שרשור סכיני המטבח הגדול
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
שלום בנים,
יש לכם סכיני מטבח מיוחדים? חדים ומיוחדים? עם להבים מלהיבים? עם ידיות ידידותיות? צלמו אותם והעלו אותם לשרשור סכיני המטבח הגדול של מליליה. כתבו מה מיוחד בהם ומדוע אתם מעדיפים אותם על אחרים. אני אתחיל:
השבוע קיבלתי את השלישיה הבוהקת הזאת של גלובל. קלות, חדות, ומאד נחמדות. עכשיו אני בדרכי לשוק לחפש קישואים טריים.
יש לכם סכיני מטבח מיוחדים? חדים ומיוחדים? עם להבים מלהיבים? עם ידיות ידידותיות? צלמו אותם והעלו אותם לשרשור סכיני המטבח הגדול של מליליה. כתבו מה מיוחד בהם ומדוע אתם מעדיפים אותם על אחרים. אני אתחיל:
השבוע קיבלתי את השלישיה הבוהקת הזאת של גלובל. קלות, חדות, ומאד נחמדות. עכשיו אני בדרכי לשוק לחפש קישואים טריים.
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
קודם כל-למקרה שמישהו לא מכיר למרות 1906 כניסות-שרשור סכיני המטבח שהיה לאגדה עוד בחייו:http://sakin.co.il/modules.php?name=For ... sc&start=0
ובאשר אלי:למרות מבחר של סכינים שלא היה מבייש שפים דגולים ממני,היד נוטה להשלח אל סכין השף 9 אינטש של HENKELS-פאר התעשיה הגרמנית ,ונוח גם לבעלי כפות ידיים גדולות.
יש לי גם קסטום שטרייס רינלדי נאות לעשות לי לאחר הפצרות מרובות-סנטוקו בגודל בינוני, ידיות קרבון פייבר מהמפעל שמייצר את מטוס ה"חמקן" ולהב CPM-S30V.אני מאד אוהב אותו ,אבל קשה לי להגיד שהוא חותך יותר טוב מהסכינים האיכותיים האחרים שלי.הוא פשוט ייחודי.טרייס אגב סיפר לי שנאלץ להגן עליו בגופו ,כי לפני ששלח לי אותו ארצה הציג אותו בתערוכת סכינים, וכולם רצו לקנותו ,וגם הציעו לו הרבה מעל מה שגבה ממני.
יום אחד כשאפתח יכולות דיגיטליות אצלם ואעלה לאתר.אם יהיה לחץ קיצוני אולי אשאיל אותו למישהו מהדיגיטליים של גוש דן כדי שיעשה זאת עבורי
ובאשר אלי:למרות מבחר של סכינים שלא היה מבייש שפים דגולים ממני,היד נוטה להשלח אל סכין השף 9 אינטש של HENKELS-פאר התעשיה הגרמנית ,ונוח גם לבעלי כפות ידיים גדולות.
יש לי גם קסטום שטרייס רינלדי נאות לעשות לי לאחר הפצרות מרובות-סנטוקו בגודל בינוני, ידיות קרבון פייבר מהמפעל שמייצר את מטוס ה"חמקן" ולהב CPM-S30V.אני מאד אוהב אותו ,אבל קשה לי להגיד שהוא חותך יותר טוב מהסכינים האיכותיים האחרים שלי.הוא פשוט ייחודי.טרייס אגב סיפר לי שנאלץ להגן עליו בגופו ,כי לפני ששלח לי אותו ארצה הציג אותו בתערוכת סכינים, וכולם רצו לקנותו ,וגם הציעו לו הרבה מעל מה שגבה ממני.
יום אחד כשאפתח יכולות דיגיטליות אצלם ואעלה לאתר.אם יהיה לחץ קיצוני אולי אשאיל אותו למישהו מהדיגיטליים של גוש דן כדי שיעשה זאת עבורי
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיותר.דובון כתב:קודם כל-למקרה שמישהו לא מכיר למרות 1906 כניסות-שרשור סכיני המטבח שהיה לאגדה עוד בחייו:http://sakin.co.il/modules.php?name=For ... sc&start=0
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
סכין שף פשוטה של HENKEL לא מהסדרה היקרה ביותר (שייכת לאימי) מידי פעם אני מרגיש שף וחותך איתה.
מסוגלת לגלח את הפנים במיוחד בזכות יכולות ההשחזה שTC הוריש לי.
(רוחו של TC עם אתה שומע אותי. אז אתה תיתגאה בי בכך שהצלחתי להפוך אופינל קארבון BLUNT לתער החדש בבית , אומנם 6 שעות עבודה אבל בהחלט להב שמסוגל לפצל שערה ל2)
ד''א קבלו את אופינל הסמי קוסטום שלי ושל רוחו של TC (מהמצלמה מהפלאפון)
בברכה,
אלירן דהן
חובב נשק קר - שוביניסט
יש לי דה ג'א וו
לפני פחות מחודש היה אשכול על סכיני מטבח של דובון
מסוגלת לגלח את הפנים במיוחד בזכות יכולות ההשחזה שTC הוריש לי.
(רוחו של TC עם אתה שומע אותי. אז אתה תיתגאה בי בכך שהצלחתי להפוך אופינל קארבון BLUNT לתער החדש בבית , אומנם 6 שעות עבודה אבל בהחלט להב שמסוגל לפצל שערה ל2)
ד''א קבלו את אופינל הסמי קוסטום שלי ושל רוחו של TC (מהמצלמה מהפלאפון)
בברכה,
אלירן דהן
חובב נשק קר - שוביניסט
יש לי דה ג'א וו
לפני פחות מחודש היה אשכול על סכיני מטבח של דובון
בתודה,
אלירן דהן.
אלירן דהן.
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
שמעתם פעם את המושג Thread hijacker ? זה התייחסות לועזית בדיוק למה שדובון עושה - וזה מיותר. זכותי לפתוח כמה שרשורים באיזה נושאים בעלי ענין כאן בלי לספוג אש. ודובון האחרון שיש לו זכות דיבור בנושא פתיחת דיונים מופרזת שחוזרת על עצמה אז עשו לי טובה ותווקווקו לי מהשרשור ותודה שבאתם.Pesel כתב:לא מיותר, דובון צודק בהחלת. יש שרשור קיים שעוסק בסכיני מטבח.מליליה_צוקר כתב:
מיותר.
פתיחת שרשורים רבים באותו נושא מקשה על התמצאות בפורום.
אלירן, זה אופינל פשוטה מאד אבל ניכר שמישהו מאד אוהב אותו. TC מורה טוב הוא זה שהתחיל אותי על כל נושא ההשחזה ויש לי גם כמה סכיני מטבח שלו. האיש פשוט דרדס עצבני ביותר אבל בפנים מותק של בן אדם.
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
צליל היא קראה לך דרדס!!
סתם פשוטה? יש לי כמה סכינים שעולות עלייה במאות שקלים ולא עושות חצי ממנה
זאת הבייביי האולטימטיבית במחיר שלה
ד''א שימי לב לרוחב הלהב של האופינל שלי!!!!
זאתי אופינל 8 סטנדרטית
.
היא כיסחה לי להבים של פלדות הייטק יקרות ממנה בהמון, אל תקראי לאופינל שלי סתם
וד''א אין שום צורך לקבל אטרף על דובון ועל פסל, הם רק הזכירו לך שמישהו כבר עשה אשכול על זה.
בואו לא נדרדר את תרבות הפורום בבקשה
סתם פשוטה? יש לי כמה סכינים שעולות עלייה במאות שקלים ולא עושות חצי ממנה
זאת הבייביי האולטימטיבית במחיר שלה
ד''א שימי לב לרוחב הלהב של האופינל שלי!!!!
זאתי אופינל 8 סטנדרטית
.
היא כיסחה לי להבים של פלדות הייטק יקרות ממנה בהמון, אל תקראי לאופינל שלי סתם
וד''א אין שום צורך לקבל אטרף על דובון ועל פסל, הם רק הזכירו לך שמישהו כבר עשה אשכול על זה.
בואו לא נדרדר את תרבות הפורום בבקשה
בתודה,
אלירן דהן.
אלירן דהן.
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
תרבות דיבור
יקרים שלי,
לפני שנראה כיצד ההיסטוריה חוזרת על עצמה, פשוט תנסו לכתוב רק על סכינים וזהו. אני אשמח אם תצליחו להתעלות על עצמכם ולמרות תחושות אגו לא תשיבו לשום דבר אחר בשירשור הנ"ל למעט התייחסות לנושאו הראשי: סכיני מטבח (כולל היכולת להתעלות ואפילו לא להתייחס למה שאנוכי כתבתי ).
פשוט קחו את זה כתרגיל אישי, תתעלמו מכל הרעש (כולל שלי) והתייחסו לסכינים בלבד.
אוהב וותיק של הפורום וחרד אמיתי לעתידו,
רם (קרמיט)
לפני שנראה כיצד ההיסטוריה חוזרת על עצמה, פשוט תנסו לכתוב רק על סכינים וזהו. אני אשמח אם תצליחו להתעלות על עצמכם ולמרות תחושות אגו לא תשיבו לשום דבר אחר בשירשור הנ"ל למעט התייחסות לנושאו הראשי: סכיני מטבח (כולל היכולת להתעלות ואפילו לא להתייחס למה שאנוכי כתבתי ).
פשוט קחו את זה כתרגיל אישי, תתעלמו מכל הרעש (כולל שלי) והתייחסו לסכינים בלבד.
אוהב וותיק של הפורום וחרד אמיתי לעתידו,
רם (קרמיט)
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
לא יודע אם הבחנתם אבל התגובה שלי כללה גם התייחסות עניינית לנושא.בעולם שאני בא ממנו לציין FOOTNOTE לאזכורים קודמים בנושא זה שיא הטעם הטוב-אני הרי לא מקבל סנט על כל הקלקה בשרשור שלי!
אם כאן זה נחשב למעשה לא חברי/חברתי-אקבל עלי בהכנעה את עונש הגירוש מהשרשור.באשר אלי-תמיד אשמח אם תגיבו למאמציי להוסיף פה ושם עניין,חיוך בבצורת או קצת תסיסה.אין צווי פינוי!
אם כאן זה נחשב למעשה לא חברי/חברתי-אקבל עלי בהכנעה את עונש הגירוש מהשרשור.באשר אלי-תמיד אשמח אם תגיבו למאמציי להוסיף פה ושם עניין,חיוך בבצורת או קצת תסיסה.אין צווי פינוי!
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
TC לגבי ההערה שלך על קיצוץ הקישוא, לא הייתי רוצה להסתבך עם אישתך בקטע הזה. ראיתי מה היא יודעת לעשות עם סכין וזאת בחורה אחת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ממנה.
זכור שאני לא רק מקצצת קישואים, אני גם פדגוגית, ומכאן שצריך להיות גם ערך חינוכי בצד ההתעסקות הזאת. אתה אמנם לימדת אותי להשחיז ולהעריך פלדות שונות - אבל שנינו מחווירים לעומתה כשמדובר בטכניקות חיתוך ועיבוד מזון.
אני אמנם סיימתי את חוק לימודי אבל לא מתביישת ללמוד דברים חדשים. מהשרשורים השונים בהם קראתי כאן למדתי רבות אודות סכינים ונושאים נלווים. אבל יש כאן גם הרבה שרשורים שלא לימדו אותי דבר (למעט טיפשותם ורשעותם של בני אנוש, אבל את זה כבר ידעתי לפני כן).
עד עכשיו אני, אתה, ואלירן הם היחידים שהעלו תמונות מהאוספים או בתי המלאכה שלהם. האחרים שכתבו כאן אמנם שיתפו אותנו ברמה זו או אחרת בסוגי הסכינים שהם מחזיקים ועל כך אני מודה להם - כל השאר פשוט מיותר. אני מעוניינת במידע איכותי בלבד.
אני בטוחה ששמעתי על עוד יוצרים שמכינים סכיני מטבח כאן בארץ (לא זוכרת שמות כרגע) אבל אם הם חברים כאן באתר זה בהחלט לא מורגש או ניראה לעין כך שגם זה לא ממש רלוונטי לנושא.
עד עכשיו, אם לשפוט על סמך השרשור הזה מתקבלת ההרגשה שרוב המצ'ואים הגדולים כאן לא ממש יודעים או לא ממש אוהבים להשתמש בסכיני מטבח.
טעות בהערכה מצ'ואים קטנים שלי? אשמח אם תעמידו את האישה הקטנה על טעותה! (תמונות, מידות, ואינפורמציה מלאה על הפלדות, חומרי הידיות, בתי היוצר, יתקבלו בברכה )
וכן יש לי העדפה מובהקת לתגובות שמלוות בתמונה. אני דוגלת בעיקרון ה POSTFU : אלה הן ראשי תיבות לביטוי שלמדתי לא מכבר בפורום אחר:
Pictures Or Shut Th'a Fuck UP
זכור שאני לא רק מקצצת קישואים, אני גם פדגוגית, ומכאן שצריך להיות גם ערך חינוכי בצד ההתעסקות הזאת. אתה אמנם לימדת אותי להשחיז ולהעריך פלדות שונות - אבל שנינו מחווירים לעומתה כשמדובר בטכניקות חיתוך ועיבוד מזון.
אני אמנם סיימתי את חוק לימודי אבל לא מתביישת ללמוד דברים חדשים. מהשרשורים השונים בהם קראתי כאן למדתי רבות אודות סכינים ונושאים נלווים. אבל יש כאן גם הרבה שרשורים שלא לימדו אותי דבר (למעט טיפשותם ורשעותם של בני אנוש, אבל את זה כבר ידעתי לפני כן).
עד עכשיו אני, אתה, ואלירן הם היחידים שהעלו תמונות מהאוספים או בתי המלאכה שלהם. האחרים שכתבו כאן אמנם שיתפו אותנו ברמה זו או אחרת בסוגי הסכינים שהם מחזיקים ועל כך אני מודה להם - כל השאר פשוט מיותר. אני מעוניינת במידע איכותי בלבד.
אני בטוחה ששמעתי על עוד יוצרים שמכינים סכיני מטבח כאן בארץ (לא זוכרת שמות כרגע) אבל אם הם חברים כאן באתר זה בהחלט לא מורגש או ניראה לעין כך שגם זה לא ממש רלוונטי לנושא.
עד עכשיו, אם לשפוט על סמך השרשור הזה מתקבלת ההרגשה שרוב המצ'ואים הגדולים כאן לא ממש יודעים או לא ממש אוהבים להשתמש בסכיני מטבח.
טעות בהערכה מצ'ואים קטנים שלי? אשמח אם תעמידו את האישה הקטנה על טעותה! (תמונות, מידות, ואינפורמציה מלאה על הפלדות, חומרי הידיות, בתי היוצר, יתקבלו בברכה )
וכן יש לי העדפה מובהקת לתגובות שמלוות בתמונה. אני דוגלת בעיקרון ה POSTFU : אלה הן ראשי תיבות לביטוי שלמדתי לא מכבר בפורום אחר:
Pictures Or Shut Th'a Fuck UP
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
אני מבקש קצת רספקט לסכינאים הרגילים: הרי הכל התחיל מסכיני שדה וסכיני צייד. סכיני המטבח הופיעו בשלב הרבה יותר מאוחר בהיסטוריה.
כדי לא להשאר חייב אני מצרף פיק של הסכינים שלי, אלה שאני משתמש בהם לצורך קיצוץ בצל וירקות. את הסנטוקו היפני אני הרכבתי, כנ"ל הסכינון עם ידית העצם. את האופינל קניתי בעצמי.
כאשר מדובר במבצעים מיוחדים (מנגל, למשל), אז שולפים את הסכינים האמיתיים: לאוקואים פינים מפוארים, שהם סכינים לכל דבר לא פחות מאשר כל סכין מטבח באשר הוא
דוד
האשה שלי מוסרת שגם היא נורא אוהבת קשואים וש" פמיניסטית" כותבים ב"ט"
כדי לא להשאר חייב אני מצרף פיק של הסכינים שלי, אלה שאני משתמש בהם לצורך קיצוץ בצל וירקות. את הסנטוקו היפני אני הרכבתי, כנ"ל הסכינון עם ידית העצם. את האופינל קניתי בעצמי.
כאשר מדובר במבצעים מיוחדים (מנגל, למשל), אז שולפים את הסכינים האמיתיים: לאוקואים פינים מפוארים, שהם סכינים לכל דבר לא פחות מאשר כל סכין מטבח באשר הוא
דוד
האשה שלי מוסרת שגם היא נורא אוהבת קשואים וש" פמיניסטית" כותבים ב"ט"
נערך לאחרונה על ידי dBu24 ב 12:14 ,14 פברואר 2009, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
אני מבקש קצת רספקט לסכינאים הרגילים: הרי הכל התחיל מסכיני שדה וסכיני צייד. סכיני המטבח הופיעו בשלב הרבה יותר מאוחר בהיסטוריה.
כדי לא להשאר חייב אני מצרף פיק של הסכינים שלי, אלה שאני משתמש בהם לצורך קיצוץ בצל וירקות. את הסנטוקו היפני אני הרכבתי, כנ"ל הסכינון עם ידית העצם. את האופינל קניתי בעצמי.
כאשר מדובר במבצעים מיוחדים (מנגל, למשל), אז שולפים את הסכינים האמיתיים: לאוקואים פינים מפוארים, שהם סכינים לכל דבר לא פחות מאשר כל סכין מטבח באשר הוא
דוד
האשה שלי מוסרת שגם היא נורא אוהבת קשואים וש " פמיניסטית" כותבים ב"ט"
כדי לא להשאר חייב אני מצרף פיק של הסכינים שלי, אלה שאני משתמש בהם לצורך קיצוץ בצל וירקות. את הסנטוקו היפני אני הרכבתי, כנ"ל הסכינון עם ידית העצם. את האופינל קניתי בעצמי.
כאשר מדובר במבצעים מיוחדים (מנגל, למשל), אז שולפים את הסכינים האמיתיים: לאוקואים פינים מפוארים, שהם סכינים לכל דבר לא פחות מאשר כל סכין מטבח באשר הוא
דוד
האשה שלי מוסרת שגם היא נורא אוהבת קשואים וש " פמיניסטית" כותבים ב"ט"
נערך לאחרונה על ידי dBu24 ב 12:14 ,14 פברואר 2009, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
דויד, הסנטוקו הראשונה והלאוקו השניה מלמטה ממש עשו לי את זה. אתה מרכיב את הידיות על להבים שאתה קונה או מכין?
לאישתו של דויד: מילים בלועזית אפשר לכתוב איך שרק רוצים זה בין כה וכה פונטי. אבל על מנת לא לחרוג מהנורמה שיניתי את אופן הכתיב כעצתך. תודה על ההערה וההארה
לאישתו של דויד: מילים בלועזית אפשר לכתוב איך שרק רוצים זה בין כה וכה פונטי. אבל על מנת לא לחרוג מהנורמה שיניתי את אופן הכתיב כעצתך. תודה על ההערה וההארה
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
מליליה_צוקר כתב:דויד, הסנטוקו הראשונה והלאוקו השניה מלמטה ממש עשו לי את זה. אתה מרכיב את הידיות על להבים שאתה קונה או מכין?
ל
הלאוקו הנדון הוא תוצרת STROMENG בנורווגיה. "ארגנתי" לי אותו במסע האחרון שלי ללפלנד באוקטובר האחרון.
חוץ ממנו , הראשון עם הלהב ההכי ארוך, הוא תוצרת IISAKKI JARVENPAA מפינלנד.
את היתר, הלהבים קנוים, לאורי וקנקנפאא הפינים, הידיות עשויות בבית: אחת מהבמבוק שגדל אצלי בגינה, שניה מאנטלר שהבאתי גם מלפלנד, וזה עם המראה ה RUSTIC (קצת מצ'וקמק, בעצם) הוא אנטלר ועץ על להב תוצרת בית
הלהב של הסנטוקו, בשפיץ שלו הוא כל כך דק שאם עושים עליו עם הציפורן, הוא משמיע "פלינג" חזק וברור.
דוד
סכיני מטבח שסיימתי רק היום.
כמו שאומרים, חם מהתנור, עדיין לא מושחזים ועדיין מסריחים משמן פשתן.
הסכין העליונה: להב ישן (סכין מטבח שאבה שלי שבר לה ידית), ידית מעץ Maple, פינים מעץ Mahogany. הסכין חוזרת לאמא שלי.
סכין שנייה:
קיבלתי להב מחוסמת, לפי דעתי מפלדת A2.
בולסטר: פליז ממטבע 10 אגורות
ידית: עץ זית ועץ מהגוני, ספייסרים עור.
מתנת יום האהבה לאשתי.
[
שתיהם נעשו ללא ציוד חשמלי כלשהו, הכל עבודת יד.
כמו שאומרים, חם מהתנור, עדיין לא מושחזים ועדיין מסריחים משמן פשתן.
הסכין העליונה: להב ישן (סכין מטבח שאבה שלי שבר לה ידית), ידית מעץ Maple, פינים מעץ Mahogany. הסכין חוזרת לאמא שלי.
סכין שנייה:
קיבלתי להב מחוסמת, לפי דעתי מפלדת A2.
בולסטר: פליז ממטבע 10 אגורות
ידית: עץ זית ועץ מהגוני, ספייסרים עור.
מתנת יום האהבה לאשתי.
[
שתיהם נעשו ללא ציוד חשמלי כלשהו, הכל עבודת יד.
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
Pesel
איפה הטאנג ? מוסתר .?
אהבתי את השילוב של זית ומהגוני
אני מעדיף fulltang במיוחד בסכין מטבח.
היום גם אני עשיתי סכין אבל רק לצורך תרגיל סימרור פינים.
מיקרטה מהסוג שמשתמשים בלוחות חשמל {אינני זוכר את השם המדויק} בולסטר פליז להב פחמן
הסכין הזאת לא תהיה במטבח זה בטוח.
http://picasaweb.google.com/goren55/Kitch#
איפה הטאנג ? מוסתר .?
אהבתי את השילוב של זית ומהגוני
אני מעדיף fulltang במיוחד בסכין מטבח.
היום גם אני עשיתי סכין אבל רק לצורך תרגיל סימרור פינים.
מיקרטה מהסוג שמשתמשים בלוחות חשמל {אינני זוכר את השם המדויק} בולסטר פליז להב פחמן
הסכין הזאת לא תהיה במטבח זה בטוח.
http://picasaweb.google.com/goren55/Kitch#
http://picasaweb.google.com/naamalivne/ ... 8572311378
זה הסט שלי- הדבר היחיד שבניתי בתמונה הוא הספסל עליו צולמו הנאשמים.
פרטים מיוחדים-
הפריט השמאלי הוא קופיץ שקניתי משומש מלובלינסקי. הם תיקנו ידית של קופיץ שנשברה עם צינור וידית גומי של אופניים. הלקוח המקורי לא אהב- אני דווקא כן. הכלי לא זוכה להנפות תדירות, אבל כשצריך לפרק שדרת קוטלטים או כמות של עופות הוא תמיד שמח לעזור. אני מחבב את הגב החבוט שלו- תעודה היסטורית ליחס שקיבל מבעליו הקודמים כסוס עבודה (מכות על הגב...) אצלי הוא זכה להשחזה עדינה וליטוש בזווית קהה (45-50 מעלות), כיאה לקופיץ.
את הסנטוקו וסכין השף הצמוד (הרחב ביותר) קיבלתי לניסוי כלים מבן-דוד שייבא אותם לארץ. הסנטוקו עשוי פלדה עבה יותר, והידית שמנמנה יותר- קצת יותר מדי בשבילי. סכין השף על אף המראה הזול התברר כנוח להפליא, מחזיק השחזה לא רע, והלהב הרחב נוח לגריפת המקוצצים למחבת או לקערת הסלט.
הסכין עם הידית הלבנה והלהב הכהה- ראיתי אצל חבר באוטו את הכלי הזה, ובערמומיות הצעתי לו להחליף במשהו אל-חלד (דווקא לא רע של דיק). להב הפחמן זכה להשחזה והוא הכלי המועדף ביציאות לשטח- חיתוך המרכיבים לפויקה ושליפת תפודים לוהטים. הוכחה חיה לעליונות הפלדה הפחמנית הפשוטה, וליעילות הפסיבציה.
שני הקטנים הם החברים הטובים של אשתי.
כל החבר'ה קופצים לסיבוב על האבנים פעם בחודש-חודשיים, רק כדי לשמור על הכושר.
זה הסט שלי- הדבר היחיד שבניתי בתמונה הוא הספסל עליו צולמו הנאשמים.
פרטים מיוחדים-
הפריט השמאלי הוא קופיץ שקניתי משומש מלובלינסקי. הם תיקנו ידית של קופיץ שנשברה עם צינור וידית גומי של אופניים. הלקוח המקורי לא אהב- אני דווקא כן. הכלי לא זוכה להנפות תדירות, אבל כשצריך לפרק שדרת קוטלטים או כמות של עופות הוא תמיד שמח לעזור. אני מחבב את הגב החבוט שלו- תעודה היסטורית ליחס שקיבל מבעליו הקודמים כסוס עבודה (מכות על הגב...) אצלי הוא זכה להשחזה עדינה וליטוש בזווית קהה (45-50 מעלות), כיאה לקופיץ.
את הסנטוקו וסכין השף הצמוד (הרחב ביותר) קיבלתי לניסוי כלים מבן-דוד שייבא אותם לארץ. הסנטוקו עשוי פלדה עבה יותר, והידית שמנמנה יותר- קצת יותר מדי בשבילי. סכין השף על אף המראה הזול התברר כנוח להפליא, מחזיק השחזה לא רע, והלהב הרחב נוח לגריפת המקוצצים למחבת או לקערת הסלט.
הסכין עם הידית הלבנה והלהב הכהה- ראיתי אצל חבר באוטו את הכלי הזה, ובערמומיות הצעתי לו להחליף במשהו אל-חלד (דווקא לא רע של דיק). להב הפחמן זכה להשחזה והוא הכלי המועדף ביציאות לשטח- חיתוך המרכיבים לפויקה ושליפת תפודים לוהטים. הוכחה חיה לעליונות הפלדה הפחמנית הפשוטה, וליעילות הפסיבציה.
שני הקטנים הם החברים הטובים של אשתי.
כל החבר'ה קופצים לסיבוב על האבנים פעם בחודש-חודשיים, רק כדי לשמור על הכושר.
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
היי- על הקונץ הזה טרם השתלטתי...
סכין הפילט נרכש לפני כמה חודשים, בנסיון לשפר את כושר פילוט הדגים לסושי. אני מודה שעוד לא השקעתי את הזמן והחומר לליטוש המיומנות. מה שכן- את הסושי עצמו זה חותך לא רע (להרטיב את הלהב, ובסווישש אחד הגליל נחתך).
הקופיץ השני (עם ידית המתכת) הוא קופיץ ירקות סיני זול אך מפתיע בנוחיותו.
סכין הפילט נרכש לפני כמה חודשים, בנסיון לשפר את כושר פילוט הדגים לסושי. אני מודה שעוד לא השקעתי את הזמן והחומר לליטוש המיומנות. מה שכן- את הסושי עצמו זה חותך לא רע (להרטיב את הלהב, ובסווישש אחד הגליל נחתך).
הקופיץ השני (עם ידית המתכת) הוא קופיץ ירקות סיני זול אך מפתיע בנוחיותו.
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
TC, תודה.פסל, זה ניראה טוב! אני אישית אשמח ליראות עוד מחייך אגב A2 מה מקור החומר? האם אתה מעבד אותו רפוי או קשה?
הסכינים צולמו מזוויות מחמיות בלבד, יש הרבה "פאקים" קטנים.
לא השכלתי לצלם את העבודות הקודמות והן כבר לא ברשותי.
את הלהב קיבלתי מתנה לפני הרבה זמן כבר מחוסם. כל העבודה נעשתה ללא הרפיה (אין לי ציוד הדרוש לחיסום) בעזרת אבני השחזה ושופין. עבודה סיזיפית שלקח המון זמן, לפחות שבועיים.
מקום עבודה וכילים זה סיפור עצוב מאוד, אני אפתח שירשור חדש כדי שתוכל לבכות/לצחוק יחד איתי
GOREN55איפה הטאנג ? מוסתר .?
אהבתי את השילוב של זית ומהגוני
אני מעדיף fulltang במיוחד בסכין מטבח.
סכין בהירה היא 3/4 fulltang, העץ פתוח מלמעלה וה"לשון" תופס כ 3/4 ידית.
גם אני מעדיף fulltang במטבח, במיוחד בסכינים מעל גודל מסוים.
בסכינים קטנות יותר, שלא מיועדות לעבודות קשות, אני לא מקפיד.
דווקא הייתי מאוד שמח לסכין כזאת במטבח, למה היא לא תגיע לשם?היום גם אני עשיתי סכין אבל רק לצורך תרגיל סימרור פינים.
מיקרטה מהסוג שמשתמשים בלוחות חשמל {אינני זוכר את השם המדויק} בולסטר פליז להב פחמן
הסכין הזאת לא תהיה במטבח זה בטוח.
http://picasaweb.google.com/goren55/Kitch#
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
-
- חדש בפורום
- הודעות:6
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
למליליה_צוקר
אני חדש כאן ומאד אוהב לבשל. אני מתנצל מראש שלא צירפתי עדיין תמונה אבל אצלם היום את הסכינים שלי ואפרסם כאן. לא שהם משהו מיוחד. אם להגיד את האמת הם ממש זבלה ביחס למה שאני רואה כאן. אבל ביקשו תמונות. רציתי רק להכניס את הראש ולהגיד שלום.
לא הבנתי בדיוק מי מכם מכין בעצמו את הסכינים ומי רק קונה בעצמו את הסכינים אבל אני ממש ממש מתפאל מכמה מהסכינים שפורסמו כאן. זאת פעם ראשונה בחיים שלי שאני מבין עד כמה סכין מטבח זה יותר מסתם איזה סכין.
אני חדש כאן ומאד אוהב לבשל. אני מתנצל מראש שלא צירפתי עדיין תמונה אבל אצלם היום את הסכינים שלי ואפרסם כאן. לא שהם משהו מיוחד. אם להגיד את האמת הם ממש זבלה ביחס למה שאני רואה כאן. אבל ביקשו תמונות. רציתי רק להכניס את הראש ולהגיד שלום.
לא הבנתי בדיוק מי מכם מכין בעצמו את הסכינים ומי רק קונה בעצמו את הסכינים אבל אני ממש ממש מתפאל מכמה מהסכינים שפורסמו כאן. זאת פעם ראשונה בחיים שלי שאני מבין עד כמה סכין מטבח זה יותר מסתם איזה סכין.
tutisdog כתב:זה גם דבר אפשרי אבל כנראה זה לא התחום שהכי מעניין אותהodedbuch כתב:גם סכיני שף הם סכינים לא? חוץ מזה, על מה אתה רוצה שהדודה הזאת תפתח שרשור? על סכיני קומנדו?
ממש לא מדוייק: הגב' מליליה דוקא התלהבה מאד מהסכין של STROMENG, שזה לאוקו פיני לפתיחת איילים עם ידיים קפואות ודביקות מדם החיה ולא סכין אל חלד עם ידית פלסטיק לפתיחת אבטיחים שנהיה דביק מהמיץ שנוזל.
כנראה שבכל זאת היה שם איזה ניצוץ
דוד
-
- אביר האפל
- הודעות:267
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
צרי קשר עם רודי לגבי מחירים
כל סכין בהזמנה אישית, מחירו משתנה.
נערך לאחרונה על ידי sagiexe ב 19:30 ,15 פברואר 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.
יא חביבי!! איזה סכין! ותראה את ההמון המרושע הזה!
פססססססססססססססססססססססס!!!
דבר כזה לא מפקירים בסתם ידיים קלמזיות שעלולות להפיל את הסכין לריצפה וחו"ח לעקם לו את השפיץ.
זה לא לעוזר שף או עוזר טבח. זה לשף בלבד!!
כמעט הסטרדיווריוס של סכיני המטבח.
מתאר לעצמי מה זה לפרוס שניצלים עם הדבר הזה!!
אבל אנחנו עוסקים בעצם בסכיני ציידים שלא איכפת להם להתפלש בבוץ. אהא??
דוד
פססססססססססססססססססססססס!!!
דבר כזה לא מפקירים בסתם ידיים קלמזיות שעלולות להפיל את הסכין לריצפה וחו"ח לעקם לו את השפיץ.
זה לא לעוזר שף או עוזר טבח. זה לשף בלבד!!
כמעט הסטרדיווריוס של סכיני המטבח.
מתאר לעצמי מה זה לפרוס שניצלים עם הדבר הזה!!
אבל אנחנו עוסקים בעצם בסכיני ציידים שלא איכפת להם להתפלש בבוץ. אהא??
דוד
-
- חדש בפורום
- הודעות:42
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
אני מבינה בעיקרון איך עובד הנושא של הזמנה אישית של סכין כפי שבטח הבנת ממה שכתבתי כאן בשרשור יש לי כמה סכינים בהזמנה אישית. אני לא מבינה מה הסוד הגדול בלומר מה פחות או יותר עלות של פריט מסוג זה. לי ממש אין בעיה לומר לך שסכין דומה מאד עלתה לי אצל TC בערך 1250 ש"ח.
לגבי השאלות בנושא חיי המקצועיים והאישיים, אני לא מעונינת לומר דבר מעבר למה שכבר כתבתי, ולאמיתו של דבר גם לא מעונינת לדעת דבר על איש פרט לנושא הסכינים, אבל תודה על הענין בכל מקרה
לגבי השאלות בנושא חיי המקצועיים והאישיים, אני לא מעונינת לומר דבר מעבר למה שכבר כתבתי, ולאמיתו של דבר גם לא מעונינת לדעת דבר על איש פרט לנושא הסכינים, אבל תודה על הענין בכל מקרה
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים