פגיון/כידון לרובה
שלום לכולם,
אני חדש כאן ורציתי לשאול כמה שאלות:
אצלי בבית יש קשת ערבית בפינת אוכל עשויה מאבן טבעית ורציתי להוסיף שם כמה פגיונות.
ביקרתי בחנות עתיקות אחת והם הראו לי שני פגיונות עם ידיות עץ ומסילה ותפס אשר נראים כמו פגיונות המותקנים על רובים.
לאחד לא היה נדן והוא עולה 300 ש"ח ולשני היה נדן מתכת והוא עולה 400 ש"ח.
רציתי לדעת האם אלה המחירים הסבירים?
האם קימים זיופים בתחום ואם כן כיצד ניתן לעלות עליהם?
לכידון אחד לא היה שום לוגו ושום הטבעה , האם זה נפוץ שלכידון אמיתי לא תהיה שום הטבעה ?
לכידון השני הי לוגו בצורת שלושה עיגולים משולבים כמו לוגו של המשחקים האולימפים רק עם שלושה עיגולים?מישהו מזה?
אני חדש כאן ורציתי לשאול כמה שאלות:
אצלי בבית יש קשת ערבית בפינת אוכל עשויה מאבן טבעית ורציתי להוסיף שם כמה פגיונות.
ביקרתי בחנות עתיקות אחת והם הראו לי שני פגיונות עם ידיות עץ ומסילה ותפס אשר נראים כמו פגיונות המותקנים על רובים.
לאחד לא היה נדן והוא עולה 300 ש"ח ולשני היה נדן מתכת והוא עולה 400 ש"ח.
רציתי לדעת האם אלה המחירים הסבירים?
האם קימים זיופים בתחום ואם כן כיצד ניתן לעלות עליהם?
לכידון אחד לא היה שום לוגו ושום הטבעה , האם זה נפוץ שלכידון אמיתי לא תהיה שום הטבעה ?
לכידון השני הי לוגו בצורת שלושה עיגולים משולבים כמו לוגו של המשחקים האולימפים רק עם שלושה עיגולים?מישהו מזה?
וזאת גם הסכין עם הנדן המתכתי שציינתי שעולה 400 , מה התוצרת ?
איזה רובה ? תקופה ?
בתודה מראש
בתודה מראש
שלום
הכידון שמצולם בהודעה הנו כידון יפני לרובה ה ARISAKA והוא מכונה במערב Type30
בצורתו הכללית מועתק מהדגם הראשון של הכידון הבריטי לרובה ה SMLE מודל 1907.
הכידון מגיע עם נדן מתכת מושחר, אך יותר מאוחר (לקראת סוף מלחמת העולם השנייה) יצאו מספר גרסאות חירום שלהן נדנים מעץ ואפילו מעור.
3 העיגולים על בסיס הלהב מצייינים את הנשקייה ביפן בה יוצר הכידון
באתר הבא תוכל לראות היכן יוצר הכידון
http://www.radix.net/~bbrown/japanese_markings.html
אני משאיר לך את עבודת החיפוש (זה חלק מהכיף)
כידון אריסקה יפני עם נדן במצב טוב מאוד נמכר ב ebay ב 120$ (כולל משלוח ללא מע"מ) ובארץ ב 400-600 ש"ח כך ש 300 ש"ח מחיר מצוין (כמובן לפריט כולל נדן)
אם מישהו מעוניין נשארו לי 2 כידונים כאלה למכירה
**** שים לב, יש רפרודוקציות לכידון זה , שים לב בעיקר לברגים שתופסים את הידית , בצילום ניתן לראות שבסיס הברגים הנו אליפטי , ברפרודוקציות בד"כ הבורג הוא לחלוטין עגול !!!
הכידון שמצולם בהודעה הנו כידון יפני לרובה ה ARISAKA והוא מכונה במערב Type30
בצורתו הכללית מועתק מהדגם הראשון של הכידון הבריטי לרובה ה SMLE מודל 1907.
הכידון מגיע עם נדן מתכת מושחר, אך יותר מאוחר (לקראת סוף מלחמת העולם השנייה) יצאו מספר גרסאות חירום שלהן נדנים מעץ ואפילו מעור.
3 העיגולים על בסיס הלהב מצייינים את הנשקייה ביפן בה יוצר הכידון
באתר הבא תוכל לראות היכן יוצר הכידון
http://www.radix.net/~bbrown/japanese_markings.html
אני משאיר לך את עבודת החיפוש (זה חלק מהכיף)
כידון אריסקה יפני עם נדן במצב טוב מאוד נמכר ב ebay ב 120$ (כולל משלוח ללא מע"מ) ובארץ ב 400-600 ש"ח כך ש 300 ש"ח מחיר מצוין (כמובן לפריט כולל נדן)
אם מישהו מעוניין נשארו לי 2 כידונים כאלה למכירה
**** שים לב, יש רפרודוקציות לכידון זה , שים לב בעיקר לברגים שתופסים את הידית , בצילום ניתן לראות שבסיס הברגים הנו אליפטי , ברפרודוקציות בד"כ הבורג הוא לחלוטין עגול !!!
תודה
האם שני הפריטים שלך הם מקוריים או רפרודוקציות ?
האם הם נראים זהים ותואמים ?
ברצוני להציב את שניהם מוצלבים על קיר אבן שבביתי כך חשוב שיראו זהים
מה המחיר אותו אתה דורש עבור שניהם ? האם הם כוללים נדן או לא ? הנדן הוא חסר ערך מבחינתי לישום הנ"ל אותו ציינתי
האם הם נראים זהים ותואמים ?
ברצוני להציב את שניהם מוצלבים על קיר אבן שבביתי כך חשוב שיראו זהים
מה המחיר אותו אתה דורש עבור שניהם ? האם הם כוללים נדן או לא ? הנדן הוא חסר ערך מבחינתי לישום הנ"ל אותו ציינתי
נמכר
נמכר ביום שישי האחרון אבל בסופו של דבר הלכתי על שני כידוני גראס צרפתיים במקום היפאנים.
שמתי אותם בהצלב בפינת אוכל ולדעתי יצא פיצוץ אבל אשתי טוענת שהרסתי הכל והמקום נראה כמו פאב של גלוחי ראש ....
רציתי לדעת מה דעתכם אך לא הצלחתי להעלות תמונות ואני אשמח אם מישהו יעשה זאת עבורי ע"י פרסום כתובת אימייל אליה אוכל לשלוח את התמונות ואותן הוא יעלה לאוסף באתר.
תודה רבה לשחר ושאלה קטנה - כשסיפרתי לאנשים שקניתי שני כידונים משנת 1880-1891(ללא נדנים) בסכום של 1100 שקל הם צחקו ואמרו שזה בלתי אפשרי ושמדובר בחיקוי.
אני לא מפקפק אף לרגע באמינותו של שחר אך בכל זאת - האם רובה הגראס/הכידונים מסוף המאה ה 19 הינם כ"כ נפוצים עד שמחירם לא בשמיים?
שוב,אינני מפקפק באמינות הפריטים אך השאלה עדיין מסקרנת
שמתי אותם בהצלב בפינת אוכל ולדעתי יצא פיצוץ אבל אשתי טוענת שהרסתי הכל והמקום נראה כמו פאב של גלוחי ראש ....
רציתי לדעת מה דעתכם אך לא הצלחתי להעלות תמונות ואני אשמח אם מישהו יעשה זאת עבורי ע"י פרסום כתובת אימייל אליה אוכל לשלוח את התמונות ואותן הוא יעלה לאוסף באתר.
תודה רבה לשחר ושאלה קטנה - כשסיפרתי לאנשים שקניתי שני כידונים משנת 1880-1891(ללא נדנים) בסכום של 1100 שקל הם צחקו ואמרו שזה בלתי אפשרי ושמדובר בחיקוי.
אני לא מפקפק אף לרגע באמינותו של שחר אך בכל זאת - האם רובה הגראס/הכידונים מסוף המאה ה 19 הינם כ"כ נפוצים עד שמחירם לא בשמיים?
שוב,אינני מפקפק באמינות הפריטים אך השאלה עדיין מסקרנת
.
שוב , אין ספק כלל לגבי המקוריות : ישנן שם הטבעות/חותמות זעירות מדויקות וחדות של סמלים ואותיות בגודל של 2 מ"מ על 2 מ"מ ...
האם תוכל לספק עוד פרטים מענינים לגבי הרובה והכידון ? מה הפך אותם לכ"כ נפוצים ? באילו מלחמות שימשו ?
האם תוכל לספק עוד פרטים מענינים לגבי הרובה והכידון ? מה הפך אותם לכ"כ נפוצים ? באילו מלחמות שימשו ?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים