוא.
אם אכן יש להשתמש בבסיס האם סודה לשתיה כאבקה מספיקה?
ולגבי הפרום כלוריד האם הוא לא טוב יותר מהאחרים?
לגבי הניטרול. האם אחרי צריבה בחומצה , שטיפה טובה מאוד במים מספקת?
או שצריך להשתמש בבסיס כל שהוא.
אם אכן יש להשתמש בבסיס האם סודה לשתיה כאבקה מספיקה?
בסיסים
אגב
הבנתי שגם בסיסים חזקים עושים את אותה העבודה כמו חומצות, ואם איני טועה הפרום כלוריד הוא בכלל בסיס.
(ואז כמו קודם נשאלת השאלה אם אחרי עבודה עם בסיס חזק שטיפה טובה מספקת או צריך חומצה לבטל את הבסיס...??
הבנתי שגם בסיסים חזקים עושים את אותה העבודה כמו חומצות, ואם איני טועה הפרום כלוריד הוא בכלל בסיס.
(ואז כמו קודם נשאלת השאלה אם אחרי עבודה עם בסיס חזק שטיפה טובה מספקת או צריך חומצה לבטל את הבסיס...??
תודות
הרבה תודות על התשובות.
לגבי ברזל כלוריד-
החומר איננו חומצה קלאסית, כלומר איננו משחרר מימנים (פרוטונים) לתמיסה, אלא שייך למשפחה של חומרים הנקראים חומצות לואיס. לא ניכנס לשיעור כימיה.
מסתבר שיש לו יכולת לאכל (לעקל זה משהו אחר, שקשור להוצאה לפועל) פלדה בצורה דיפרנציאלית- הוא מאכל חזק יותר פלדה אחת ופחות חזק פלדה אחרת.
איפה קונים- בחנויות של כימיקלים אפשר למצוא אותו בכמה דרגות נקיון. לצרכים שלך מספיקה דרגת נקיון נמוכה. אני חושב שבחנויות לצורפות הוא נמכר גם כן, בדיוק למטרה הזו. החומר נמכר באבקה או גרגרים, וצריך להמיס במים.
באזור הצפון אני יודע שאפשר להשיג אצל חן-שמואל (ליד טיב-טעם מדרום לקרית-ים).
לגבי מתכונים- חיפוש ברשת יניב בוודאי לא מעט מתכונים (ריכוז, זמני השהייה).
בהצלחה, ובזהירות
החומר איננו חומצה קלאסית, כלומר איננו משחרר מימנים (פרוטונים) לתמיסה, אלא שייך למשפחה של חומרים הנקראים חומצות לואיס. לא ניכנס לשיעור כימיה.
מסתבר שיש לו יכולת לאכל (לעקל זה משהו אחר, שקשור להוצאה לפועל) פלדה בצורה דיפרנציאלית- הוא מאכל חזק יותר פלדה אחת ופחות חזק פלדה אחרת.
איפה קונים- בחנויות של כימיקלים אפשר למצוא אותו בכמה דרגות נקיון. לצרכים שלך מספיקה דרגת נקיון נמוכה. אני חושב שבחנויות לצורפות הוא נמכר גם כן, בדיוק למטרה הזו. החומר נמכר באבקה או גרגרים, וצריך להמיס במים.
באזור הצפון אני יודע שאפשר להשיג אצל חן-שמואל (ליד טיב-טעם מדרום לקרית-ים).
לגבי מתכונים- חיפוש ברשת יניב בוודאי לא מעט מתכונים (ריכוז, זמני השהייה).
בהצלחה, ובזהירות
-
- חדש בפורום
- הודעות:13
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
- מיקום:Haifa
התיחסות לרעי
לרעי
עכשו אני מבין איך טיב טעם מיישנים את הבשר... ומרככים אותו
מסקנה- ניתן סתם ליטבול את הסכין בבשר והשאר יעשה לבד
ולכולם
תודה על ההתיחסות
ויישר כוח על הכניסה לפרטים, כי לדעתי כך יתמקצע האתר, ונסוק -מעבר להגיגים היום יומיים(שגם מהם צריך).
אגב- אם כבר- עדכון על מה שבכל זאת עשיתי
ובקרוב אצלם את הלהבים שטופלו בחומצה זרחתית שמצאתי בריכוז די עצבני -50%!!(ומשמשת במקור להסרת חלודה ).
התוצאות היו סבירות ברם אולם היה שוני בתוצאות שהתקבלו בלהבים,
2 להבים (מסוגים שונים) הגיבו טוב מאוד וזה הגביר בצורה משמעותית את "תצוגת הפלדה"
וב 2 אחרות היה שיפור אך הרבה יותר קטן, ולא רציתי להמשיך ולטבול,הנסוי הופסק,(הכל בוצע לפני כמה חודשים כבר..) יתכן ואנסה עוד.
משך הזמן היה כ 10 דקות .
עכשו אני מבין איך טיב טעם מיישנים את הבשר... ומרככים אותו
מסקנה- ניתן סתם ליטבול את הסכין בבשר והשאר יעשה לבד
ולכולם
תודה על ההתיחסות
ויישר כוח על הכניסה לפרטים, כי לדעתי כך יתמקצע האתר, ונסוק -מעבר להגיגים היום יומיים(שגם מהם צריך).
אגב- אם כבר- עדכון על מה שבכל זאת עשיתי
ובקרוב אצלם את הלהבים שטופלו בחומצה זרחתית שמצאתי בריכוז די עצבני -50%!!(ומשמשת במקור להסרת חלודה ).
התוצאות היו סבירות ברם אולם היה שוני בתוצאות שהתקבלו בלהבים,
2 להבים (מסוגים שונים) הגיבו טוב מאוד וזה הגביר בצורה משמעותית את "תצוגת הפלדה"
וב 2 אחרות היה שיפור אך הרבה יותר קטן, ולא רציתי להמשיך ולטבול,הנסוי הופסק,(הכל בוצע לפני כמה חודשים כבר..) יתכן ואנסה עוד.
משך הזמן היה כ 10 דקות .
ריכוז גבוה
וואלה
לא חשבתי על ההיבט הזה שהזכרת -של הריכוז הגבוה
אכן "מייק סנס" שריכוז גבוה כמו ששמתי, "יתעצבן" על כל הפלדות ולא יצור דיפרנציאה כמו שהתכוונתי.
מה שמוכיח שהגודל (במקרה זה בלבד..) לא קובע.,
אכן אנסה לדלל בפעם הבאה , ואנסה פרקי זמן גדולים כמו שציינת.(על אחריותי בלבד-אל תדאג..)
מה גם ארוויח ואקבל יותר נפח של נוזל
לא חשבתי על ההיבט הזה שהזכרת -של הריכוז הגבוה
אכן "מייק סנס" שריכוז גבוה כמו ששמתי, "יתעצבן" על כל הפלדות ולא יצור דיפרנציאה כמו שהתכוונתי.
מה שמוכיח שהגודל (במקרה זה בלבד..) לא קובע.,
אכן אנסה לדלל בפעם הבאה , ואנסה פרקי זמן גדולים כמו שציינת.(על אחריותי בלבד-אל תדאג..)
מה גם ארוויח ואקבל יותר נפח של נוזל
מוטי לזר כותב
מצרף כמה מדריכי בטיחות (באנגלית) שווים מאוד.
http://msds.chem.ox.ac.uk/PH/phosphoric_acid.html
http://msds.chem.ox.ac.uk/FE/ferric_chl ... ution.html
http://msds.chem.ox.ac.uk/NI/nitric_acid.html
מניסיוני חומצות בריכוז 10-15 אחוז עושות עבודה מצוינת.
ולדעתי 10 דקות יותר בתמיסה עדיף תמיד 'פצצות' בריכוזים גבוהים.
בזהירות,
והרבה בריאות
אפולו
חומצות זה עניין רציני ומי שלא יודע בדיוק מה הוא עושה עם חומצות מוטב שירחק מהנושא.בחומצה זרחתית שמצאתי בריכוז די עצבני -50%!!
מצרף כמה מדריכי בטיחות (באנגלית) שווים מאוד.
http://msds.chem.ox.ac.uk/PH/phosphoric_acid.html
http://msds.chem.ox.ac.uk/FE/ferric_chl ... ution.html
http://msds.chem.ox.ac.uk/NI/nitric_acid.html
מניסיוני חומצות בריכוז 10-15 אחוז עושות עבודה מצוינת.
ולדעתי 10 דקות יותר בתמיסה עדיף תמיד 'פצצות' בריכוזים גבוהים.
בזהירות,
והרבה בריאות
אפולו
greetings comerade
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים