מי צריך ואיך לבחור סכין לפריסת בשר או סכיני קצבים

logo wide

×
 x 

0
סל הקניות
0

סכין משמשת אותנו למגוון רחב של צרכים במטבח ומחוצה לו. אין זה משנה אם מדובר בקילוף עצמות, חיתוך ירקות, חיתוך בשר, קילוף, קיצוץ או כל דבר אחר הרי שמדובר בחלק מסט הכלים שכל טבח, כל קצב וכל אדם צריך במטבח שלו. סכינים אם כן, מגיעות במגוון רחב של גדלים, סוגים, איכויות ומחירים שונים. אלה גם מתאימות כמובן לצרכים שונים. אם תבחרו נכון זו יכולה להיות יד ימין שלכם במטבח, הכלי החשוב ביותר שתשתמשו בו בבישול או חיתוך חומרי הגלם, בעיקר כאשר יש הצורך לחתוך בשר.

מי צריך סכין לפריסת בשר?סכין לפריסת בשר סכין קצבים

סכין משמשת כל אדם למשל כאשר צריך לחתוך או לקצוץ חומרי גלם שונים, בין אם לצרכי בישול מיידיים, לצרכי הכנות או במסגרת העבודה בקצבייה. הסכין משמשת קצבים, טבחים, שפים וכל אדם למעשה בין אם מדובר במטבח פרטי, תעשייתי או מסחרי. הסכין היא כלי עבודה חשוב מאוד המשמש למגוון צרכים במטבח ובבתי עסק שונים בתחום המזון ולכן חשוב לבחור בסכין איכותית וכזו המתאימה בדיוק לצרכים שלכם.

סכין לפריסת בשר או סכיני קצבים קונים רק בסכינים למבינים בקטגורית סכיני בשר באתר.

איך לבחור סכין בשר מקצועית?

סוג הסכין – כפי שאתם בוודאי מבינים ישנם סוגים שונים של סכינים. ככלל אצבע כדאי לזכור כי לרוב סכינים בעלי להב משונן יתאימו לחיתוך סטייקים או לחם ולהב חלקה יותר תתאים לחיתוכים רכים יותר כמו ירקות ושימושים כלליים יותר במטבח. לסכין קצבים יש מבנה ייחודי עם להב חדה במיוחד לחיתוך קל ונוח יותר של הבשר.

  • סכין שף – מתאימה למגוון שימושים במטבח. לרוב תגיע עם להב ארוך של 15-35 ס"מ
  • סכין פילוט – סכין המתאימה לפילוט דגים. עושים בה שימוש גם לבשרים רכבים. היא מגיעה עם להב צר וארוך, כאשר הקצה יהיה מעוגל בדרך כלל.
  • סכין לחם – להב בסגנון מסור או משונן, אורכי יהיה בינוני ויתאים לפריסת לחמים ומאפים.
  • סכין קופיץ – מתאימה לחיתוך ושבירת עצמות וכולל להב חדה במיוחד.
  • ועוד...

מחיר הסכין – כמו בכל מוצר שנרצה לבחון, גם בנושא בחירת הסכין המחיר עשוי להוות פקטור. כמובן שעבור קצב מקצועי או שף במסעדה ההבדלים במחירים יהיו זניחים לעומת נוחות ובטיחות העבודה, איכות הסכין והעבודה עמה וחומר הגלם ממנה עשויה הסכין העשויה להשפיע גם על טיב הבשר וחומרי הגלם שחותכים עמה. מחיר סכיני מטבח פשוטים יכולים להגיע גם לכמה עשרות שקלים בלבד אולם מחיר של סכיני בשר או סכיני קצבים איכותיות ינוע בדרך כלל בין 200 ל-500 ₪.

משקל הסכין ומידותיו – פרמטר חשוב נוסף שנרצה לקחת בחשבון יהיה כמובן משקל הסכין. סכינים מגיעות במשקלים שונים ואלה עשויים להשפיע על טיב החיתוך, סוג העבודה, בטיחות ונוחות המשתמש. בעיקרון, אם אתם מחפשים חיתוכים קלים ונוחים יותר למגוון שימושים, תרצו להשתמש בסכין קטנה וקלה יותר. שפים מנוסים יותר מעדיפים סכינים כבדות יותר המאפשרות התנגדות גבוהה יותר של הסכין במהלך החיתוך ועל ידי כך גם לטפל בחיתוכים גסים ופעולות הדורשות לחץ גבוה יותר בחיתוך.

מידות הסכין גם כן חשובות שכן אלה צריכות להתאים לא רק לסוג חומרי הגלם אותם חותכים אלא גם לנוחות השימוש, אחיזה מלאה ובטוחה של הסכין ושימוש יעיל בו.

תחזוקה שוטפת – סכין שאינה מתוחזקת כראוי עשויה לאבד לאורך הזמן מאיכות ויעילותה. להב הסכין מתקהה עם הזמן ולכן חשוב לבצע חידוד עם מכשיר מתאים. כמו כן חשוב להשתמש בסכין רק לצורך שלשמה היא נוצרה, אחרת תשחקו אותה מהר יותר. בכל הנוגע למדיח – חשוב לבדוק אילו סכינים אפשר להכניס למדיח ואילו סכינים אי אפשר להכניס למדיח וצריך לשטוף ידנית. כמו כן חומרי הניקוי בהן משתמשים למדיח עשויות לגרום ללהב הסכין להחליד. לאחר סיום השימוש בסכין יש לנקותה ולהחזירה למקום ולא להשאיר אותה מלוכלכת ורטובה בכיור, מה שעשוי לגרום לסכין לחליד, גם כאשר מדובר כביכול בפלדת אל חלד. הימנעו משימוש בסקוצ'ים הנוטים לשרוט את להב הסכין וגם לא להשתמש בצמר פלדה העשויה לפגוע בלהב. בנוגע לאחסון – השתמשו במגירה או תא נפרדים לסכינים.  זאת כדי שהלהב לא יפגע מכלים אחרים.

אחריות – בעת בחירת סכין לרכישה בדקו את האחריות עליה. ברכישת סכינים פשוטות למטבח שעולות 30 שקלים סביר להניח שלא תצטרכו אחריות אולם כאשר מדובר בסכינים שעולות מאות שקלים, סביר להניח שתרצו לגבות את הרכישה שלכם באחריות על המוצר. אורך האחריות וסוגה תלויים במידה רבה בסוג ומחיר הסכין.

לסיכום; רכישת סכין איכותית ויקרה כמו סכין לחיתוך בשר או סכין קצבים הוא לא משהו שאתם רוצים להקל בו ראש. עלות של סכין כזו עשוי להגיע למאות שקלים ולכן חשוב לבדוק את איכות הסכין, ממי אתם רוכשים את הסכין, האחריות עליה ועוד.