"הגנה עצמית" ואחזקת סכין
חברים נכבדים, קראתי את 4 עמודי הדיון על נשיאת סכין ואני רוצה לשמוע את דעתכם לגבי המצבים שבהם אני נושא עלי סכין גדולה ולוחמנית:)
1. כאשר אני נמצא בשירות מילואים. (אם יש עלי M16 אף אחד לא יציק לי על זה יש לי אולר בכיס?), אבל כאשר אין עלי נשק חם ואני על מדים, מה קורה?
2.כאשר אני בטיול, לדוגמה עושה מסלול באחד הנחלים בצפון, בד''כ אני לוקח איתי את cold steel voyager עם להב בגודל 4'
האם אני עובר על החוק במצבים האלה?
1. כאשר אני נמצא בשירות מילואים. (אם יש עלי M16 אף אחד לא יציק לי על זה יש לי אולר בכיס?), אבל כאשר אין עלי נשק חם ואני על מדים, מה קורה?
2.כאשר אני בטיול, לדוגמה עושה מסלול באחד הנחלים בצפון, בד''כ אני לוקח איתי את cold steel voyager עם להב בגודל 4'
האם אני עובר על החוק במצבים האלה?
-
- נושא - כלים
לשון החוק
לשון החוק ברורה ומבלבלת בו זמנית, וכמו שניתן להבין בדיון אינה מכסה מוצרים כמו מולטיטול. אם אתה על מדים (תחת צו מילואים תקף, כמובן) חזקה שהסכין עליך למטרה כשרה. גם אם אתה משרת בקריה אני בספק שמשהו יקרא אותך לסדר או יערוך חיפוש בכליך. אני מסתובב עם סכין של sog על הירך ושום מאבטח לא חשב לפנות אלי, עם או בלי הרובה.
לגבי טיולים הנושא ברור פחות. עקרונית טיול הוא מטרה מוצדקת, אך מעשית יש פה דקויות, שהשוטר ואולי השופט ידרשו להבהיר. בטיול מאורגן בגני יהושוע לא צריך סכין מתקפל. בטיול במדבר יהודה אולי צריך להב מתקפל, אבל סכין השרדות? והסבך בגולן מצדיק מאשטה?
הפרוש הוא תלוי הקשר, וכמו שחברים באתר גילו, ההקשר הוא פרי פרשנות השוטר. אם תבחר בלהב "מוצדק", תטייל בחברה נורמטיבית ותישא אותו בצנעת התיק (אצלי הוא קבור לעיתים בערכת התפירה), תקבל יחס הגיוני.אם תבחר בלהב קפיצי שמוסלק המגף, ותטייל בחברת צעירים מקועקעים (והלוואי שההפליה הזאת לא הייתה קיימת) יתיחסו אליך כפושע. רוצה להיות לחלוטין בסדר? בחר באולר קצר ללא נעילה או מולטיטול. גם אם הצדק בצידך אתה יכול להגיע לתחנה, להתמודד עם פתיחת תיק פלילי והחרמת הסכין ולסבול שנתיים ויותר עד לסיום המשפט.
לגבי טיולים הנושא ברור פחות. עקרונית טיול הוא מטרה מוצדקת, אך מעשית יש פה דקויות, שהשוטר ואולי השופט ידרשו להבהיר. בטיול מאורגן בגני יהושוע לא צריך סכין מתקפל. בטיול במדבר יהודה אולי צריך להב מתקפל, אבל סכין השרדות? והסבך בגולן מצדיק מאשטה?
הפרוש הוא תלוי הקשר, וכמו שחברים באתר גילו, ההקשר הוא פרי פרשנות השוטר. אם תבחר בלהב "מוצדק", תטייל בחברה נורמטיבית ותישא אותו בצנעת התיק (אצלי הוא קבור לעיתים בערכת התפירה), תקבל יחס הגיוני.אם תבחר בלהב קפיצי שמוסלק המגף, ותטייל בחברת צעירים מקועקעים (והלוואי שההפליה הזאת לא הייתה קיימת) יתיחסו אליך כפושע. רוצה להיות לחלוטין בסדר? בחר באולר קצר ללא נעילה או מולטיטול. גם אם הצדק בצידך אתה יכול להגיע לתחנה, להתמודד עם פתיחת תיק פלילי והחרמת הסכין ולסבול שנתיים ויותר עד לסיום המשפט.
ושוב אני אחזור על המקרה שלי, אולר ויקטורינוקס שאינו ננעל ולהבו אינו עלה על 7 ס"מ הוחרם באותו יום שבו החרימו לי את הספידרקו נביגטור 2 ואת האופינל, דעתי היא שאין לדעת איך יגיב שוטר למראה אולר.
סתם בשביל להאיר את עיני שאלתי את השוטר לגבי אולרי הויקטורינוקס הקטנים שתולים על מחזיק מפתחות , סליחה שאינני זוכא את הדגם, אבל לטענת השוטר כל אולר החל מגודל של ס"מ לא מוצא חן בעיניהם למצוא בכליו של אדם .
לצערי הרב יש חוק והוא כתוב בצורה מסוימת , אבל יישומו בפועל הוא דבר אחר , עקב זאת שאותם אוכפי החוק מפרשים אותו כראות עיניהם בלבד, לצערי התיק שפתחו לי עדיין לא נסגר , הוא עדיין בדיון בפרקליטות ואני עדיין מחכה לראות מה יקרה בנידון.
לגבי נשיאה של אולר במילואים- דרור , למה אתה חושב שמילואים זו סיבה כשרה? מאותה סיבה יכול שוטר לחשוב גם הפוך, יש במילואים פותחני קופסאות, יש סכינים לחתוך לחם או למרוח עליו גבינה ויש לך נשק על מנת להשתמש במקרה הצורך, אז ככה שזה הכל בעיני המתבונן.
אני טוען שהחוק שלנו הוא חוק שרשום בצורה עגומה שאינה מכסה כלום , ובעקבות הניסיון המר שהיה לי עם המשטרה , הבנתי דבר נוסף, והוא שלשוטרי מדינת ישראל לא בדיוק אכפת מפירוש החוק, הם מעדיפים לפתוח לך תיק פלילי ולתת לפרקליטות לשבור את הראש, מבלי לחשוב על זה שעכשיו הם גם דאגו להחתים לרעה את המרשם הפלילי של אותו אדם ולפגוע בו בעתיד לגבי סוגי עבודה שונים.
לי הם קילקלו עבודה במפעל בטחוני רק בגלל המקרה המעצבן הזה.
סתם בשביל להאיר את עיני שאלתי את השוטר לגבי אולרי הויקטורינוקס הקטנים שתולים על מחזיק מפתחות , סליחה שאינני זוכא את הדגם, אבל לטענת השוטר כל אולר החל מגודל של ס"מ לא מוצא חן בעיניהם למצוא בכליו של אדם .
לצערי הרב יש חוק והוא כתוב בצורה מסוימת , אבל יישומו בפועל הוא דבר אחר , עקב זאת שאותם אוכפי החוק מפרשים אותו כראות עיניהם בלבד, לצערי התיק שפתחו לי עדיין לא נסגר , הוא עדיין בדיון בפרקליטות ואני עדיין מחכה לראות מה יקרה בנידון.
לגבי נשיאה של אולר במילואים- דרור , למה אתה חושב שמילואים זו סיבה כשרה? מאותה סיבה יכול שוטר לחשוב גם הפוך, יש במילואים פותחני קופסאות, יש סכינים לחתוך לחם או למרוח עליו גבינה ויש לך נשק על מנת להשתמש במקרה הצורך, אז ככה שזה הכל בעיני המתבונן.
אני טוען שהחוק שלנו הוא חוק שרשום בצורה עגומה שאינה מכסה כלום , ובעקבות הניסיון המר שהיה לי עם המשטרה , הבנתי דבר נוסף, והוא שלשוטרי מדינת ישראל לא בדיוק אכפת מפירוש החוק, הם מעדיפים לפתוח לך תיק פלילי ולתת לפרקליטות לשבור את הראש, מבלי לחשוב על זה שעכשיו הם גם דאגו להחתים לרעה את המרשם הפלילי של אותו אדם ולפגוע בו בעתיד לגבי סוגי עבודה שונים.
לי הם קילקלו עבודה במפעל בטחוני רק בגלל המקרה המעצבן הזה.
אחרי כל השרשור הזה ושרשורים דומים, מה שמצחיק הוא
הזמנתי פעם מכר בדואי לאירוע.
אחרי שלא הגיע ולא ענה הוא יצר קשר אחרי מספר שבועות.
הוא היה עם הרבה גברים מהמשפחה המורחבת במעצר מונע. קרוב שלו נהרג בקטטה עם ועל ידי פלג אחר של החמולה [ שהיא חלק מאותו השבט].
בשיחה שהמשיכה, הסתבר לי שיש להם המון נשקים חמים ולא חוקיים - אפילו קיבלתי מחירים טובים אם ארצה לקנות.
בשכונה שאני עובד בה, יש הרבה סיפורים של אנשים על נשקים חמים ולא חוקיים שהחזיקו.
חלקם מן הסתם התפארויות ריקות, לחלק לא קטן אני מאמין.
אני חושב שלרובנו אין מושג עד כמה נשקים חמים ללא רשיון נפוצים בארץ.
יחד עם זה ההגבלות המטורפות על אזרח מן השורה שרוצה רשיון לנשק ועוד יותר על האפשרות שלו באמת לשאת את הנשק או להשאיר אותו בבטחה בבית, מוציאות לרובנו את החשק.
על אחת כמה וכמה כל מה שקשור לנשק קר.
ועכשיו..
זה היה נכון וטוב אם היינו נמצאים במדינה שבה המשטרה מספקת הגנה על גופנו ורכושנו.
כבר קרה לי שהתקשרתי למשטרה כשהייתי עד לקטטה בין נהג וחבורת צעירים ברמזור לפני.
המכות היו קשות אך הסתיימו עוד לפני שבכלל ענה לי ה100.
חבר שנהג מופרע החליט שהוא "חתך" אותו, ולכן חסם אותו, ירד מהאוטו ושבר לו את המראה ונתן לו אגרופים בחלון, לא רק שלא ענו לו ב100 כל הזמן הזה, גם לא רצו לקחת ממנו תלונה.
חבר אחר שפרצו לו לבית והשאירו לו טביעות אצבע ברורות על הקירות - המז"פ קבע מראש שהפורצים לבשו כפפות ואין מה לחפש טביעות אצבעות.
אבא שלי שפרצו לו את החלון של האוטו בחנייה, וירד להפריע להם, ראה את הפורצים מתחבאים בגן הציבורי ממול , 1000 מ. ממשטרת כפ"ס, ומחכים שיעזוב את האוטו כדי שיוכלו לסיים את המלאכה - השוטרים סרבו להגיע, נתנו לו לחכות מ00 עד 02 בלילה לייד משרדי החוקר ואז אמרו לו שעדיף שיחזור בבוקר להגיש תלונה.
מכר אחר שגנבו לו את הרכב, הרכב שקנה אח"כ, הרכב החלופי ובאותה הזדמנות הרגו לו במכת צינור ברזל למוח את הכלב ששם לשמור, ופרצו לו את הרכב הרביעי, ירה באויר ואז עצרו אותו, החרימו לו את הנשק, ולמרות שזיהה את הפורץ- ערבי שעבד במושב, טענו ששעת הבוקר המוקדמת היתה חשוכה מדי והוא לא היה יכול לזהות, ועזבו את הפורץ.
פואנטה חוץ משחרור קיטור - רק שהחוקים שמגבילים את האזרח בנשיאת נשק חם או קר, עובדים רק לטובת מי שבמילא מצפצף על החוק ונושא נשק באופן לא חוקי.
החוק הקיים לדעתי לא מגביל את נשיאת הנשק על ידי גורמים עבריינים, ולא את השימוש בו על ידי אותם גורמים.
הוא רק גורם לזה שאנשים מפחדים להגן על עצמם ועל רכושם. אבא שלי לדוגמא - איש בן יותר מ60, ירד לחניה עם מקל והשאיר את הנשק במודע בבית כי מצד אחד הרכב עם כל כלי העבודה שלו הוא אמצעי הקיום שלו ולא הכל יוחזר על ידי הביטוח ובטח שלא מייד,
ומצד שני, הוא לא העז לפגוע במי שיכול היה באותה מידה לצאת עליו עם הלום ששימש אותו לעקם את הדלת של הרכב.
שלא לדבר על חקלאים שגונבים להם את העדר בפעם ה.... והביטוח פשוט לא מוכן לבטח את אמצעי הקיום היחיד שלהם..
אחרי שלא הגיע ולא ענה הוא יצר קשר אחרי מספר שבועות.
הוא היה עם הרבה גברים מהמשפחה המורחבת במעצר מונע. קרוב שלו נהרג בקטטה עם ועל ידי פלג אחר של החמולה [ שהיא חלק מאותו השבט].
בשיחה שהמשיכה, הסתבר לי שיש להם המון נשקים חמים ולא חוקיים - אפילו קיבלתי מחירים טובים אם ארצה לקנות.
יחד עם זה ההגבלות המטורפות על אזרח מן השורה שרוצה רשיון לנשק ועוד יותר על האפשרות שלו באמת לשאת את הנשק או להשאיר אותו בבטחה בבית, מוציאות לרובנו את החשק.
על אחת כמה וכמה כל מה שקשור לנשק קר.
ועכשיו..
זה היה נכון וטוב אם היינו נמצאים במדינה שבה המשטרה מספקת הגנה על גופנו ורכושנו.
כבר קרה לי שהתקשרתי למשטרה כשהייתי עד לקטטה בין נהג וחבורת צעירים ברמזור לפני.
המכות היו קשות אך הסתיימו עוד לפני שבכלל ענה לי ה100.
חבר שנהג מופרע החליט שהוא "חתך" אותו, ולכן חסם אותו, ירד מהאוטו ושבר לו את המראה ונתן לו אגרופים בחלון, לא רק שלא ענו לו ב100 כל הזמן הזה, גם לא רצו לקחת ממנו תלונה.
חבר אחר שפרצו לו לבית והשאירו לו טביעות אצבע ברורות על הקירות - המז"פ קבע מראש שהפורצים לבשו כפפות ואין מה לחפש טביעות אצבעות.
אבא שלי שפרצו לו את החלון של האוטו בחנייה, וירד להפריע להם, ראה את הפורצים מתחבאים בגן הציבורי ממול , 1000 מ. ממשטרת כפ"ס, ומחכים שיעזוב את האוטו כדי שיוכלו לסיים את המלאכה - השוטרים סרבו להגיע, נתנו לו לחכות מ00 עד 02 בלילה לייד משרדי החוקר ואז אמרו לו שעדיף שיחזור בבוקר להגיש תלונה.
מכר אחר שגנבו לו את הרכב, הרכב שקנה אח"כ, הרכב החלופי ובאותה הזדמנות הרגו לו במכת צינור ברזל למוח את הכלב ששם לשמור, ופרצו לו את הרכב הרביעי, ירה באויר ואז עצרו אותו, החרימו לו את הנשק, ולמרות שזיהה את הפורץ- ערבי שעבד במושב, טענו ששעת הבוקר המוקדמת היתה חשוכה מדי והוא לא היה יכול לזהות, ועזבו את הפורץ.
פואנטה חוץ משחרור קיטור - רק שהחוקים שמגבילים את האזרח בנשיאת נשק חם או קר, עובדים רק לטובת מי שבמילא מצפצף על החוק ונושא נשק באופן לא חוקי.
החוק הקיים לדעתי לא מגביל את נשיאת הנשק על ידי גורמים עבריינים, ולא את השימוש בו על ידי אותם גורמים.
הוא רק גורם לזה שאנשים מפחדים להגן על עצמם ועל רכושם. אבא שלי לדוגמא - איש בן יותר מ60, ירד לחניה עם מקל והשאיר את הנשק במודע בבית כי מצד אחד הרכב עם כל כלי העבודה שלו הוא אמצעי הקיום שלו ולא הכל יוחזר על ידי הביטוח ובטח שלא מייד,
ומצד שני, הוא לא העז לפגוע במי שיכול היה באותה מידה לצאת עליו עם הלום ששימש אותו לעקם את הדלת של הרכב.
שלא לדבר על חקלאים שגונבים להם את העדר בפעם ה.... והביטוח פשוט לא מוכן לבטח את אמצעי הקיום היחיד שלהם..
תסביר בבקשה את המושג , חזקה שהוא למטרה כשרה.
לאור המצב שיש לנו כיום , עם משטרה שמפחדת מהצל שלה בנוגע לפירוש החוק ועם היחס שלהם לכל אולר להב ננעל או לא. האם יש סיכוי שאם תחזיק בתיק שלך אולר שאינו ננעל , האם לא תלקח לתחנה לחקירה ???
הרי החוק לחוד והמציאות לחוד, כי גם אם אתה בסוף מוכיח בחקירה שהוא למטרה כשרה יש מן החוסר נעימות ויש מן הפדיחה להיות במצב כזה.
לאור המצב שיש לנו כיום , עם משטרה שמפחדת מהצל שלה בנוגע לפירוש החוק ועם היחס שלהם לכל אולר להב ננעל או לא. האם יש סיכוי שאם תחזיק בתיק שלך אולר שאינו ננעל , האם לא תלקח לתחנה לחקירה ???
הרי החוק לחוד והמציאות לחוד, כי גם אם אתה בסוף מוכיח בחקירה שהוא למטרה כשרה יש מן החוסר נעימות ויש מן הפדיחה להיות במצב כזה.
טוטיס
אני לא יכול להתווכח עם הנסיון שלך עם שוטרי מרחב גליל ,אבל כזכור כבר אז הבעתי תמיהה לגבי ההתעסקות באולר השוויצרי!
"חזקה" (שהוא למטרה כשרה) היא המקבילה של PRESUMPTION. ז"א-זו הנחה לטובתך שקבע המחוקק שאולר קטן ולא ננעל נמצא בכיסך למטרות כשרות.אפשר כמובן להוכיח אחרת אבל נטל ההוכחה על המשטרה/התביעה ולא עליך.בסכין ננעל,גדול יותר או להב קבוע הנטל עליך כשיצאת איתו מהבית-למרות שהוא לא בהכרח נטל הוכחה כבד במיוחד.
מקווה שעזרתי.
אני לא יכול להתווכח עם הנסיון שלך עם שוטרי מרחב גליל ,אבל כזכור כבר אז הבעתי תמיהה לגבי ההתעסקות באולר השוויצרי!
"חזקה" (שהוא למטרה כשרה) היא המקבילה של PRESUMPTION. ז"א-זו הנחה לטובתך שקבע המחוקק שאולר קטן ולא ננעל נמצא בכיסך למטרות כשרות.אפשר כמובן להוכיח אחרת אבל נטל ההוכחה על המשטרה/התביעה ולא עליך.בסכין ננעל,גדול יותר או להב קבוע הנטל עליך כשיצאת איתו מהבית-למרות שהוא לא בהכרח נטל הוכחה כבד במיוחד.
מקווה שעזרתי.
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר
החזקת סכין ברחוב .חובה!!! וטוב שיש לי אחת בכיס,עם לקרפ היה סכין ספידרקו טובה (פוליס)
הבני דודים שלנו מג"לג"וליה. לא היו בחיים או לפחות בלי גפיים............רק עם ספידרקו....
נ.ב. אני חושב שאין ביטחון לאזרחים .והמדינה בסוף גם עם בעוד 5 שנים יבינו שאיש איש לנפשו
וכל אדם שרוצה להגן על החיים שלו ושל בני מישפחתו יקנה ספידרקו.או גלוק .
שנה טובה..
הבני דודים שלנו מג"לג"וליה. לא היו בחיים או לפחות בלי גפיים............רק עם ספידרקו....
נ.ב. אני חושב שאין ביטחון לאזרחים .והמדינה בסוף גם עם בעוד 5 שנים יבינו שאיש איש לנפשו
וכל אדם שרוצה להגן על החיים שלו ושל בני מישפחתו יקנה ספידרקו.או גלוק .
שנה טובה..
לדרמן, בדגמים Wave, Charge, Surge, Skeletool, Feestyle הלהבים החיצוניים (כשהלדרמן סגור) מתוכננים לשליפה מהירה "אסיסטד", והם ננעלים בשיטת "פריימלוק"ברווז כתב:אישית כשאני בעבודה אני נושא עליי סכין קטנה באופן קבוע, בנוסף ללדרמן שאני לא יוצא מהבית בלעדיו.למה?-עד שאני שולף סכין מהלדרמן אפשר להישתגע...יותר
עקרונית, אני מסכים לדבריך, ובכלל ידוע כיום שרוב הדקירות לפי הסטטיסטיקה של המשטרה נעשים עם סכין יפאנית, כן, זו עם הלהבים להחלפה, כנראה בגלל שהיא נחשבת לסכין תמימה, ובחיפוש לא יחרימו אותה.
במקרה ששכחתם, גם את מגדלי התאומים הפילו בעזרת סכין יפאנית, שעברה בלי בעיות בחיפושים לפני העליה למטוס.
הבעיה היא לא הכלי, כי טקטיקן מיומן, מאלתר במקום כלים להגנה עצמית, כמו למשל מפתחות, רצועת שעון ממתכת, או כל דבר זמין אחר בסביבה.
הראש, המוח, השכל - הוא כלי הנשק העיקרי - לא הסכין או האקדח
Re: אחרי כל השרשור הזה ושרשורים דומים, מה שמצחיק הוא
אכן, בארץ, בעיקר במגזרי המיעוטים, יש כמויות אדירות של נשק חם לא-חוקי.הריבצן כתב:הסתבר לי שיש להם המון נשקים חמים ולא חוקיים - אפילו קיבלתי מחירים טובים אם ארצה לקנות.
חלק מהבעיה הוא בזה שהמשטרה בארץ לא מעיזה לעשות פשיטות נגד פעילות עבריינית בכפרי המיעוטים, אלא רק בערים המעורבות.
חלק אחר של הבעיה הוא שבציביליזציה הערבית, חיי האדם הפשוט היו הפקר במשך יותר מאלף שנה, כך שאגירת נשק, חוקי או לא חוקי, הוא חלק מהמסורת. חלק נוסף מהמסורת הוא קוד-שתיקה, יחד עם מסורת של הסוואה והסתרה, בערך כמו בסיציליה. זה עניין של מסורת.
אני חושב שלא רחוק היום, ובארץ יחוקקו חוקים שיאפשרו החזקת נשק חם בבתים פרטיים, ונשיאת נשק להגנה עצמית (גם היום הוא קיים אבל הפיקוח החמור מונע את היישום הרחב והמתירני שלו), ותקדים "דרומי" (שהרג פורץ בשטחו) יהווה סמן בכיוון הזה.
כדאי לזכור שבאוכלוסיה חמושה מאד, יש יותר מקרים של ירי אלים, כי מקדם הסכנה הוא יותר ברור, וכך גם התוקף וגם המתגונן ערים לסף נמוך יותר של שיחרור הניצרה.
אני חושב שזו הסיבה שבגללה המדינה (משרד הפנים והמשטרה) מונעת רישוי נשק חם להגנה עצמית, אבל צריך באותה נשימה להזכיר, שבגלל כישלון המשטרה למנוע את האגירה המסיבית של נשק חם ולא חוקי במגזרי המיעוטים, נוצר מצב לא מאוזן, שבו המגזר העברייני ומגזר המיעוטים הם אוכלוסיה חמושה מאד - וממולם נמנע מהאזרח הפשוט, שומר החוק, לחמש את עצמו - וזה בלי ספק אבסורד שהדעת לא סובלת.
כשאוכלוסיה עויינת או עבריינית חמושה בפועל, ומולה האזרח הקטן ושומר החוק, מנסה להסתתר בעזרת משטרה "אימפוטנטית" (לצורך העניין) - מה הפלא שכל כך הרבה אזרחים טוענים שהם מרגישים לא מוגנים - והם באמת לא מוגנים - לא בעזרת המשטרה והחוק - ולא באמצעים של הגנה עצמית.
זה המצב, הוא חמור, ואין דרך נאותה לייפות אותו עם סיסמאות נבובות, או הסברים מתנצלים.
יובל, משטרה "אימפוטנטית" היא פונקציה של מדיניות ממשלתית ועדיפות תקציבית. ככל שהנושא הוזנח משך שנים רבות יותר, כך עלות התיקון היא גדולה יותר, ויש מקרים בהיסטוריה (כמו למשל המשטר הוויימארי בגרמניה לאחר מלחמת העולם הראשונה) שבהם האנרכיה גדלה למצב שהמדינה מאבדת את העשתונות, ומשתלטת עליה כנופיה רודנית.
אני הייתי מעדיף מדיניות נשק נוסח בריטניה או יפאן, שבה רק לבעל תעודה בטחונית כמו שוטר או חייל מותר לשאת נשק, והאיסור הוא מוחלט, ללא יוצאים מהכלל, ונאכף בצורה יסודית ובלתי מתפשרת.
האם האוירה הציבורית בארץ מאפשרת אכיפת חוק יעילה אחרי שלושים שנה של הפקרות ?
על כך ישיב כל אחד לעצמו.
אני הייתי מעדיף מדיניות נשק נוסח בריטניה או יפאן, שבה רק לבעל תעודה בטחונית כמו שוטר או חייל מותר לשאת נשק, והאיסור הוא מוחלט, ללא יוצאים מהכלל, ונאכף בצורה יסודית ובלתי מתפשרת.
האם האוירה הציבורית בארץ מאפשרת אכיפת חוק יעילה אחרי שלושים שנה של הפקרות ?
על כך ישיב כל אחד לעצמו.
משהו ממישהו שמבין עיניין.
השבוע נסעתי ברכבת ודיברתי במקרה עם הנוסע מולי.
במקרה הוא היה אלוף ישראל סליחה אם אני כותב לא נכון טייקוואן-דו.
בנוסף הוא מאבטח (באונצר) במועדון בתל-אביב.
הוא מספר ש:
א.הוא לא מסתובב עם נשק גם לא חם(ממש מפתיע)
ב.גם בעבודה (מסוכנת)אין לו נשק.
ג.כשנוצרת קטטה(עיניין שיגרתי)הוא לא מתערב אלה אם יש לו יותר מאבטחים מהמעורבים.
ד.(הנקודה החשובה שרציתי להדגיש)גם אם בא לו איזה רבע עוף שמאיים עליו מילולית
הוא בחיים לא עושה כלום בלי גיבוי של מאבטח נוסף,ומדובר בבנאדם ששובר למישהו את עצם השוק בבעיטה אחת.
כל זה מסיבה מאוד פשוטה:בשניה אחת של חוסר ריכוז איזה אידיוט יכול לחורר לך ת'ריאות.
אני מבקש מכל הרמבוים שמגיעים לאתר להפנים.
במקרה הוא היה אלוף ישראל סליחה אם אני כותב לא נכון טייקוואן-דו.
בנוסף הוא מאבטח (באונצר) במועדון בתל-אביב.
הוא מספר ש:
א.הוא לא מסתובב עם נשק גם לא חם(ממש מפתיע)
ב.גם בעבודה (מסוכנת)אין לו נשק.
ג.כשנוצרת קטטה(עיניין שיגרתי)הוא לא מתערב אלה אם יש לו יותר מאבטחים מהמעורבים.
ד.(הנקודה החשובה שרציתי להדגיש)גם אם בא לו איזה רבע עוף שמאיים עליו מילולית
הוא בחיים לא עושה כלום בלי גיבוי של מאבטח נוסף,ומדובר בבנאדם ששובר למישהו את עצם השוק בבעיטה אחת.
כל זה מסיבה מאוד פשוטה:בשניה אחת של חוסר ריכוז איזה אידיוט יכול לחורר לך ת'ריאות.
אני מבקש מכל הרמבוים שמגיעים לאתר להפנים.
נערך לאחרונה על ידי thomas18 ב 0:34 ,30 אוקטובר 2009, ו', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re:
את האמת אני דיי שיניתי את דעתי לגביי אי נשיאת סכין לאחר הסירטון הזה...
http://www.youtube.com/watch?v=ba3pe-IcmQw
http://www.youtube.com/watch?v=ba3pe-IcmQw
Only god can judge me
Re: נשק
לא שבמקרה הזה היה עוזר לחייל סכין...
בכמות האנשים שהיו שם כנראה שהוא היה מקבל אותה בדואר חוזר בבטן.
בכל מקרה הבעיה היא כמו שציינו רוב האנשים, שיש מוסר כפול.
החוק למעשה פועל רק כנגד האזרח הנורמטיבי מאחר שממילא זה ש"מצפצף" עליו אינו מפחד.
היתה הערב כתבה של דני קושמרו מערוץ 2, בטירה יש אנשים שהולכים עם קלאצ'ניקוב, קארל גוסטב תוצרת בית ואקדחים.
העונש נע במקרה של תפיסה בין עבוודות שירות ולמספר חודשים בכלא.
טירה היא 5 דקות מכ"ס למי ששכח... אבל המשטרה לא אוהבת סכין על מחזיק המפתחות...
מוסר כפול כבר אמרנו?
בכמות האנשים שהיו שם כנראה שהוא היה מקבל אותה בדואר חוזר בבטן.
בכל מקרה הבעיה היא כמו שציינו רוב האנשים, שיש מוסר כפול.
החוק למעשה פועל רק כנגד האזרח הנורמטיבי מאחר שממילא זה ש"מצפצף" עליו אינו מפחד.
היתה הערב כתבה של דני קושמרו מערוץ 2, בטירה יש אנשים שהולכים עם קלאצ'ניקוב, קארל גוסטב תוצרת בית ואקדחים.
העונש נע במקרה של תפיסה בין עבוודות שירות ולמספר חודשים בכלא.
טירה היא 5 דקות מכ"ס למי ששכח... אבל המשטרה לא אוהבת סכין על מחזיק המפתחות...
מוסר כפול כבר אמרנו?
מאבקה של משטרת ישראל בתופעת האלימות
יש אנשים:כבר בגן הם לוקחים בכוח ונושכים, ומרביצים.ויש אנשים:אף פעם לא הלך מכות, אף פעם.
אז אתמול שוטרי מ"י, במסגרת מלחמתם בשליחים וברוכבי קטנועים בכלל מתמקמים בפינת רח' סלמה ושוקן בת"א ,ובשעה 1330 ניגשים לחבר מהסוג הרגוע, הם בודקים את רישיונותיו (הכל תקין) ואז במקום לשחררו השוטר שואל אם יש לו סכין (מה הקשר?), החבר לומד עיצוב תעשייתי ולכן כפי שמתבקש מעיסוקו יש לו קלמר גדול עם הרבה עטים, עפרונות, צבעים ואוי ואבוי סכין יפנית!!! החבר מצהיר על הסכין ונותן אותה לשוטר עם ההסבר הסביר מדוע הוא מחזיק סכין בתיק הלימודים כשהוא חוזר מהאקדמיה לעיצוב,השוטר אומר שמדובר בנשק מאחר והסכין ננעלת ולכן היא תוחרם והחבר נדרש לחתום על דף אזהרה כלשהו, הוא התקשר אלי לשאול ואמרתי לו שלדעתי השוטר לא הבין מה הקשר בין לימודי עיצוב לסכין יפנית ,ברקע שמעתי את השוטר נלחץ מהשיחה, מודיע לו שהוא מעוכב (נזכר אחרי עשר דק'=העיכוב לא חוקי), מאיים במעצר וכשהחבר הסביר לו את הסיבה להחזקת הסכין הוא דווקא הבין אבל סירב לוותר ודרש להגיע איתו לתחנה, כמובן שלחבר לא היה זמן ותחנות משטרה זה לא בשבילו אז הוא ויתר על הסכין וחתם על הטופס.
ואני שואל : למה מגייסים כאלה מטומטמים למשטרה שלא מכירים את החוק שהם אוכפים ? מה הקשר בין רוכבי אופנוע לדקירות סכין בקטטות מועדונים? ובעיקר - רק מי שאין לו מה להסתיר מודה שיש לו סכין!! מה לא רצחו עם קסדה,ובלטה,ושרוך של קפוצ'ון??
תירגע ,שתה מים.
החבר לוחם בצנחנים,מאבטח אל-על בעבר,לוחם באמנות לחימה.ולכן אני לא מבין את הפער האדיר בין הרצון של פיקוד המשטרה לצמצום אלימות להתנהלות החובבנית והמצ'וקמקת של השוטר בשטח בצהרי יום ה' -הרי אם הוא עסוק עם בחור רגיל על שטויות אז הוא לא פנוי לטפל בדברים אחרים ,נכון?
אני נושא עלי רק סכינים שאינן ננעלות , אבל זה פשוט אידיוטי כי הספיידרקו UKPK המשוננת היא לא משהו לזלזל בו...שלא לדבר על מה שאפשר לעשות עם מפתח צינורות.
אז אתמול שוטרי מ"י, במסגרת מלחמתם בשליחים וברוכבי קטנועים בכלל מתמקמים בפינת רח' סלמה ושוקן בת"א ,ובשעה 1330 ניגשים לחבר מהסוג הרגוע, הם בודקים את רישיונותיו (הכל תקין) ואז במקום לשחררו השוטר שואל אם יש לו סכין (מה הקשר?), החבר לומד עיצוב תעשייתי ולכן כפי שמתבקש מעיסוקו יש לו קלמר גדול עם הרבה עטים, עפרונות, צבעים ואוי ואבוי סכין יפנית!!! החבר מצהיר על הסכין ונותן אותה לשוטר עם ההסבר הסביר מדוע הוא מחזיק סכין בתיק הלימודים כשהוא חוזר מהאקדמיה לעיצוב,השוטר אומר שמדובר בנשק מאחר והסכין ננעלת ולכן היא תוחרם והחבר נדרש לחתום על דף אזהרה כלשהו, הוא התקשר אלי לשאול ואמרתי לו שלדעתי השוטר לא הבין מה הקשר בין לימודי עיצוב לסכין יפנית ,ברקע שמעתי את השוטר נלחץ מהשיחה, מודיע לו שהוא מעוכב (נזכר אחרי עשר דק'=העיכוב לא חוקי), מאיים במעצר וכשהחבר הסביר לו את הסיבה להחזקת הסכין הוא דווקא הבין אבל סירב לוותר ודרש להגיע איתו לתחנה, כמובן שלחבר לא היה זמן ותחנות משטרה זה לא בשבילו אז הוא ויתר על הסכין וחתם על הטופס.
ואני שואל : למה מגייסים כאלה מטומטמים למשטרה שלא מכירים את החוק שהם אוכפים ? מה הקשר בין רוכבי אופנוע לדקירות סכין בקטטות מועדונים? ובעיקר - רק מי שאין לו מה להסתיר מודה שיש לו סכין!! מה לא רצחו עם קסדה,ובלטה,ושרוך של קפוצ'ון??
תירגע ,שתה מים.
החבר לוחם בצנחנים,מאבטח אל-על בעבר,לוחם באמנות לחימה.ולכן אני לא מבין את הפער האדיר בין הרצון של פיקוד המשטרה לצמצום אלימות להתנהלות החובבנית והמצ'וקמקת של השוטר בשטח בצהרי יום ה' -הרי אם הוא עסוק עם בחור רגיל על שטויות אז הוא לא פנוי לטפל בדברים אחרים ,נכון?
אני נושא עלי רק סכינים שאינן ננעלות , אבל זה פשוט אידיוטי כי הספיידרקו UKPK המשוננת היא לא משהו לזלזל בו...שלא לדבר על מה שאפשר לעשות עם מפתח צינורות.
Re:
אני עובר על כל השירשור הזה ואני בשוק
אני עברין !!
אני בערך 25 שנה עם חפץ חד עלי בחיים לא חשבתי לדקור
מצד שני בחיים לא עצר אותי שוטר ושאל אם יש לי סכין (אז אולי עכשיו אני צריך להתחיל לפחד ?)
אז אני משלם מיסים עושה מילואים נהוג זהיר (וטיפוס די חיובי ) אז אני עברין ??
אני עברין !!
מצד שני בחיים לא עצר אותי שוטר ושאל אם יש לי סכין (אז אולי עכשיו אני צריך להתחיל לפחד ?)
Re: Re:
עבריין בפוטנציה (או אימפוטנציה...big_k כתב:אני עובר על כל השירשור הזה ואני בשוק
אני עברין !!

יש באתר מצגת בענין אתה מוזמן
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
Re: Re:
nir92009 כתב:יש לי סכין 9 ס''מ. חוקי?
אם זה להב קבוע אז זה לא חוקי (גם אם זה להב ננעל)
Re:
תעשו טובה, תפסיקו עם כל הפרנויה הזאת.
אנשים תמימים עוד יחשבו שזה אמיתי.
אני מסתובב כבר שלושים שנה עם אולר ננעל (כזה או אחר) בכיס, ומעולם לא חיפשו עלי סכין.
אפילו בכניסה לבית המשפט, מסרתי את האולר בכניסה, ותמיד קיבלתי אותו בחזרה.
מי שעוצרים אותו לחיפוש חשוד ממילא, ולא בנשיאת סכין.
חיפוש למציאת סכין עושים ליד מועדונים אם היתה שם תקרית, ואז, כל כלי חד, אפילו מברג או סכין יפאנית חשודים.
אני מסתובב כבר שלושים שנה עם אולר ננעל (כזה או אחר) בכיס, ומעולם לא חיפשו עלי סכין.
חיפוש למציאת סכין עושים ליד מועדונים אם היתה שם תקרית, ואז, כל כלי חד, אפילו מברג או סכין יפאנית חשודים.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
אחזקת סכין
יובל הייובל כתב:תעשו טובה, תפסיקו עם כל הפרנויה הזאת.
זה עניין של מזל, ברמה העקרונית אכן אתה יכול שנים להסתובב עם סכין בלי בעיה, כך זה במקרה שלי
ויש כאלה שעל שטות משגעים אותם
תעודת אספן של א.נ.ק.א עוזרת מאוד
העלתי בזמנו מצגת על אחזקת סכין בה ציטטתי פסקי דין מ-2011 שרובם נגמרים ב-3-4 חודשים על תנאי בעיסקת טיעון.
עומר יעבץ
מנהל האתר
מנהל האתר
Re: מאבקה של משטרת ישראל בתופעת האלימות
פטיש אני אומר, - פטיש - מה שאפשר לעשות עם פטיש.גדי כתב:...שלא לדבר על מה שאפשר לעשות עם מפתח צינורות.
סכין זה רק בשביל מי שרוצה להסתבך עם החוק.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד