איך לתחזק את הסכין?

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
פרסם תגובה
knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
איך לתחזק את הסכין?

הודעה על ידי knight » 23:21 ,21 מרץ 2009, ש'

שלום, איך אני צריך לתחזק את הסכין? כמובן שניקיתי אותה מלכלוך ודברים שנדבקו אליה אבל חוץ מזה כל כמה זמן מומלץ להשחיז והאם צריך לדעת משהו כשאני הולך לבקש שישחיזו לי סכין בחנות שמשחיזים? האם צריך לשמן אותה ואם כן במה?

dBu24
בלייד ראנר
הודעות:637
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:קיבוץ ארצי ישראלי ג'

הודעה על ידי dBu24 » 10:54 ,22 מרץ 2009, א'

אם תקפיד(1) לחדד אותה באופן שגרתי אז לא תצטרך ללכת למשחיז כמעט אף פעם. אני ממליץ על לוח יהלום עדין. סוויש סוויש פעמיים לכל כוון והסכין חדה כתער. קרא את ההוראות לפני השימוש. מחדדים כאשר הסכין לא מגלחת יותר את השיערות בגב היד

אם תקפיד (2) לנגב אותה אחרי השימוש ולאחסן אותה במקום "אפל ויבש", אז לא צריך שום דבר יותר, לא שמן ולא כלום. זה תופש גם על להבי פלדת פחמן . בלהבי אל חלד, רצוי שיהיו נקיים למען ההיגיינה הכללית בבית.

את הידיות, אם הן מעץ אז אפשר לעשות להם פוליש עם שעווה מידי פעם. אם קרן או עצם, אז בשום אופן לא להתקרב אליהן עם שמן. ניגוב קל "מטלית לחה" זה כל מה שצריך.

מדיח כלים זה "לא-לא" גדול. ואם שטפת אותם בברז, אז שוב, צריך לנגב ולייבש טוב.

התחזוקה ההכי טובה לסכין היא להשתמש בו .

בהצלחה,

דוד

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 11:22 ,22 מרץ 2009, א'

dBu24 כתב:אם תקפיד(1) לחדד אותה באופן שגרתי אז לא תצטרך ללכת למשחיז כמעט אף פעם. אני ממליץ על לוח יהלום עדין. סוויש סוויש פעמיים לכל כוון והסכין חדה כתער. קרא את ההוראות לפני השימוש. מחדדים כאשר הסכין לא מגלחת יותר את השיערות בגב היד

אם תקפיד (2) לנגב אותה אחרי השימוש ולאחסן אותה במקום "אפל ויבש", אז לא צריך שום דבר יותר, לא שמן ולא כלום. זה תופש גם על להבי פלדת פחמן . בלהבי אל חלד, רצוי שיהיו נקיים למען ההיגיינה הכללית בבית.

את הידיות, אם הן מעץ אז אפשר לעשות להם פוליש עם שעווה מידי פעם. אם קרן או עצם, אז בשום אופן לא להתקרב אליהן עם שמן. ניגוב קל "מטלית לחה" זה כל מה שצריך.

מדיח כלים זה "לא-לא" גדול. ואם שטפת אותם בברז, אז שוב, צריך לנגב ולייבש טוב.

התחזוקה ההכי טובה לסכין היא להשתמש בו .

בהצלחה,

דוד
תודה! אפשר עוד פירוט על ההשחזה? אין לי מושג בזה, לא איך משחיזים ולא עם מה משחיזים.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 12:42 ,22 מרץ 2009, א'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:16 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 13:39 ,22 מרץ 2009, א'

אז קודם כל תודה רבה על הלינק, אני בהחלט אקרא את המידע שמפוזר בשרשור ההוא, אך זה דורש זמן והתעמקות ויקח לי זמן להשתלט על כל המידע אבל אני בהחלט יעשה את זה.
אני עדיין אשמח לקבל בקצרה מידע לגבי סוגי שונים של אופן ההשחזה ומהי רמת הטכניקה שצריך על מנת להשחיז סכין. איפה קונים את חומרי הגלם שאיתם משחיזים סכין?
אני יודע שבחנות של הסכינים שבדרך כלל אנחנו משחיזים זה על ידי מכונה, האם השחזה לבד ללא מכונה תהיה יעילה כמו השחזה מקצועית?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 14:33 ,22 מרץ 2009, א'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:16 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 15:03 ,22 מרץ 2009, א'

וואו אהבתי את התמונה, נראה שאתה ותיק בתחום עם כל סוגי האבנים האלו.
בכל אופן בהתאם להמלצה שלך חיפשתי את האתר של לובלינסקי ומצאתי, בשביל התחלה אני ארכוש רק מה שצריך ואני אנסה ללמוד מסירטונים איך להשחיז.
תוכל רק להיכנס ללינק ולהגיד לי מה אני צריך משם בדיוק? כי לא מופיע השם שאמרת שם.
http://www.lublinsky.co.il/category.asp ... arentid=54

שאלה נוספת- ברור לי שאפשר להשחיז באבן רק סכינים חלקות, השאלה היא האם כל סוג מתכת אני יכול להשחיז עם האבנים כי יש לי סכינים מכל מיני מתכות וסוגים. וואיך עם כך אני משחיז שינון של סכין? בחנות שאני משחיז השחיזו לי את החלק המשונן של הסכין(לא יודע איך).

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 16:26 ,22 מרץ 2009, א'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:15 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 23:14 ,22 מרץ 2009, א'

מה המחיר של שני האבנים שציינת?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 23:25 ,22 מרץ 2009, א'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:37 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 23:34 ,22 מרץ 2009, א'

תודה, שווה ניסיון. אני אתקשר אליהם מחר. מה אומרת המילה "גריט" והמספר לידה?
ראיתי קליפים בyoutube והם מסבירים שם שלכול סוג של סכין בהתאם למטרה שלה יש זווית שונה שצריך להשחיז בה את הסכין, השאלה איך אני יודע בדיוק באיזה זווית להשחיז כל סכין מבלי להרוס אותן... כמתחיל. הבנתי שרצוי להשחיז סכין שמתמשים בה לעבודות קשות ושטח ב30 מעלות לעומת סכין מטבח רגילה שרצוי ב-15 מעלות בערך. יש אמת בזה?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 23:38 ,22 מרץ 2009, א'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:37 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 23:55 ,22 מרץ 2009, א'

רוחו_של_TC כתב:גריט מתייחס למספר הגרגרים באינץ' מרובע. ככל שהגריט גבוהה יותר האבן "דקה" יותר - ממש כמו בניירות לטש...

...
אוקיי, אז בשביל מה בעצם השני צדדים השונים ולאיזו מטרה אני משתמש בכל צד נגיד באבן שאתה אמרת לי לקנות sun tiger 800/8000 ?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 0:28 ,23 מרץ 2009, ב'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:37 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות:637
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:קיבוץ ארצי ישראלי ג'

הודעה על ידי dBu24 » 7:19 ,23 מרץ 2009, ב'

חברה' -חברה', אני מבקש להשחיל מילה כאן:

האבנים היפניות, הפיניות והאבנים מדרום/צפון דקוטה ומהגמל של שריד הם דבר נפלא לסכינאי המקצועי והיוצר אבל נראה לי שזה קצת "אוברקיל" עבור מי שסך הכל מבקש לשמור על סכין חד ("רק רציתי לשאול איך קוראים לצ'ופצ'יק של הקומקום") :lol:

לוח יהלום במאה שקל יעשה את העבודה בהרבה פחות זיעה, בלי תואר אקדמי ובידיים לא כל כך מאומנות.

IMHO

דוד

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 7:35 ,23 מרץ 2009, ב'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:38 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 7:52 ,23 מרץ 2009, ב'

dBu24 כתב:חברה' -חברה', אני מבקש להשחיל מילה כאן:

האבנים היפניות, הפיניות והאבנים מדרום/צפון דקוטה ומהגמל של שריד הם דבר נפלא לסכינאי המקצועי והיוצר אבל נראה לי שזה קצת "אוברקיל" עבור מי שסך הכל מבקש לשמור על סכין חד ("רק רציתי לשאול איך קוראים לצ'ופצ'יק של הקומקום") :lol:

לוח יהלום במאה שקל יעשה את העבודה בהרבה פחות זיעה, בלי תואר אקדמי ובידיים לא כל כך מאומנות.

IMHO

דוד
אין לי בעיה אני מעוניין מאוד ללמוד, תמיד צריך להתחיל ממשהו לא?
תמיד רציתי לדעת להשחיז סכינים, אם יש משהו שמעצבן אותי מאוד זה סכינים לא חדות, בעיקר במטבח.
מזה לוח יהלום אתה יכול לפרט?

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 17:34 ,23 מרץ 2009, ב'

חברינו האביר , אל תתחבט בנושא יותר מידי - השחזה היא בערך 90% טכניקה ו10% ציוד ( וגם...בהגזמה, זה נכון יותר לרמות הגבוהות מאוד לדעתי ).
משהו מאיכות בינונית מספיק בהחלט, אל תרוץ ישר לטופ.
תתחיל...תבין מה העבודה דורשת והאם בכלל בא לך לעסוק בה, תלמד את המלאכה ואחר כך תעבור לחומרים יקרים יותר - סכינים ומדיות שחיקה.
אני ממליץ לך ללמוד את העקרונות אחד על אחד עם מישהו המנוסה בהשחזת סכינים, השחזה היא מסוג הדברים שלימוד מעשי בשטח ( שצפייה בסרטונים ביוטיוב לא נכנסת תחתו ) משפר את עקומת הלימוד פי......הרבה.
מה גם שברשת יש הרבה מאוד דעות בנושא שלעיתים סותרות אחת את השניה וסתם יבלבלו אותך לחינם.

ו....אהמ....סבלנות.
בהצלחה.

drorhermesh
נושא - כלים
הודעות:118
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

ניסיון ניסיון ניסיון

הודעה על ידי drorhermesh » 17:50 ,23 מרץ 2009, ב'

אני מסכים עם KD2. כשרציתי סכין בשר מושחזת, פשוט שאלתי את הקצב שלי מה לעשות. אחרי זה עם סכין ב-15 ש"ח מחנות כלים וצלחת חרסינה אפשר להשחיז להב לדרגה "מטבחית". זו השחזה טובה ועמידה שקל לתחזק. השחזת התער, עימה ניתן לגלח את כף היד, דורשת אבנים איכותיות רק מעט יותר וניסיון. תפוס משהו מהסביבה שלך ותקבל את כל ההדרכה שצריך כדי להתחיל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 19:02 ,23 מרץ 2009, ב'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:14 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 21:48 ,23 מרץ 2009, ב'

אני לא חושב שאתה פנאטי אלא מקצוען בתחום...וכן , כלים מעולים עושים את ההבדל !
אבל תסכים איתי שבעבודת השחזה, הכלי העיקרי הוא היד ופחות האבן ( ואחוזי ההצלחה/חשיבות בהתאם ).
בשביל תוצאות מעולות צריך גם זה....וגם זה , אבל לעניות דעתי למתחיל מספיקה אבן מאיכות בינונית (נגיד של גמל שריד )כי בכל מקרה הפקטור העיקרי הוא המשחיז עצמו.
ברמת העבודות שלך אני משוכנע שזה משחק תפקיד.

צלחת, כוס הפוכה או אבן זולה לא יתנו תוצאות טובות מהסיבה הפשוטה ש :
או שיש להן בעיית אחידות/רציפות בחומר
או שההשחזה עליהן לא מתבצעת במשיכה/דחיפה בניצב לכיוון החורפה.
ומרגישים בתוצאות.
כמו שדרור אמר זה מאוד תלוי ברמה אליה שואפים !

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 22:09 ,23 מרץ 2009, ב'

אז בשורה התחתונה, סכינים טובות שאני צריך ממש חדות בשטח, רצוי לא לנסות להשחיז לבד?
אפשר להרוס סכין עם השחזה לא טובה?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 22:16 ,23 מרץ 2009, ב'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:29 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 23:09 ,23 מרץ 2009, ב'

תודה על התגובה הארוכה, אני ארכוש את האבן הזאת וניראה איך אני זורם משם אני אנסה סכיני מטבח זולות של 20 שקל תחילה.
רק לא קיבלתי תשובה, האם אני יכול לעשות נזק לסכיני שטח טובות על ידי השחזה לא נכונה?
קניתי לאחרונה את המואלה ואני רוצה לדעת אם רצוי שאני לא אשחיז אותה לבד או שאין בעיה לנסות להשחיז אותה?
אני צריך סכינים טובות כשאני מטייל/בשטח, השאלה היא האם אני אצליח להשחיז אותה ברמה טובה או שאולי על מנת לא לקחת סיכונים עדיף לי כרגע לשלם להשחזה ולקבל את הסכין במיטבה.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 23:29 ,23 מרץ 2009, ב'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:27 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 0:11 ,24 מרץ 2009, ג'

אין בעיה... ממש בא לי לנסות כבר.
אני אקנה אולי בימים הקרובים.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 5:58 ,24 מרץ 2009, ג'

TC קראתי והבנתי את המלצתך.
האמת שאני לא הייתי בסדר פה בלקיחת האבן הנפוצה של "גמל שריד" כדוגמא - משום שלמעט הסתכלות שטחית עליה בחנות - לא עבדתי איתה אלא רק שמעתי עליה חוות דעת טובות, יתכן והיא באמת לא מגיעה בגרעין מספיק גבוה בצד העדין שלה.
אני חושב שאבן קומבינציה (!) עם צד עדין - "עדין" מידי (ללא משהו ביניהם) היא גם דבר לא טוב משום שהיא הופכת את ההשחזה לארוכה ומייגעת ועם איבוד הסבלנות וחוסר הנוחות אובד גם הדיוק.
אני בכלל מעדיף לתת פיניש סופי על סטרופ מעור מתוח על משטח, גדוש סבון ליטוש (הכי עדין - ניתן להשיג בחנויות תכשיטנות ) ולאחר מכן בעדינות עדינות על סטרופ עור יבש במקום על אבנים בלבד ועל סמך כך אני גם ממליץ.
יתכן שמפה מגיעה אי ההבנה/הסכמה בנושא ( וגם כי אני לא מכיר את המושג "שטאנצ'מאכרים" ).
בשורה התחתונה כל אחד צריך למצוא את האיזון הנוח לו.

כיום במסגרת עבודתי בקייטרינג אני משחיז לפעמים תחת לחץ יחסי של זמן ואבן קומבינציה עם צד עדין מידי... תמרר לי את החיים.
מה גם שאני משחיז את כל הסכינים שלנו , מסכיני קוצצים ממוכנים ("דיטורים") דרך סכיני קצבים,שפים, סנטוקו-ים ועד סכיני פילה ואני צריך ציוד שיתן מענה לכמה שיותר סוגי סכינים בעלות סבירה.
( היא צריכה להיות סבירה כי יחד עם הזמן שזה גוזל לי מהעבודה העלות אמורה להתקרב למכונה החשמלית [בעעעעעע] בבלאי הציוד ומחיר החלפתו ).

אני אוסיף טיפ נוסף בנושא האבן -
לפני ההשחזה הראשונה כדאי לעבור עם חומר שוחק "עדין" כלשהוא על כל האבן בעדינות בכדי
א. להוריד כל מיני "גרדים" מניאטורים מפני השטח , בעיקר באזור פינות וקצוות האבן.
ב. "לפתוח" את האבן.
באבן איכותית הגימור תמיד מעולה אבל לפעמים הן נדפקות בהובלה או באריזה וחבל על השריטות בלהב.
אני בשקט בשקט גונב לחברה פצירה של מניקור ועובר על כל האבן בעדינות.

יום נעים ובהצלחה...
ים

dBu24
בלייד ראנר
הודעות:637
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:קיבוץ ארצי ישראלי ג'

הודעה על ידי dBu24 » 11:07 ,24 מרץ 2009, ג'

KD2 כתב:TC קראתי והבנתי את המלצתך.
האמת שאני לא הייתי בסדר פה בלקיחת האבן הנפוצה של "גמל שריד" כדוגמא - משום שלמעט הסתכלות שטחית עליה בחנות - לא עבדתי איתה אלא רק שמעתי עליה חוות דעת טובות, יתכן והיא באמת לא מגיעה בגרעין מספיק גבוה בצד העדין שלה.
אני חושב שאבן קומבינציה (!) עם צד עדין - "עדין" מידי (ללא משהו ביניהם) היא גם דבר לא טוב משום שהיא הופכת את ההשחזה לארוכה ומייגעת ועם איבוד הסבלנות וחוסר הנוחות אובד גם הדיוק.
אני בכלל מעדיף לתת פיניש סופי על סטרופ מעור מתוח על משטח, גדוש סבון ליטוש (הכי עדין - ניתן להשיג בחנויות תכשיטנות ) ולאחר מכן בעדינות עדינות על סטרופ עור יבש במקום על אבנים בלבד ועל סמך כך אני גם ממליץ.
יתכן שמפה מגיעה אי ההבנה/הסכמה בנושא ( וגם כי אני לא מכיר את המושג "שטאנצ'מאכרים" ).
בשורה התחתונה כל אחד צריך למצוא את האיזון הנוח לו.

כיום במסגרת עבודתי בקייטרינג אני משחיז לפעמים תחת לחץ יחסי של זמן ואבן קומבינציה עם צד עדין מידי... תמרר לי את החיים.
מה גם שאני משחיז את כל הסכינים שלנו , מסכיני קוצצים ממוכנים ("דיטורים") דרך סכיני קצבים,שפים, סנטוקו-ים ועד סכיני פילה ואני צריך ציוד שיתן מענה לכמה שיותר סוגי סכינים בעלות סבירה.
( היא צריכה להיות סבירה כי יחד עם הזמן שזה גוזל לי מהעבודה העלות אמורה להתקרב למכונה החשמלית [בעעעעעע] בבלאי הציוד ומחיר החלפתו ).

אני אוסיף טיפ נוסף בנושא האבן -
לפני ההשחזה הראשונה כדאי לעבור עם חומר שוחק "עדין" כלשהוא על כל האבן בעדינות בכדי
א. להוריד כל מיני "גרדים" מניאטורים מפני השטח , בעיקר באזור פינות וקצוות האבן.
ב. "לפתוח" את האבן.
באבן איכותית הגימור תמיד מעולה אבל לפעמים הן נדפקות בהובלה או באריזה וחבל על השריטות בלהב.
אני בשקט בשקט גונב לחברה פצירה של מניקור ועובר על כל האבן בעדינות.

יום נעים ובהצלחה...
ים


כאשר שומרים על סכין חדה, לא צריך ללכת ולחדד "תחת לחץ" עם אבן אקזוטית כשזיעה נשפכת מכל הכוונים.

ב' -האבנים של גמל שריד אם אני זוכר נכון, מיוצרות על ידי NORTON, ומי שיבוא ויגיד לי ש NORTON זה לא טוב, מוזמן לדו קרב איתי.

סכיני קייטרינג אפשר לחדד עם ה"בארזל" ( לא יודע מה שמו) שמוצאים בכל מטבח- 20 שניות והסכין חד מחדש. מחדדים מתי שצריך, ואם זה אומר חמש פעמים בשעה , אז זה מה שעושים

מצד שני, סכין מוזנח שהשתמשו בו בגסות לחיתוך פחים או לעדור איתו בגינה, אז זה כן צריך השחזה באבן וביד מאומנת, וזה במקרה שהסכין שווה את המאמץ. אולי בכלל אפשר לקנות קרטון מלא סכינים ולזרוק אותם בסוף היום. סכין מקצועית ואיכותית שווה את המאמץ, אבל את זה לא עושים כדרך אגב אלא יושבים בשקט בבית ו"עובדים על הסכין". אפשר עם מוזיקת רקע רוגעת

לצורך השחזה, אני באמת ממליץ על לוחיות היהלום, את אלה אפשר להשיג איפה שמוכרים סכינים או אולי אפילו בריקושט. יש לי מגירה מלאה באבנים מכל הסוגים אבל מאז ששמתי יד על דבר כזה, לא צריך שום דבר אחר, אלא, שוב, לתיקונים גדולים.

YMMV


דוד

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 11:11 ,24 מרץ 2009, ג'

נו אז עכשיו באמת סיבכתם אותי.
אחד אומר אבנים, אחד אומר לוחיות יהלום. :x :x :x :x :x

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 11:14 ,24 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:27 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 13:07 ,24 מרץ 2009, ג'

איזה באסה :( כתבתי תגובה ממש ארוכה ופתאום האקספלורר החליט שהיום...לא בא לו.
חפיף - עיקרן של דברים היה שאם מה שדוד קורה לו "בארזל" הוא השטול המסורתי אז השחזה הוא ממש לא מייצר.
הוא משמש לתחזוקת החוד השוטפת תו"כ עבודה, ועבודה נכונה (!) איתו אכן משפרת רבות את שימור החוד, אך הוא בהחלט לא יכול להשחיז מחדש וכמעט שאין לו השפעה על סכין שאינו חד.
אני בכלל מעדיף שלא ישתמשו בו על הסכינים אותם אני משחיז משום שהרוב לא יודעים להשתמש בו וסתם הורסים, כל משחזת גלגלות נורמלית עושה עבודה טובה בהרבה בתחום הזה בעלות נמוכה בפשטות והיא IDIOT PROFF.
סכיני מטבח שעובדים כל היום צריכים השחזות תכופות יחסית, גם בלהבים "איכותיים", אין מה לעשות.
להשחזות אלו ממש לא מספיק לוח יהלום או אבן עדינה בלבד מכמה סיבות -

א. לאחר 2 השחזות על האבן העדינה בלבד , אני לפחות...מותח את הגרינד אחורה למען הדירוג הרצוי בחורפת הסכין.
ב. חלק גדול מהסכינים מגיעים בסטנדרט עם זוית השחזה שגבוהה מידי לטעמי ויש לבנות בפעם הראשונה את כל הגרינד מחדש ( צריך להסיר הרבה חומר ).
ג. במקרה של שברים קטנים בחוד יש "לאפס" אותו ולבנות את כל הגרינד מחדש ( שוב...הסרה של הרבה חומר ).

דוד, לא יודע מאיפה הבאת את הדעה שסכיני קייטרינג זה "טיול בפארק", באמת שלא.
סכיני מטבח לסושי, בשר,דגים,ירקות עדינים ועוד... חייבים להיות סופר חדים כל הזמן - וזה ימבה עבודה.
הלוואי וזה היה עניין של כמה שניות, אני מתחיל לחשוב (בדחילו ורחימו...אההה) שאולי אתה לא מבין על איזו רמה של חדות מדובר פה.

KNIGHT , אין שום צורך להתבלבל , ההמלצה אותה המלצה ולמען הסדר הטוב הסמכות העליונה היא מיודעינו TC...
BY FAR.....
לך לפי עצתו.

מצ"ב תמונה של "נעגלה" של סכיני מטבח של קייטרינג לפני השחזה ושלושה להבי "דיטור" ( רק התחתון מושחז השניים האחרים עברו התעללות לא נורמלית).
הלהב התחתון הושחז בהדרגה עד הזוית הנמוכה בקצה אשר לדעתי היא המתאימה והטובה ביותר. זה נעשה בכדי להמחיש את ההבדלים בחדות וליניאריות הלהב בהתאם לזוית - השירטוט נועד להסביר על ההבדל בין זוית של 30 מעלות למעט מעל מחצית מכך - והיתרון לזוית הנמוכה יותר.
בתמונה ניתן לראות שאפשר להגיע לפיניש אחיד ויפה גם ללא אבן בגריט סופר גבוה, וניתן לעדן אותו עוד יותר אם משקיעים עוד בגימור. פה זה לא היה מעניין, זהו להב מכונה.
אולי התמונה תעזור לחברים המתלבטים בנושא...
תמונה

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 13:57 ,24 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:26 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 15:48 ,24 מרץ 2009, ג'

תודה רבה...
זה בהחלט כבוד לקבל ממך מחמאה שכזאת.

אני חושב שכיום כשניתן להשיג משחזת V / משחזת גלגלים מעולה במאות בודדות של שקלים ( של חברות מעולות עם מספר שלבים בפחות מ300 ש"ח או שלב אחד בלבד באזור ה100).
אין טעם להשתמש במוטות האלו, ומה שמצחיק זה שאנשים אשכרה משלמים עד 700 ש"ח לאחד כזה מפירמה מעולה ( אפשר לקנות אחלה סט אבנים בכסף הזה ).
המשחזות שמקבעות זוית הן ממש לא כוס התה שלי בכל הקשור להשחזה עצמה , אבל בשביל התחזוקה תו"כ העבודה הן עושות חיים ממש קלים וכל אחד יכול להשתמש בהן ללא בעיה בכלל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 15:54 ,24 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:22 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 16:38 ,24 מרץ 2009, ג'

מה בעצם הייחודיות של החומר הזה,מה סדרי הגודל של המחירים?
האם זה שווה את הכסף?
ניתן להשיג בארץ?
האם יש גם אבנים/משטחים/מוטות מרובעים?
כי אני ממש מעדיף לעשות תחזוקה שוטפת על משטח ולא מוט עגול.
כיום אני מודה שלרוב אני פשוט הופך כוס ומעביר כל צד בעדינות כמה פעמים ( בעבודה במשחזת גלגלות של GLOBAL ).

אני שואל כי אצלנו יש בעיה של ותיקים בתחום שלמרות ההסברים שלי על קלות ההשחזה במשחזת או על משטח כלשהו או אפילו בצורה הנכונה על הסטיל - לא מצליחים להפתר מ"אקרובטיקת הסכינים" על המוט בין החיתוכים ( אז לפחות על מדיה יותר סלחנית...)
כנראה פשוט מדובר על חלק מהפוזה...וזאת זכותם, רק חבל שזה לא מטיב עם הסכינים.

תודה מראש
ים

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 16:48 ,24 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:22 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות:637
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:קיבוץ ארצי ישראלי ג'

הודעה על ידי dBu24 » 16:49 ,24 מרץ 2009, ג'

רוחו_של_TC כתב:Norton ...

טוב מה הטעם להתווכך על זה? גם לנורוטון, לגלמל שריד, ולספיידרקו יש מקום ביקום הזה. אגב, אם אתה לא משתמש יותר באבנים האלה שאתה שומר במגירה - אני בכיף אתן להן בית חם :D
מידי פעם צריך איזה פעולת חילוץ אז מוציאים את האבן מהמגירה. אין שם שום דבר אקזוטי מעבר לאבן פינית זעירה, כמה אקס אופני השחזה שהתבלו במפעל ולי זה מספיק. לעובדים שלי יש בארגזי הכלים אבנים דו צדדיות של נורטון להתאמת הקצוות של צנרת הידראולית- תאר לך לאן התגלגלנו, אה?



דוד

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 17:03 ,24 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:21 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

drorhermesh
נושא - כלים
הודעות:118
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

נחזור לארץ

הודעה על ידי drorhermesh » 21:46 ,24 מרץ 2009, ג'

חברים, אני חושב שהעלתם את הדיון (המרתק) לרמת מקצוענות כזאת שדחקה את יוזם הדיון החוצה. זוויות חופשיות וסוגי גרינד לומדים מאוחר. קודם לוקחים את סכין הבשר של אמא ומחזירים לו את החוד.
אביר, קנה אבן טובה, מאזור המחירים שהחברה צינו פה, ובקש מהמוכר בחנות הדגמה וטיפים.
spyderco מוכרים ערכת מתחילים טובה (ויקרה) בשם tri angle sharpner, ובעוד שאתה לא חייב לרכוש אותה, היא מגיעה עם סרט מעניין שמסביר את עקרונות ההשחזה של כלים רבים.
הקובץ נקרא spyderco.tri-angle.sharpmaker.instructional.dvd.dvdrip.xvid-son.of.fox.avi וגוגל יוכל לספק לך טורנטים רבים שלו.
לגבי גרימת נזק לסכין, גם אם תסיר את כל הלהב ממתכת הסכין משחיז מיומן יוכל לבנות אותו מחדש (תוך איבוד מעט מחומר הלהב). ללא שימוש במכונות וחום אני בספק שניתן לפגוע בהרכב המתכת. הפגיעה הגדולה היא בערך האספני של הסכין, עקב שריטה ושחיקה מיותרת של הסכין. לכן אני ממליץ להתחיל במטבח ועד שתתמקצע שם הסכין שקנית ישחק כדי השחזה.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות:637
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:קיבוץ ארצי ישראלי ג'

Re: נחזור לארץ

הודעה על ידי dBu24 » 7:23 ,25 מרץ 2009, ד'

drorhermesh כתב:חברים, אני חושב שהעלתם את הדיון (המרתק) לרמת מקצוענות כזאת שדחקה את יוזם הדיון החוצה. זוויות חופשיות וסוגי גרינד לומדים מאוחר. קודם לוקחים את סכין הבשר של אמא ומחזירים לו את החוד.
אביר, קנה אבן טובה, מאזור המחירים שהחברה צינו פה, ובקש מהמוכר בחנות הדגמה וטיפים.
spyderco מוכרים ערכת מתחילים טובה (ויקרה) בשם tri angle sharpner, ובעוד שאתה לא חייב לרכוש אותה, היא מגיעה עם סרט מעניין שמסביר את עקרונות ההשחזה של כלים רבים.
הקובץ נקרא spyderco.tri-angle.sharpmaker.instructional.dvd.dvdrip.xvid-son.of.fox.avi וגוגל יוכל לספק לך טורנטים רבים שלו.
לגבי גרימת נזק לסכין, גם אם תסיר את כל הלהב ממתכת הסכין משחיז מיומן יוכל לבנות אותו מחדש (תוך איבוד מעט מחומר הלהב). ללא שימוש במכונות וחום אני בספק שניתן לפגוע בהרכב המתכת. הפגיעה הגדולה היא בערך האספני של הסכין, עקב שריטה ושחיקה מיותרת של הסכין. לכן אני ממליץ להתחיל במטבח ועד שתתמקצע שם הסכין שקנית ישחק כדי השחזה.

ALSO SPRACH ZARATHUSTRA

מילים כדורבנות וכל המוסיף גורע :D

דוד

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 7:39 ,25 מרץ 2009, ד'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:19 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

מוטי לזר
אביר האפל
הודעות:353
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:הרצליה

שאלה

הודעה על ידי מוטי לזר » 17:40 ,25 מרץ 2009, ד'

שאלה לחברים.
לא ברור לי הענין של השחזה על יהלום. תשאלו למה?
הנה הסיפור:
לאחר מה שקראתי כאן על יתרונות ההשחזה עם אבן יהלום,
לקחתי מאשתי את טבעת היהלום שלה שקיבלה ממני ליום הולדתה, יהלום סביר למדי ויפה(השקעתי כי תכננתי עליו בכיוון של השחזות וחיתוך זכוכיות לכשאצטרך..)
ניסיתי להשחיז, ונאדה, הסכינים החליקו מהאבן , ולא הצלחתי להעביר את להב הסכין על היהלום (אבן לא קטנה אך בכל זאת..) .
חשבתי שאולי צריך משטח גדול יותר- אז
לקחתי את 2 העגילים שלה הדבקתי וחיזקתי לשולחן- וגם כאן כלום, לא הצלחתי להעביר את כל הלהב בלי להחליק מהאבנים, מה גם שהברזל המבריק מאוד מסביב לאבנים קצת הפריע .(מתכת רכה קצת בצבע צהוב, ולבן - אולי זהב ???) .
התייאשתי והחזרתי לה את התכשיטים בלי שתרגיש, כי היא קצת כועסת עלי כשאני נוגע לה בקישוטים שלה -( ובעיקר כשאני מלכלכך לה אותם ושורט אותם).
ואז ראיתי את ההמלצה על הקרמיקה.
לקחתי מארון הסרוויסים -זה ששומרים לאירועים - והוצאתי צלחת קרמיקה יפה מאוד,
שברתי את הקצוות שיהיה קטע ישר - כי השפה של הצלחת הפריעה לי.
והתחלתי להחליק , גם כאן זה לא כל כך עבד.
הדבקתי עם סופר גלו את השפות חזרה והחזרתי לארון.
מה אתם אומרים ?
מאוד לא ברור לי הקטע. הזה עם ההשחזות :roll: .





אני מצטער אם יש מי שהוא שלקח את זה ברצינות גדולה מדי ומרט כמה שערות.
אני אחזיר לו ממה שנותר אצלי .(כדאי מהר כי כבר אין הרבה..). :P
ולא לדאוג הסכינים אצלי חדות למדי..
אני מגוון עם יהלומים ואבנים , ויש אוסף קטנטן של אמצעים שונים. ומגוונים.

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 13:59 ,26 מרץ 2009, ה'

איך אתם יודעים במהלך ההשחזה מתי השחזתם "מספיק" ואפשר להפסיק להשחיז?
איך יודעים מתי צריך להשחיז שוב סכין,על איזה משטח בודקים את היעילות של הסכין או מה אתם חותכים כדי להחליט האם צריך להשחיז או לא?
נערך לאחרונה על ידי knight ב 16:08 ,26 מרץ 2009, ה', נערך פעם 1 בסך הכל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 15:34 ,26 מרץ 2009, ה'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:18 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 15:40 ,26 מרץ 2009, ה'

אתה יודע מה....זה טוב ששאלת כי גם אני מחפש מבחן חדות אמין אלטרנטיבי.
המסורתי הוא כמובן מבחן הגילוח.
אז כשנגמרת לך יד שמאל....אתה מבין שזה קצת "עליז" ואומר -
"חורף....לא יראו ברגליים...."
ואז נגמרת לך רגל שמאל...
ואז הגרוע מכל קורה - החברה רואה...ומטילה וטו מיידי.
מנסיון... :roll: :lol:

אני היום בודק על עגבניות ומחפש שיטה אחרת אמינה שלא דורשת הסרת שיער.

לגבי השאלה הראשונה שלך , אתה צריך ללמוד מה זה BURR.
פורסם כאן לא מזמן ספר ע"י PESEL שעוסק רק בהשחזות ואני ממליץ לך להתחיל ממנו.
אם אתה דרומי לייט ( אני גר ליד העיר שדרות ) אתה מוזמן לקפוץ להדגמה, יאיץ את עקומת הלימוד שלך פי מיליון.

עריכה לTC - דווקא הבדיקה לאורכו של הלהב היא האומדן והפידבק הכי טוב שאני מכיר.

ים

knight
חדש בפורום
הודעות:46
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי knight » 16:10 ,26 מרץ 2009, ה'

אני גר רחוק מהדרום, כמו שאמרת גם אני בודק לפעמים על עגבניה תפוח וכו'..
אבל חבל על הפירות.. 8)
זה גם לא ממש נותן לך קנה מידה.
בקשר לשיער איך בדיוק מנסים לגלח את זה עם סכין? כמו סכין גילוח להעביר את זה על העור? זה לא מסוכן?

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 16:53 ,26 מרץ 2009, ה'

בכלליות...
אני בודק בעדינות לאורך הלהב עם האגודל, הוא חייב להתקע מיידית אך הלהב חייב להיות חלק !
אם על הלהב יש "מיקרו שינון" כזה > האגודל גם יתפס מיידית אך השחזת הלהב לא מלאה/נסתיימה.
ישנם חיתוכים להם סוג כזה של פני שטח משונן דווקא עוזר, הבעיה איתו היא שהוא נשחק מהר משום שבקצה החוד ישנם שיניים-שיניים מיניאטוריות ביותר במקום רצועה אחידה(באופן יחסי רבותי...), שיניים העומדות כל אחת בפני עצמה ללא קשר לחברותיה באזור החוד הסופי שלהן. כאשר לכל אחת מהן אין חוסן גבוה כנגד "קיפול" החודים, דבר הגורם לקיפול מהיר של רוב השיניים והרס החדות של הסכין.
בעוד ברצועה אחידה כל קטע מתכת "נתמך" בזה הסמוך אליו - מה שמקנא לו חוסן משמעותי בהרבה כנגד אותו הקיפול וכמובן יתרון ברור במקדם החיכוך של הלהב.

יתקנו אותי המאסטרים הגדולים אם התאוריה לא נכונה, אני רק קראתי אותה...

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 16:59 ,26 מרץ 2009, ה'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:17 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 17:03 ,26 מרץ 2009, ה'

אני דווקא כן חושב שניתן לקבל הרבה מידע על החדות של הסכין מהפעולה שהולכים לעשות איתה.....מן קטע כזה...
עם הזמן ניתן לחוש ברמת החוד על ירק כמו עגבניה.
שיטות כמו נייר וכדומה מבאסות אותי משום שידוע שהם חומרים שוחקים במיוחד ואחרי שאתה מסיים עם להב אתה רוצה למסור אותו בתול והכי חד שאפשר.
אנסה את שיטת הציפורן , יש לי מחר סכינים להשחזה.
עוד רעיון?

ולפותח השירשור , ספר לנו מאיפה אתה ואני בטוח שתמצא חבר פורום חביב שיוכל להפגש איתך ולעזור לך להתחיל.
בהצלחה ושבת שלום
ים

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 17:09 ,26 מרץ 2009, ה'

רוחו_של_TC כתב:
KD2 כתב:
עריכה לTC - דווקא הבדיקה לאורכו של הלהב היא האומדן והפידבק הכי טוב שאני מכיר.

ים
מסכים לגמרי - אבל מכייון שאנחנו עושים את זה כאן ב"התכתבות" קשה מאד להעביר את הקלילות והלחץ העדין שבפעולה הזאת ואני לא רוצה שהבחור יחתוך את עצמו.

KD2 - היות שאנחנו שכנים - לא הגיע הזמן שתקפוץ לאיזה קפה?
אתה אכן צודק, את תקיעת האצבע מרגישים מלחץ אפסי ומהירות תזוזה הכי נמוכה שמתאפשרת.
זהירות! זהירות! זהירות!

בהחלט אשמח לנצל את ההזמנה הנדיבה "ולהדרים" אליך לבירת הנגב, אצור איתך קשר כשיהיה רלוונטי ! תודה רבה !

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים