סכיני ירקות - סכין ירקות - סכינים למבינים

logo wide

×
 x 

0
סל הקניות
0

כאשר אנו עובדים במטבח, ישנם חומרי גלם רבים שבהם אנו משתמשים. אבל אולי מבין החומרים הנפוצים יותר הם הירקות. כי אי אפשר להתחיל את הארוחה ללא סלט ישראלי טיפוסי קצוץ, גם אם מגישים אחרי זה מחית תפוחי אדמה עם חזה עוף.

הירקות מהווים חלק בלתי נפרד ממנות אחרות כמו עוף מוקפץ או סושי. ולחומרי גלם כמו ירקות מגיע הטוב ביותר, ולכן חשוב לחתוך את הירקות באמצעות סכיני ירקות מיוחדים.109323241

אילו סכינים מתאימות יותר לירקות ומה היתרונות שלהן?

הסכינים נבדלות זה מזה ומגיעות בסוגים שונים. כך למשל, סכינים בעלות להב משונן מתאימות יותר לחיתוך מזונות רכים כמו לחמים ודברי מאפים שונים, בעוד סכינים בעלות להב חד מתאימות לחיתוך ירקות. קיימות סיבות לבחור דווקא סכיני ירקות מיוחדות לחיתוך מושלם של הירקות, ואלה כמה מהן:

  • משיגים חיתוך מדויק – באמצעות סכין המיועדת לחיתוך ירקות במיוחד, ניתן להשיג את החיתוך המדויק. שפים רבים יודעים את הסוד הגדול של החיתוך, והוא הדיוק. אם תחתכו את הירקות בסכין הלא נכונה הן פשוט יאבדו את הטעם שלהן. לפיכך, אתם רוצים להשיג את הוצאות הטובות ביותר בהכנת הארוחות, חשוב לבחור סכין מתאימה שבאמצעותה ניתן לחתוך בצורה טובה וזורמת.
  •  השקעה לטווח ארוך – סכיני ירקות איכותיות דורשות השקעה. אלה לא סכינים שקונים בשוק או ברשת מזון בעשרים שקלים, אלא סכינים עמידות שרוכשים פעם אחת, ומקבלים תמורה למשך שנים ארוכות. אז אם אתם רוצים לקחת את תחום הבישול ברצינות, אלה הסכינים המתאימות לכם יותר מכל. כך תוכלו להכין את כל הארוחות שתמיד חלמתם עליהם ולהפוך לשפים מן השורה הראשונה.
  • מתאים לשימוש ממושך – הסכינים המקצועיות מתאימות לכל מי שעובד במטבח במשך שעות. סכיני הירקות מתאימות לאחיזה ממושכת. כך שבין אם אתם שפים מקצועיים ובין אם מתלמדים, אלה הסכינים שיעשו את כל ההבדל. הידית של הסכינים מתאימה לאחיזה בטוחה ונוחה, והיא זו שמאפשרת לעבוד עם הסכין במשך שעות מבלי להתעייף.

ויש גם סכיני קילוף

לצד סכיני הירקות המשובחים ישנם גם סכיני קילוף איכותיים. סכינים אלה נועדו לקילוף ירקות, פירות, חומרים גלם כמו תפוחי אדמה, קישואים ועוד. לסכיני הקילוף להב מיוחד המאפשר לכם לקלף את הקליפה של כל פרי או ירק בקלות ומבלי להתעייף. כך שאם קונים סט של סכינים, כדאי לכלול גם סכיני קילוף איכותיות במטרה להשלים את כל התמונה.

כך תשמרו על הסכינים שלכם

אם אתם מעוניינים בכך שהסכינים ישמשו אתכם לטווח ארוך, חשוב לשמור עליהן. ישנם כמה כללים של עשה ואל תעשה כאשר מדובר בסכינים. חשוב להבין שהלהב של סכיני קילוף או סכיני ירקות הוא די עדין. לפיכך, כדאי להפריד אותו משאר הסכו"ם.

ישנם אנשים שנוהגים לזרוק את הסכינים שלהם למגירה עם שאר סכיני המטבח, אך זו טעות. הלהב של הסכין עלול להישרט ולצאת מכלל שימוש. מכאן, כדאי להפריד את הסכין משאר הכלים, להניח אותה על מתקן מיוחד לסכינים או לשים אותה בתוך נרתיק המיועד לכך. אם אתם מתניידים עם הסכין, כדאי לרכוש נרתיק מיוחד לסכינים.

שנית, חשוב להימנע מלחתוך באמצעות הסכינים מזונות קשים או קפואים, מחשש שלהב הסכין יישבר.

שלישית, על מנת לשמור על חדות הסכין, מומלץ להשחיז את הלהב מדי פעם בעזרת אבני השחזה המיועדים לכך. ולבסוף, חשוב לשמור על ניקיון הסכין ולנקות אותה ישר אחרי השימוש. תוכלו להשתמש בסבון כלים, ספוג רך וגם מטלית עדינה לצורך ניגוב.

יש אתר שבו תוכלו לקנות מגוון רחב של סכינים

אם אתם מחפשים סכינים איכותיות מסוגים שונים ורוצים לרענן את מאגר הסכינים שלכם, מבחר סכיני ירקות באתר סכינים למבינים מחכה רק לכם. כאן תוכלו למצוא בקלות את הסכינים המתאימות לכם, תוך שאתם מעיינים בתיאורה של כל סכין וסכין.

ניתן גם להתרשם מהמחירים הנוחים והאטרקטיביים שיש באתר ולהזמין את הסכינים שתמיד רציתם שיהיו במטבח שלכם. האתר זמין לכם 24/7 ואתם מוזמנים לבחור את סכיני המטבח ולהתחיל להכין את הארוחות הטעימות שלכם. כי בין אם אתם מכינים אסאדו עסיסי ובין אם ארוחה חלבית של קישים ופשטידות, הסכין המתאימה תמיד תלווה אתכם ותוודא שאתם מבצעים את החיתוך המדויק ביותר התורם כל כך לטעמה של כל מנה.