שימון סכינים
קראתי בכמה אתרים על שימון סכינים אבל לא מצאתי שמן מתאים
הבנתי ששמני בישול מכילים חומרים חומציים ועלולים להזיק לסכין
ולעומת זאת שמנים אחרים (כמו WD40 למשל) מכילים חומרים לא כל כך בריאים
(לצורך הבהרה מדובר בסכינים לשימוש בקמפינג במגע עם אוכל)
השמן היחיד שמצאתי איכשהו זה השמן הזה לשימון משטחי עץ:
http://www.suchef.co.il/%D7%A1%D7%9B%D7 ... D7%A5.html
רעיונות?
הבנתי ששמני בישול מכילים חומרים חומציים ועלולים להזיק לסכין
ולעומת זאת שמנים אחרים (כמו WD40 למשל) מכילים חומרים לא כל כך בריאים
(לצורך הבהרה מדובר בסכינים לשימוש בקמפינג במגע עם אוכל)
השמן היחיד שמצאתי איכשהו זה השמן הזה לשימון משטחי עץ:
http://www.suchef.co.il/%D7%A1%D7%9B%D7 ... D7%A5.html
רעיונות?
Re: שימון סכינים
אני יוצא מנקודת הנחה שהסכינים המדוברות מפלדת פחמן, כן? אם הן בשימוש תכוף הטוב ביותר לשמור אותן בין השימושים יבשות לחלוטין לא בנדן. אם מדובר בפרקי זמן ארוכים ואתה לא רוצה לדאוג מרח שמן רובים רגיל או שמן טכני, יש כאלה שמשתמשים בנוזל סיליקוני, אני משתמש ב TUFF CLOTH. לפני שימוש פשוט נקה היטב במים וסבון.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
Re: שימון סכינים
כן סער ניחשת נכון באמת אחת מהסכינים מפלדת פחמן - מדובר ב-Opinel Carbone מס' 5
השניה זו סכין של Gerber ואין לי מושג מאיזה חומר עשויה הלהב
כרגע השתמשתי ב-WD40 ושטפתי אחרי
ולגבי הוזלין/סיליקון...האם אלו חומרים מה שנקרא Food-Safe?
השניה זו סכין של Gerber ואין לי מושג מאיזה חומר עשויה הלהב
כרגע השתמשתי ב-WD40 ושטפתי אחרי
ולגבי הוזלין/סיליקון...האם אלו חומרים מה שנקרא Food-Safe?
Re: שימון סכינים
לגבי הסיליקון אני לא בטוח, אבל אם תמרך וזלין על הסכין ולפני השימוש תשטוף אותו אם מים וסבון לא יקרה לך כלום אם תחתוך עם הסכין אוכל.OrC886 כתב: ולגבי הוזלין/סיליקון...האם אלו חומרים מה שנקרא Food-Safe?
אם אסור אבל מאוד רוצים אז מותר.
Re: שימון סכינים
אופינל קרבון- זה מה שרץ אצלי בכיס בחודשים האחרונים.
הטיפול המומלץ נגד חלודה- פסיבציה או יצירת פטינה יזומה.
לנקות אל הלהב, להספיג מגבת נייר בחומץ פשוט, לעטוף את הלהב במגבת החמוצה לשעה- שעתיים, ולראות את הגוון השחור מתפתח על הלהב. בערך אחרי שעתיים-שלוש השכבה כבר תהיה אפורה כהה והגנת החלודה תהיה די טובה.
אחרי שהורדת את רגישות פני השטח לחלודה כל שימון עדין יעבוד. אישית אני מסתפק בשמן הניגר מהנקניק שאני חותך... כל שמן בישול מטופש, כולל מרגרינה, יעשה את העבודה, וגם במצב יבש העמידות לא רעה.
והטיפ הכי טוב למניעת חלודה- כלי שמשתמשים בו הרבה לא תופס חלודה.
הטיפול המומלץ נגד חלודה- פסיבציה או יצירת פטינה יזומה.
לנקות אל הלהב, להספיג מגבת נייר בחומץ פשוט, לעטוף את הלהב במגבת החמוצה לשעה- שעתיים, ולראות את הגוון השחור מתפתח על הלהב. בערך אחרי שעתיים-שלוש השכבה כבר תהיה אפורה כהה והגנת החלודה תהיה די טובה.
אחרי שהורדת את רגישות פני השטח לחלודה כל שימון עדין יעבוד. אישית אני מסתפק בשמן הניגר מהנקניק שאני חותך... כל שמן בישול מטופש, כולל מרגרינה, יעשה את העבודה, וגם במצב יבש העמידות לא רעה.
והטיפ הכי טוב למניעת חלודה- כלי שמשתמשים בו הרבה לא תופס חלודה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים