שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
שלום לכולם.
ניסיתי להשחיז את הלהב הקטן של המולטי של SOG שיש ברשותי אך ללא הצלחה.
פשוט התייאשתי כי הלהב קשה מדי וגם אחרי 20 דקות עבודה עם צ'וסרה 600 grit
לא ראיתי תזוזה,אני משחיז סכיני מטבח כבר יותר משנתיים ועוד לא ראיתי להב קשה כל כך כמו של המולטי הזה,כמובן שאחרי ה 600 תבוא השלמה עם 800 וגימור סופי עם 3000 .
האם אצטרך לרכוש אבן יותר גסה עבור המולטי הזה? האבנים היפניות אינם זולות ואלו שיש ברשותי מספקות את מרבית הסכינים שלי,מאיזו פלדה עשוי הלהב של המולטי הזה שהוא כל כך קשה להשחזה?
האם יש אבן פשוטה וזולה שתצליח להתמודד עם הלהב שלו?
תודה למשיבים.
ניסיתי להשחיז את הלהב הקטן של המולטי של SOG שיש ברשותי אך ללא הצלחה.
פשוט התייאשתי כי הלהב קשה מדי וגם אחרי 20 דקות עבודה עם צ'וסרה 600 grit
לא ראיתי תזוזה,אני משחיז סכיני מטבח כבר יותר משנתיים ועוד לא ראיתי להב קשה כל כך כמו של המולטי הזה,כמובן שאחרי ה 600 תבוא השלמה עם 800 וגימור סופי עם 3000 .
האם אצטרך לרכוש אבן יותר גסה עבור המולטי הזה? האבנים היפניות אינם זולות ואלו שיש ברשותי מספקות את מרבית הסכינים שלי,מאיזו פלדה עשוי הלהב של המולטי הזה שהוא כל כך קשה להשחזה?
האם יש אבן פשוטה וזולה שתצליח להתמודד עם הלהב שלו?
תודה למשיבים.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
הלהבים שלהם אמורים להיות מ-420 על סוגיהן (למרות ששמעתי גם על 9CR18MOV).
לא אתגר לצ'וסרה 600 גריט.
זה מעניין
יש לך תמונה, של הלהב ודגם מולטי טול?
תודה
לא אתגר לצ'וסרה 600 גריט.
זה מעניין
יש לך תמונה, של הלהב ודגם מולטי טול?
תודה
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
תודה לך על התגובה.
תמונה צריך לצלם להקטין ולהעלות,יקח זמן.
הדגם הוא ישן ולא הצלחתי למצוא ברשת תמונה ופירוט הנתונים שלו,הדגם נקרא
POWERLOCK PATENT 5809599 והוא מושחר.
גם אני חשבתי שהצ'וסרה 600 תאכל אותו בקלות ודי הופתעתי,בדר"כ אינני זקוק ל 600 עם סכיני המטבח שלי וה 800 עושה את העבודה בקלות,אני גם חושב שהלהב שלו זה 420
אבל הוא קשה וכמעט לא ראיתי שינוי,15-20 דקות של עבודה מייאשת כי המולטי לא נוח לאחיזה וקצת דוקר,מעבר לכך בגלל הלהב הקצר הגוף שלו פוגש את הקצוות של האבן וזה דורש זהירות כדי לא ליצור שברים קטנים,גם לא נוח לעבודה וגם להב קשה
תודה לך.
תמונה צריך לצלם להקטין ולהעלות,יקח זמן.
הדגם הוא ישן ולא הצלחתי למצוא ברשת תמונה ופירוט הנתונים שלו,הדגם נקרא
POWERLOCK PATENT 5809599 והוא מושחר.
גם אני חשבתי שהצ'וסרה 600 תאכל אותו בקלות ודי הופתעתי,בדר"כ אינני זקוק ל 600 עם סכיני המטבח שלי וה 800 עושה את העבודה בקלות,אני גם חושב שהלהב שלו זה 420
אבל הוא קשה וכמעט לא ראיתי שינוי,15-20 דקות של עבודה מייאשת כי המולטי לא נוח לאחיזה וקצת דוקר,מעבר לכך בגלל הלהב הקצר הגוף שלו פוגש את הקצוות של האבן וזה דורש זהירות כדי לא ליצור שברים קטנים,גם לא נוח לעבודה וגם להב קשה
תודה לך.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
תנסה מוט השחזה יהלום - זה בטוח יעזור, או להשתמש בחיבור בין פאות האבן, דומה לעיקרון של המוט המשולש של ספיידרקו.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
תודה.
מוט יהלום אין לי ובכלל חשבתי שהמוטות הם רק לשיופים קטנים להורדת שאריות,אולי אחשובעל אבן 220 אבל בשביל פעם בעשור השחזת להב קשה זו רכישה לא נחוצה.
מוט יהלום אין לי ובכלל חשבתי שהמוטות הם רק לשיופים קטנים להורדת שאריות,אולי אחשובעל אבן 220 אבל בשביל פעם בעשור השחזת להב קשה זו רכישה לא נחוצה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
האבן היא ממש לא בעיה.
אתה צריך לזכור שסכין של מולטיטול הרבה יותר עבה מאחורי החורפה כך שכדי להשחיז צריך להוריד הרבה יותר חומר.
ואין לי מושג מה המצב של הסכין הנ"ל ומה מצב טכניקת ההשחזה שלך אבל לפעמים פשוט לוקח זמן כי צריך להוריד הרבה חומר.
אתה צריך לזכור שסכין של מולטיטול הרבה יותר עבה מאחורי החורפה כך שכדי להשחיז צריך להוריד הרבה יותר חומר.
ואין לי מושג מה המצב של הסכין הנ"ל ומה מצב טכניקת ההשחזה שלך אבל לפעמים פשוט לוקח זמן כי צריך להוריד הרבה חומר.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
לדעתי החומר שמשחיז הכי מהר זה יהלום. קניתי משחזת יהלום דו צדדית עם 360 ו- 600 גריט של יצרן סיני (Tidea) באיכות טובה. אין סכין (שלי) שעומדת בפניה. היא אצלי כבר שנה, אני מתחיל להשחיז עליה את כל הסכינים שלי ועובר לאבן קרמית גריט 1000 ואז קצת stropping. היא עולה בסביבות 23דולר כולל משלוח ב- exduct.
ראיתי ביוטיוב בחור יפני בשם virtuovoice ולו אוסף סכיני ציד מרשים. הוא משחיז להב convex על אבני צ'וסירא והוא מתחיל עם הירוקה של גריט 220. לכן 600 לדעתי זה עדין מדי כדי להוריד חומר בתחילת ההשחזה.
מאיפה קנית את הצ'וסרא וכמה עלתה לך?
בהצלחה.
ראיתי ביוטיוב בחור יפני בשם virtuovoice ולו אוסף סכיני ציד מרשים. הוא משחיז להב convex על אבני צ'וסירא והוא מתחיל עם הירוקה של גריט 220. לכן 600 לדעתי זה עדין מדי כדי להוריד חומר בתחילת ההשחזה.
מאיפה קנית את הצ'וסרא וכמה עלתה לך?
בהצלחה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
הירוקה היא 400 גריט. ו600 זה ממש לא עדין מדי בעיקר לצ'וזרה
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
ראשית תודה לכל המגיבים.
הצ'וסרה אינה אבן עדינה כלל וכלל ואינה נשחקת בקלות,אבל הסכין של המולטיטול
בנויה ממתכת מאוד קשה,לדעתי היה כאן מקום להתחיל גם עם 220 כי הסכין היתה כהה מאוד,אני מתכוון מאוד כי ה 600 בקושי הזיזה לה ויש לי יותר מ 3 שנים של נסיון בהשחזה על בסיס דו חודשי,בדר"כ עם כל סכיני המטבח שלי כולל קופיצים ה 800 עושה עבודה נהדרת ובקלות ואני משחיז רק כאשר הירקות צועקים מהחיכוך עם הסכין,אינני משחיז על כל פיפס קטן ואני עושה זאת רק כאשר אני חייב.
את הצ'וסרות קניתי מחבר שמתעסק עם אבנים ועלו 350 ליחידה,אבל הסתקרנתי מעניין אבן היהלום הסינית ואני אבדוק העניין,אולי שווה לרכוש.
תודה לכם.
הצ'וסרה אינה אבן עדינה כלל וכלל ואינה נשחקת בקלות,אבל הסכין של המולטיטול
בנויה ממתכת מאוד קשה,לדעתי היה כאן מקום להתחיל גם עם 220 כי הסכין היתה כהה מאוד,אני מתכוון מאוד כי ה 600 בקושי הזיזה לה ויש לי יותר מ 3 שנים של נסיון בהשחזה על בסיס דו חודשי,בדר"כ עם כל סכיני המטבח שלי כולל קופיצים ה 800 עושה עבודה נהדרת ובקלות ואני משחיז רק כאשר הירקות צועקים מהחיכוך עם הסכין,אינני משחיז על כל פיפס קטן ואני עושה זאת רק כאשר אני חייב.
את הצ'וסרות קניתי מחבר שמתעסק עם אבנים ועלו 350 ליחידה,אבל הסתקרנתי מעניין אבן היהלום הסינית ואני אבדוק העניין,אולי שווה לרכוש.
תודה לכם.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
החומר שמשחיז הכי מהר הוא יהלום?rgrifat כתב:לדעתי החומר שמשחיז הכי מהר זה יהלום. קניתי משחזת יהלום דו צדדית עם 360 ו- 600 גריט של יצרן סיני (Tidea) באיכות טובה. אין סכין (שלי) שעומדת בפניה. היא אצלי כבר שנה, אני מתחיל להשחיז עליה את כל הסכינים שלי ועובר לאבן קרמית גריט 1000 ואז קצת stropping. היא עולה בסביבות 23דולר כולל משלוח ב- exduct.
ראיתי ביוטיוב בחור יפני בשם virtuovoice ולו אוסף סכיני ציד מרשים. הוא משחיז להב convex על אבני צ'וסירא והוא מתחיל עם הירוקה של גריט 220. לכן 600 לדעתי זה עדין מדי כדי להוריד חומר בתחילת ההשחזה.
מאיפה קנית את הצ'וסרא וכמה עלתה לך?
בהצלחה.
עשית השוואה ישירה לצ'וסרה 600 ? מדדת זמנים בין אבן לאבן?
לדעתי להתחיל עם גריט 360-600 זה במצב של סכין מאוד קהה.
פיניש על גריט 1000 זה לא ממש פיניש,אני עושה זאת עם צ'וסרה 3000 לסכיני מטבח,אם הייתי משחיז תער אז הגימור היה עובר ל5000-6000.
דייג דייג ומשנתו אבל נראה לי קצת מוזר להתחיל עם 360 דרך 600 ופיניש על 1000 ולאח מכן חגורה, 800 ולאחר מכן פיניש עם 3000 עושה אצלי את העבודה על הצד הטוב ביותר בסכיני המטבח שאינני נוהג להתגלח איתם.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
לי נראה מוזר לקפוץ מ- 800 ישירות ל- 3000, אבל צייד צייד ומשנתו. כמו שאומרים "העיקר החדות"kanjin כתב:החומר שמשחיז הכי מהר הוא יהלום? כןrgrifat כתב:לדעתי החומר שמשחיז הכי מהר זה יהלום. קניתי משחזת יהלום דו צדדית עם 360 ו- 600 גריט של יצרן סיני (Tidea) באיכות טובה. אין סכין (שלי) שעומדת בפניה. היא אצלי כבר שנה, אני מתחיל להשחיז עליה את כל הסכינים שלי ועובר לאבן קרמית גריט 1000 ואז קצת stropping. היא עולה בסביבות 23דולר כולל משלוח ב- exduct.
ראיתי ביוטיוב בחור יפני בשם virtuovoice ולו אוסף סכיני ציד מרשים. הוא משחיז להב convex על אבני צ'וסירא והוא מתחיל עם הירוקה של גריט 220. לכן 600 לדעתי זה עדין מדי כדי להוריד חומר בתחילת ההשחזה.
מאיפה קנית את הצ'וסרא וכמה עלתה לך?
בהצלחה.
עשית השוואה ישירה לצ'וסרה 600 ? מדדת זמנים בין אבן לאבן? צ'וסרה זה לא יהלום
לדעתי להתחיל עם גריט 360-600 זה במצב של סכין מאוד קהה. מסכים
פיניש על גריט 1000 זה לא ממש פיניש,אני עושה זאת עם צ'וסרה 3000 לסכיני מטבח,אם הייתי משחיז תער אז הגימור היה עובר ל5000-6000. לי זה מספיק לשחיטה, פשיטת העור ופירוק עד לסטייקים
דייג דייג ומשנתו אבל נראה לי קצת מוזר להתחיל עם 360 דרך 600 ופיניש על 1000 ולאח מכן חגורה, 800 ולאחר מכן פיניש עם 3000 עושה אצלי את העבודה על הצד הטוב ביותר בסכיני המטבח שאינני נוהג להתגלח איתם.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
לי נראה מוזר שבוחרים שוב ושוב ושוב את נתניהו אחרי כל מה שהוא עשה, עושה, וכנראה עוד יעשה לשכבות המצוקה המתרחבות משנה לשנה, אבל כמו שאומרים "כל אחד מקבל בדיוק מה שמגיע לו"
המציאות היא הזיה שנגרמת בגלל חוסר של אלכוהול בדם
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
rgrifat כתב: לי נראה מוזר לקפוץ מ- 800 ישירות ל- 3000, אבל צייד צייד ומשנתו. כמו שאומרים "העיקר החדות"[/u]
המעבר מ-800 ל-3000 עובד לא רע, 1000 ל- 6000 (מורי קרטר) וכו'...
זה הרבה עבודה, אבל התוצאה מעולה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
יש לי גם את ה 1000 אבל גיליתי שאני יכול לוותר עליה,המעבר מ 800 ל 3000 הוא מצויין,יש לי גם 6000 של קינג אבל אינני משחיז תערים-כך שאינני זקוק לפיניש עם אבן כזו.
מדי פעם בפעם אני מקבל חשק כמעט בלתי נשלט לרכוש את כל הסדרה אבל אני מפחד לחטוף מרפק כואב מבת הזוג,אני בדר"כ משחיז סכיני מטבח מפלדות לא קשות והם גם במצב חוד סביר אז לא נזקקתי ל 600 המדוברת.
על 220 ו400 אני יכול להמשיך לחלום בלילה,לא חושב שאמצא להן שימוש בעתיד הקרוב והמרפק אורב לי
מדי פעם בפעם אני מקבל חשק כמעט בלתי נשלט לרכוש את כל הסדרה אבל אני מפחד לחטוף מרפק כואב מבת הזוג,אני בדר"כ משחיז סכיני מטבח מפלדות לא קשות והם גם במצב חוד סביר אז לא נזקקתי ל 600 המדוברת.
על 220 ו400 אני יכול להמשיך לחלום בלילה,לא חושב שאמצא להן שימוש בעתיד הקרוב והמרפק אורב לי
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
המעבר מ800 ל3000 הוא בסדר גמור מבחינת פיניש וחדות...
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
800 ל- 3000? ואלה למדתי משהו חדש (בניגוד לבוחרים בביבי).
אשתי לא יודעת מה אני קונה ומה אני מחביא בארון. בקניה האחרונה אמרתי שקניתי סכין (בפועל קניתי 5!!!). אם היא תפתח את הארון בטעות, אולי אבין את עניין המרפקים.
האם אתם עושים stropping? למדתי שאם עושים זאת, אז מיותר להשחיז על אבן עדינה מ- 2000/3000.
בחזרה לפוסט: האם עזר משהוא בהשחזת סכין המולטיטול? (רמז: תגיד שהיהלום עזר)
אשתי לא יודעת מה אני קונה ומה אני מחביא בארון. בקניה האחרונה אמרתי שקניתי סכין (בפועל קניתי 5!!!). אם היא תפתח את הארון בטעות, אולי אבין את עניין המרפקים.
האם אתם עושים stropping? למדתי שאם עושים זאת, אז מיותר להשחיז על אבן עדינה מ- 2000/3000.
בחזרה לפוסט: האם עזר משהוא בהשחזת סכין המולטיטול? (רמז: תגיד שהיהלום עזר)
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
את עניין החגורה לא ניסיתי אף פעם וליהלום של DMT לא היה לי כסף,
מה שטוב לאומנים היפנים טוב גם עבורי,אני חושב שאבני המים הן משנתם הסדורה,יהלום אצל יפנים אינני סבור שמככב אם קיים בכלל.
עניין ההשחזה חייב להיות מותאם לשימוש של האובייקט המושחז,בשביל מה אני צריך להשחיז סכין מטבח לרמה של תער גילוח,לשם מה?
מה אני ישראל אהרוני שעושה דאווינים על עגבניות עם סכיני גלובל?
ככל שהלהב יהיה חד יותר ובפועל גם דק יותר הוא יחזיק פחות,סכין מצוי במטבח הסטנדרטי זה לא סכין שחיטה ואנחנו גם לא מתגלחים איתו,יש לי אבן 6000 שהיום אחרי יותר משלוש שנים של השחזה אני מוצא שהיא מיותרת עבור סכיני המטבח שלי,כנ"ל גם הליטוש עם החגורה שאני מוצא שהוא מיותר עבור סכיני מטבח,אני אינני שף יפני המכין סושי מושי ואוסובוקו מוקו קוקו לוקו,סכין מטבח זה לא סכין לשחיטת בקר צאן ועופות וגם לא סכין גילוח,אתה נהנה מהסטרופינג ומעבודה על 6000 ומעלה?
סבבה תהנה לך.
מה שטוב לאומנים היפנים טוב גם עבורי,אני חושב שאבני המים הן משנתם הסדורה,יהלום אצל יפנים אינני סבור שמככב אם קיים בכלל.
עניין ההשחזה חייב להיות מותאם לשימוש של האובייקט המושחז,בשביל מה אני צריך להשחיז סכין מטבח לרמה של תער גילוח,לשם מה?
מה אני ישראל אהרוני שעושה דאווינים על עגבניות עם סכיני גלובל?
ככל שהלהב יהיה חד יותר ובפועל גם דק יותר הוא יחזיק פחות,סכין מצוי במטבח הסטנדרטי זה לא סכין שחיטה ואנחנו גם לא מתגלחים איתו,יש לי אבן 6000 שהיום אחרי יותר משלוש שנים של השחזה אני מוצא שהיא מיותרת עבור סכיני המטבח שלי,כנ"ל גם הליטוש עם החגורה שאני מוצא שהוא מיותר עבור סכיני מטבח,אני אינני שף יפני המכין סושי מושי ואוסובוקו מוקו קוקו לוקו,סכין מטבח זה לא סכין לשחיטת בקר צאן ועופות וגם לא סכין גילוח,אתה נהנה מהסטרופינג ומעבודה על 6000 ומעלה?
סבבה תהנה לך.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אני אוהב לשלב,
אחרי 6000 עושה stropping קל, רק לברק או שאני מגיע עד 10K עם אבנים.
אבל אני פשוט נהנה מכל העסק...
ובהמשך לנושא זה, באיזו פסטה ("משחה") אתם עושים את ה-Stropping?
אחרי 6000 עושה stropping קל, רק לברק או שאני מגיע עד 10K עם אבנים.
אבל אני פשוט נהנה מכל העסק...
ובהמשך לנושא זה, באיזו פסטה ("משחה") אתם עושים את ה-Stropping?
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
לרוב סכיני המטבח אין סיבה לעלות מעל 3000-6000 גריט. ולפעמים זה אף גורע מהמשימה שלה הן יועדו.
למשל מזונות מאוד שומניים וחלקים עובדים הרבה פחות טוב עם חוד "חלק" סטרופינג על עור עם משחה (בדגש על עור) בכלל מחליק את החוד ואני בכלל לא ממליץ לעשות את זה לסכינים מטבח, מוריד מהיעילות שלהן.
3000 היא אבן מצויינת כאחרונה לשימוש במבטח.
למשל מזונות מאוד שומניים וחלקים עובדים הרבה פחות טוב עם חוד "חלק" סטרופינג על עור עם משחה (בדגש על עור) בכלל מחליק את החוד ואני בכלל לא ממליץ לעשות את זה לסכינים מטבח, מוריד מהיעילות שלהן.
3000 היא אבן מצויינת כאחרונה לשימוש במבטח.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אני רוחש כבוד רב לאמנים היפנים.אבל כשבאתי לקנות אבני השחזה השיקולים שהיטו את הכף לטובת היהלום היו אבן שנשארת שטוחה ללא קעירות וזה שיהלום הוא החומר הקשה ביותר הידוע לאדם ולכן אמור לאכול פלדה הכי מהר (אחת השיטות להשטחת wetstone זה באמצעות משחזת יהלום). החיסרון הוא שאין יהלום בגריט גבוה, ראיתי מקסימום 1200.kanjin כתב:את עניין החגורה לא ניסיתי אף פעם וליהלום של DMT לא היה לי כסף,
מה שטוב לאומנים היפנים טוב גם עבורי,אני חושב שאבני המים הן משנתם הסדורה,יהלום אצל יפנים אינני סבור שמככב אם קיים בכלל.
עניין ההשחזה חייב להיות מותאם לשימוש של האובייקט המושחז,בשביל מה אני צריך להשחיז סכין מטבח לרמה של תער גילוח,לשם מה?
מה אני ישראל אהרוני שעושה דאווינים על עגבניות עם סכיני גלובל?
ככל שהלהב יהיה חד יותר ובפועל גם דק יותר הוא יחזיק פחות,סכין מצוי במטבח הסטנדרטי זה לא סכין שחיטה ואנחנו גם לא מתגלחים איתו,יש לי אבן 6000 שהיום אחרי יותר משלוש שנים של השחזה אני מוצא שהיא מיותרת עבור סכיני המטבח שלי,כנ"ל גם הליטוש עם החגורה שאני מוצא שהוא מיותר עבור סכיני מטבח,אני אינני שף יפני המכין סושי מושי ואוסובוקו מוקו קוקו לוקו,סכין מטבח זה לא סכין לשחיטת בקר צאן ועופות וגם לא סכין גילוח,אתה נהנה מהסטרופינג ומעבודה על 6000 ומעלה?
סבבה תהנה לך.
מסכים לחלוטין לגבי התאמת ההשחזה לשימוש. אבל אני לא מסכים לגבי החזקת החוד: לדעתי זווית ההשחזה היא זו (יחד עם איכות הפלדה) שקובעת את החזקת החוד (זווית חדה יותר=להב חלש יותר). ודווקא חוד חלק יותר לדעתי יחזיק יותר כי אין את השיניים המיקרוסוקפיות שנשראו מגריט גס יחסית שיכולות להתקפל ולהישבר. לכן גם גרזנים עדיף להשחיז כמה שיותר עדין (אבל בזווית לא חדה כל כך ובגאומטרית קונבקס).
ליטוש על חגורה מנסיוני משחזר להב היטב והוא מוריד את ה- Burr או Wire מהאבן "אוכלת הפלדה". לחיתוך נייר A4, ה- stropping עושה הבדל ניכר אחרי אבן 1000 קרמית.
מסכים אתך שחוד מחוספס (שוב, מיקרוסקופית) חותך טוב יותר עגבניה למשל, כי קל יותר לשיניים המיקרוסקופיות לפתוח פתח בקליפה החלקה.
וכן אני נהנה מ- stropping אבל בינתיים אני עושה על יבש . אני צריך למצוא משחה טובה (ולפני זה עור טוב כי החגורה שיש לי היא לא מעור אמתי). אבל זה כיף גדול להגיע לחוד מבריק, במיוחד עם ה- contrast של שאר להב הפחמן החלוד.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
הי,rgrifat כתב:kanjin כתב: אני רוחש כבוד רב לאמנים היפנים.אבל כשבאתי לקנות אבני השחזה השיקולים שהיטו את הכף לטובת היהלום היו אבן שנשארת שטוחה ללא קעירות וזה שיהלום הוא החומר הקשה ביותר הידוע לאדם ולכן אמור לאכול פלדה הכי מהר (אחת השיטות להשטחת wetstone זה באמצעות משחזת יהלום). החיסרון הוא שאין יהלום בגריט גבוה, ראיתי מקסימום 1200.
מסכים לחלוטין לגבי התאמת ההשחזה לשימוש. אבל אני לא מסכים לגבי החזקת החוד: לדעתי זווית ההשחזה היא זו (יחד עם איכות הפלדה) שקובעת את החזקת החוד (זווית חדה יותר=להב חלש יותר). ודווקא חוד חלק יותר לדעתי יחזיק יותר כי אין את השיניים המיקרוסוקפיות שנשראו מגריט גס יחסית שיכולות להתקפל ולהישבר. לכן גם גרזנים עדיף להשחיז כמה שיותר עדין (אבל בזווית לא חדה כל כך ובגאומטרית קונבקס).
ליטוש על חגורה מנסיוני משחזר להב היטב והוא מוריד את ה- Burr או Wire מהאבן "אוכלת הפלדה". לחיתוך נייר A4, ה- stropping עושה הבדל ניכר אחרי אבן 1000 קרמית.
מסכים אתך שחוד מחוספס (שוב, מיקרוסקופית) חותך טוב יותר עגבניה למשל, כי קל יותר לשיניים המיקרוסקופיות לפתוח פתח בקליפה החלקה.
וכן אני נהנה מ- stropping אבל בינתיים אני עושה על יבש . אני צריך למצוא משחה טובה (ולפני זה עור טוב כי החגורה שיש לי היא לא מעור אמתי). אבל זה כיף גדול להגיע לחוד מבריק, במיוחד עם ה- contrast של שאר להב הפחמן החלוד.
בגדול זווית חדה יותר לא שווה להב חלש יותר (עד זווית הגיונית כמובן...) זה תלוי בפונקציונאליות של הסכין/להב - ז"א לחיתוך זוית חדה תהיה יותר אפקטיבית, לקיצוץ כנראה שלא.
בנוגע לגרזנים - מאחד וגרזן הוא כלי שנועד לקיצוץ אגרסיבי ורובם אינם מוכנים מ-super steel, אינני רואה צורך להשחיזו לרמות על, זה גימיק אבל בשטח אחרי 2 מכות החוד הולך לאיבוד.
יש חריגים, למשל ה-kill devil של swamp rat, הוא חד כתער ושומר על חוד בצורה יפה מאוד, הפלדה שלו היא SR-101, שזה 52100 משודרגת.
עגבניות - חוד מחוספס אכן חותך יותר טוב, אך סכין מושחזת היטב פשוט עוברת דרכה כמו אויר
חכה לתערוכה אני מביא משחות ופלטות שאני מכין (עם עור כמובן), תוכל לעשות STROPPING יומם וליל
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
שלום Shrubbery
לדעתי זווית חדה יותר כן חלשה יותר כי יש לך פחות חומר בלהב, ולכן הוא יותר רגיש לכיפוץ/קיצוץ. לכן גרזן/מצ'טה משחיזים בזווית כהה יחסית וסכין מטבח (שלא אמורה לפגוש עצמים קשים) בזווית חדה. תער גילוח שפוגש רק שערות מושחז בזווית סופר חדה (אולי 12 מעלות כולל).
אם התכוונת לתערוכה בעין המפרץ, אז אני מגיע ואשמח לפגוש אותך ולהצטייד. לתערוכה במרכז לא אגיע כי רחוק לי.
לדעתי זווית חדה יותר כן חלשה יותר כי יש לך פחות חומר בלהב, ולכן הוא יותר רגיש לכיפוץ/קיצוץ. לכן גרזן/מצ'טה משחיזים בזווית כהה יחסית וסכין מטבח (שלא אמורה לפגוש עצמים קשים) בזווית חדה. תער גילוח שפוגש רק שערות מושחז בזווית סופר חדה (אולי 12 מעלות כולל).
אם התכוונת לתערוכה בעין המפרץ, אז אני מגיע ואשמח לפגוש אותך ולהצטייד. לתערוכה במרכז לא אגיע כי רחוק לי.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אני כבר הרבה זמן מפנטז על מפגש/תערוכה בנושא ההשחזה ואבנים והתבוננות במומחים בנושא.
אינני נייד כך שתערוכה בצפון גורמת לי לנשוך את לשוני .
אינני נייד כך שתערוכה בצפון גורמת לי לנשוך את לשוני .
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
השחזה בזווית חדה יותר אכן יוצרת חורפה "חלשה" יותר. אבל בין זה לבין שמירת חדות אין הרבה קשר.
כשסכין מאבדת חדות בצורה רגילה לא מדובר על כיפוף או על שבירה של החורפה אלה על השחיקה שלה. ולזה אין קשר לזווית ההשחזה אלא לכמות השימוש והחומר הנחתך.
ובלי קשר לנאמר מעל מן הסתם צריך להתאים את זווית וצורת ההשחזה למשימה הנתונה.
כשסכין מאבדת חדות בצורה רגילה לא מדובר על כיפוף או על שבירה של החורפה אלה על השחיקה שלה. ולזה אין קשר לזווית ההשחזה אלא לכמות השימוש והחומר הנחתך.
ובלי קשר לנאמר מעל מן הסתם צריך להתאים את זווית וצורת ההשחזה למשימה הנתונה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אני נהנה בשיח אתכם חברה.sprite2k כתב:השחזה בזווית חדה יותר אכן יוצרת חורפה "חלשה" יותר. אבל בין זה לבין שמירת חדות אין הרבה קשר.
כשסכין מאבדת חדות בצורה רגילה לא מדובר על כיפוף או על שבירה של החורפה אלה על השחיקה שלה. ולזה אין קשר לזווית ההשחזה אלא לכמות השימוש והחומר הנחתך.
ובלי קשר לנאמר מעל מן הסתם צריך להתאים את זווית וצורת ההשחזה למשימה הנתונה.
לדעתי כיפוף החורפה או שבירתה קורים לפני שחיקתה. השחיקה היא שלב מתקדם. קודם היא מתקפלת, הקיפול מחליש ומוריד ממנה חתיכות ורק אז מגיעים לשחיקה. כך אני מדמיין את זה בראש. לכן העברה על מוט השחזה (באותו כיוון של stropping) מספיקה בדרך כלל לשחזור החורפה שהתכופפה, עד שבשלב מסוים זה מפסיק לעבוד וצריך להשחיז בהורדת פלדה לשחזור הזווית.
בהנחה שאני צודק, המשך של הרעיון יוביל לכך שזווית ההשחזה כן משפיעה על שמירת חדות. מה דעתכם?
צריך מיקרוסקופ חזק כדי להוכיח מה קורה באמת. האם למישהו יש גישה לאחד? או האם מישהו עשה את זה בעבר?
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
היפני הנחמד מיוטיוב עשה זאת רבות בסרטונים שלו -ורואים את ההבדל תחת המיקרוסקופ מחד,מאידך כל מי שמשחיז מכיר את הסאונד של החיכוך באוזן
ומאמין לתחושות האצבעות שלו על החורפה מאשר למיקרוסקופ
לא כך??
ומאמין לתחושות האצבעות שלו על החורפה מאשר למיקרוסקופ
לא כך??
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אתה מתכוון ליפני שמדבר באנגלית משובשת, לבוש תמיד בבגדי צבא, יש לו 34080895 סכינים שונים ועוד איזה מאות סרטונים מפורטים להפליא?
זה שהוא טיפה מלחיץ בדידקטיות שלו?
ועכשיו לנושא עמידות החורפה: בסוגיה הזו אני חושב שיש השפעה רבה לסוג המתכת והשימוש שעושים בה (לא אמרתי כלום נכון...), להבנתי התהליך הוא הפוך, אי שמירת החוד והשחיקה יכולות לגרום לעיקום/שבירה.
או שפיספסתי משהו- האם אתה מתכוון ל-BURR?
בשורה התחתונה אני חושב שהתאמת הזוית לסוג העבודה תעזור לשמור על חדות, ומכאן כולנו צודקים .
זה שהוא טיפה מלחיץ בדידקטיות שלו?
ועכשיו לנושא עמידות החורפה: בסוגיה הזו אני חושב שיש השפעה רבה לסוג המתכת והשימוש שעושים בה (לא אמרתי כלום נכון...), להבנתי התהליך הוא הפוך, אי שמירת החוד והשחיקה יכולות לגרום לעיקום/שבירה.
או שפיספסתי משהו- האם אתה מתכוון ל-BURR?
בשורה התחתונה אני חושב שהתאמת הזוית לסוג העבודה תעזור לשמור על חדות, ומכאן כולנו צודקים .
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אכן,מדובר ביפני הזה .
האנגלית שלו מצויינת רק שהמבטא קצת מוזר,הוא עושה מבחנים למשורים/סכיני ציד בעיקר(צייד צבאים היפני הזה)/פנסים/אבני השחזה/ציוד קמפינג/גריל במוסך/פליי פישינג בנחלים ועוד כהנה וכהנה ראיתי את הרוב הגדול של הסרטים שלו ואני בגדר מעריץ שלו .
דרך אגב הוא רופא במקצועו ואני חושב שבצבא היפני אם אני זוכר טוב.
מה עם איזה "מפגש השחזות"+בירות וכעכים? יש מעוניינים?
האנגלית שלו מצויינת רק שהמבטא קצת מוזר,הוא עושה מבחנים למשורים/סכיני ציד בעיקר(צייד צבאים היפני הזה)/פנסים/אבני השחזה/ציוד קמפינג/גריל במוסך/פליי פישינג בנחלים ועוד כהנה וכהנה ראיתי את הרוב הגדול של הסרטים שלו ואני בגדר מעריץ שלו .
דרך אגב הוא רופא במקצועו ואני חושב שבצבא היפני אם אני זוכר טוב.
מה עם איזה "מפגש השחזות"+בירות וכעכים? יש מעוניינים?
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אם החורפה מתקפלת ונשברת זאת אומרת שזווית ההשחזה לא מתאימה לשימוש שלהrgrifat כתב:אני נהנה בשיח אתכם חברה.sprite2k כתב:השחזה בזווית חדה יותר אכן יוצרת חורפה "חלשה" יותר. אבל בין זה לבין שמירת חדות אין הרבה קשר.
כשסכין מאבדת חדות בצורה רגילה לא מדובר על כיפוף או על שבירה של החורפה אלה על השחיקה שלה. ולזה אין קשר לזווית ההשחזה אלא לכמות השימוש והחומר הנחתך.
ובלי קשר לנאמר מעל מן הסתם צריך להתאים את זווית וצורת ההשחזה למשימה הנתונה.
לדעתי כיפוף החורפה או שבירתה קורים לפני שחיקתה. השחיקה היא שלב מתקדם. קודם היא מתקפלת, הקיפול מחליש ומוריד ממנה חתיכות ורק אז מגיעים לשחיקה. כך אני מדמיין את זה בראש. לכן העברה על מוט השחזה (באותו כיוון של stropping) מספיקה בדרך כלל לשחזור החורפה שהתכופפה, עד שבשלב מסוים זה מפסיק לעבוד וצריך להשחיז בהורדת פלדה לשחזור הזווית.
בהנחה שאני צודק, המשך של הרעיון יוביל לכך שזווית ההשחזה כן משפיעה על שמירת חדות. מה דעתכם?
צריך מיקרוסקופ חזק כדי להוכיח מה קורה באמת. האם למישהו יש גישה לאחד? או האם מישהו עשה את זה בעבר?
ואגב השחיקה היא לא תהליך כל כך ארוך (יחסי מאוד) אתה צריך לזכור שהחורפה עצמה נמדדת במיקרונים
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
שלום.
גם אני מעריץ של היפני.
הדיון הולך ומתעמק וקשה לעקוב מי אמר מה, לכן אני בעד ההצעה למפגש. נוכל לשבת, לשוחח, לשרטט, להשחיז ולהכיר. מי מביא מיקרוסקופ?
אני גר בזרזיר ומוכן לארח אתכם בביתי או בטבע באזור. משחיזים רציניים אחרים מוזמנים (רק לרציניים ).
ראמי
גם אני מעריץ של היפני.
הדיון הולך ומתעמק וקשה לעקוב מי אמר מה, לכן אני בעד ההצעה למפגש. נוכל לשבת, לשוחח, לשרטט, להשחיז ולהכיר. מי מביא מיקרוסקופ?
אני גר בזרזיר ומוכן לארח אתכם בביתי או בטבע באזור. משחיזים רציניים אחרים מוזמנים (רק לרציניים ).
ראמי
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
ראמי,
נשמע מעניין!!!!
אני מוכן לסייע בארגון (בורקסים ושתיה) ולהגיע עם אומן ההשחזה שלנו ואמצעים למעוניינים
(אבל תצטרך לדאוג לנגישות למקום.... אני מתגלגל... )
אם תרצה נוכל לתאם מועד, לדעתי אחד מימי שישי (צהריים ואילך) יהיה מצויין
נשמע מעניין!!!!
אני מוכן לסייע בארגון (בורקסים ושתיה) ולהגיע עם אומן ההשחזה שלנו ואמצעים למעוניינים
(אבל תצטרך לדאוג לנגישות למקום.... אני מתגלגל... )
אם תרצה נוכל לתאם מועד, לדעתי אחד מימי שישי (צהריים ואילך) יהיה מצויין
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
ראמי שיחקת אותה
אני אבוא בכייף עם האבנים שלי וכמובן אביא בירות וכעכים ואפילו סחוג וזאלאביות,העיקר שיהיה כייף,אני אשמח ללמוד ממומחים
תודה עומרי ותודה ראמי.
אני אבוא בכייף עם האבנים שלי וכמובן אביא בירות וכעכים ואפילו סחוג וזאלאביות,העיקר שיהיה כייף,אני אשמח ללמוד ממומחים
תודה עומרי ותודה ראמי.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
ראמי
שלחתי לך נייד בהודעה אישית
תאם איתי ונקבע
שלחתי לך נייד בהודעה אישית
תאם איתי ונקבע
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
בירות וסכינים
סגור, רק תגידו מתי
אה..סליחה, בירות ואבני השחזה ושאר מרעין בישין
סגור, רק תגידו מתי
אה..סליחה, בירות ואבני השחזה ושאר מרעין בישין
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אני שמח על התגובות החיוביות. אהלן וסהלן.
אני זה שאלמד מכם.
עומר: באיזה מומחה מדובר? לא קיבלתי ממך הודעה. אני שולח לך כעת.
הבהרה חשובה: יש לי התנגדות אידיאולוגית ורפואית לאלכוהול (אני רופא בדואי מוסלמי), ולא אוכל להכניסו לביתי. לכן יש שתי אפשרויות: אצלי בבית בלי אלכוהול, או בטבע עם. רק קחו בחשבון את מזג האוויר. אם תוותרו על האלכוהול אפצה אתכם בבשר כבש על האש. (במינון הנכון זה מאד בריא!). כך נוכל לראות גם טכניקות הדלקת אש (אולי תחרות הדלקת אש).
ימי שישי אני עובד. יכול בשבת כל היום.
בברכה
ראמי
אני זה שאלמד מכם.
עומר: באיזה מומחה מדובר? לא קיבלתי ממך הודעה. אני שולח לך כעת.
הבהרה חשובה: יש לי התנגדות אידיאולוגית ורפואית לאלכוהול (אני רופא בדואי מוסלמי), ולא אוכל להכניסו לביתי. לכן יש שתי אפשרויות: אצלי בבית בלי אלכוהול, או בטבע עם. רק קחו בחשבון את מזג האוויר. אם תוותרו על האלכוהול אפצה אתכם בבשר כבש על האש. (במינון הנכון זה מאד בריא!). כך נוכל לראות גם טכניקות הדלקת אש (אולי תחרות הדלקת אש).
ימי שישי אני עובד. יכול בשבת כל היום.
בברכה
ראמי
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
Shrubbery, אני מבקש תרגום: ושאר מרעין בישין.Shrubbery כתב:בירות וסכינים
סגור, רק תגידו מתי
אה..סליחה, בירות ואבני השחזה ושאר מרעין בישין
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אז ככה, אין לי בעיה בחוץ, רק מזג האוויר צריך לשתף פעולהrgrifat כתב:אני שמח על התגובות החיוביות. אהלן וסהלן.
אני זה שאלמד מכם.
עומר: באיזה מומחה מדובר? לא קיבלתי ממך הודעה. אני שולח לך כעת.
הבהרה חשובה: יש לי התנגדות אידיאולוגית ורפואית לאלכוהול (אני רופא בדואי מוסלמי), ולא אוכל להכניסו לביתי. לכן יש שתי אפשרויות: אצלי בבית בלי אלכוהול, או בטבע עם. רק קחו בחשבון את מזג האוויר. אם תוותרו על האלכוהול אפצה אתכם בבשר כבש על האש. (במינון הנכון זה מאד בריא!). כך נוכל לראות גם טכניקות הדלקת אש (אולי תחרות הדלקת אש).
ימי שישי אני עובד. יכול בשבת כל היום.
בברכה
ראמי
מקסימום נלך למקום ציבורי עם גג באזור
ביחס לשבת, אפשרי, מקווה שאליה יוכל, המשחיז שלנו
ביחס להצעה על הכבש, אפשר גם בחוץ, לא?
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
בד״כ לא תשמעו את זה ממני (אז תתעדו את הרגע) אבל מה הבעיה לוותר על אלכוהול ליום אחד?
אני מציע להביא לא רק אבנים, אלא גם כלי משחיט רבים, לשחק ולמשמש.
אני מציע להביא לא רק אבנים, אלא גם כלי משחיט רבים, לשחק ולמשמש.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
כבש יהיה בכל מקרה
יש לי כמין עץ שניתן לצלות עליו אם מזג האוויר בחוץ סוער.
המספר שלי 050-2101581
ראמי
יש לי כמין עץ שניתן לצלות עליו אם מזג האוויר בחוץ סוער.
המספר שלי 050-2101581
ראמי
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אוקיי אין בעיה,אפשר לוותר על הבירה(גם ממני לא תשמעו את זה הרבה ) אם זה מתנגש עם אמונתו של ראמי.
אני באופן אישי מאוד אשמח ללמוד ממומחה כיצד להשחיז נכון,עד עכשיו אני שבע רצון מהתוצאה שאני מקבל מסכיני המטבח שלי-אבל תמיד טוב ללמוד דברים חדשים וטכניקות שונות,אני מאמין שיש עוד כמה שחושבים כמוני ויבואו בכייף
תודה ראמי.
אני באופן אישי מאוד אשמח ללמוד ממומחה כיצד להשחיז נכון,עד עכשיו אני שבע רצון מהתוצאה שאני מקבל מסכיני המטבח שלי-אבל תמיד טוב ללמוד דברים חדשים וטכניקות שונות,אני מאמין שיש עוד כמה שחושבים כמוני ויבואו בכייף
תודה ראמי.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
סגרנו על ה-16/11/2013 לסביבות הצהריים (אני מציע בסביבות 1:00)
כבש על ראמי
אני מציע שהחברה יביאו שתייה וסלטים
אנחנו נביא קצת אמצעי השחזה מהבית ונחפש סכינים קהות להשחזה
מציע שכולם יעשו משהו דומה
כל המעוניינים בשרשור מוזמנים
כבש על ראמי
אני מציע שהחברה יביאו שתייה וסלטים
אנחנו נביא קצת אמצעי השחזה מהבית ונחפש סכינים קהות להשחזה
מציע שכולם יעשו משהו דומה
כל המעוניינים בשרשור מוזמנים
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
תודה עומר על הארגון.
ברצוני לדעת מי מגיע כדי שאתכונן (שלא יבואו בהפתעה 20 ולא יהיה מה לאכול).
אם מישהו שואל תגידו שאתם מרצים מהאוניברסיטה, אל תגידו סכינים והשחזות
זה המקום:
https://maps.google.com/maps?saddr=Unkn ... g&t=h&z=16
https://www.waze.com/livemap?zoom=17&la ... n=35.21539
ברצוני לדעת מי מגיע כדי שאתכונן (שלא יבואו בהפתעה 20 ולא יהיה מה לאכול).
אם מישהו שואל תגידו שאתם מרצים מהאוניברסיטה, אל תגידו סכינים והשחזות
זה המקום:
https://maps.google.com/maps?saddr=Unkn ... g&t=h&z=16
https://www.waze.com/livemap?zoom=17&la ... n=35.21539
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
ראמי,התצלום האווירי קצת סיבך אותי.
האם אתה יכול לכתוב באיזה ישוב אתה גר? ואם יש את שם הרחוב ומס' בית
אז עוד יותר טוב.
אם אינך רוצה לפרסם בפומבי אז אפשר בהודעה פרטית.
תודה רבה ראמי.
האם אתה יכול לכתוב באיזה ישוב אתה גר? ואם יש את שם הרחוב ומס' בית
אז עוד יותר טוב.
אם אינך רוצה לפרסם בפומבי אז אפשר בהודעה פרטית.
תודה רבה ראמי.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
חוזר רגע לנושא המקורי,
חדות, השחזה עובי להב וכו'.
היום חתכתי קרוב ל50 חתיכות עור לרצועות, (עור לאוכפים 4 מ"מ עובי).
השתמשתי ב-4 פולדרים, וleather stroppe צמוד עד שהתייאשתי, קניתי סכין חיתוך ב-50 שקל והיא עשתה את העבודה היכן שהפולדרים קרסו.
רק לסבר את האוזן:
שחקתי את הלהבים הבאים:
ספיידרקו טנשיוס
HK 440C
Bradley S30V
ובנצ'מייד מיניגריפ 154CM
כל כמה רצועות הייתי צריך לעבור על פלטת העור כדי להחזיר חוד וזו הייתה קריעה; אילו סכינים מכובדות לרוב הדעות!
סכין חיתוך (מה שמוכר בתור סכין יפנית) דקה וחדה עשתה את העבודה ביעילות מרובה.
מה שממחיש כי להב עבה וחד אינו עמיד יותר מלהב דק וחד.
אה.. ולסכינים שלום, קצת עבודה על אבני מים, קצת עבודה על עור והן חותכות נייר טואלט
חדות, השחזה עובי להב וכו'.
היום חתכתי קרוב ל50 חתיכות עור לרצועות, (עור לאוכפים 4 מ"מ עובי).
השתמשתי ב-4 פולדרים, וleather stroppe צמוד עד שהתייאשתי, קניתי סכין חיתוך ב-50 שקל והיא עשתה את העבודה היכן שהפולדרים קרסו.
רק לסבר את האוזן:
שחקתי את הלהבים הבאים:
ספיידרקו טנשיוס
HK 440C
Bradley S30V
ובנצ'מייד מיניגריפ 154CM
כל כמה רצועות הייתי צריך לעבור על פלטת העור כדי להחזיר חוד וזו הייתה קריעה; אילו סכינים מכובדות לרוב הדעות!
סכין חיתוך (מה שמוכר בתור סכין יפנית) דקה וחדה עשתה את העבודה ביעילות מרובה.
מה שממחיש כי להב עבה וחד אינו עמיד יותר מלהב דק וחד.
אה.. ולסכינים שלום, קצת עבודה על אבני מים, קצת עבודה על עור והן חותכות נייר טואלט
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
שלום לכולםrgrifat כתב:תודה עומר על הארגון.
ברצוני לדעת מי מגיע כדי שאתכונן (שלא יבואו בהפתעה 20 ולא יהיה מה לאכול).
אם מישהו שואל תגידו שאתם מרצים מהאוניברסיטה, אל תגידו סכינים והשחזות
זה המקום:
https://maps.google.com/maps?saddr=Unkn ... g&t=h&z=16
https://www.waze.com/livemap?zoom=17&la ... n=35.21539
כל מי שמגיע מתבקש לשלוח לי מייל ל-omer@knife.co.il
כדי שנוכל לספור מיילים ולהודיע לראמי מי מגיע
הכותרת של המייל "סדנת השחזה"
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
אני אעדכן בימים הקרובים.omery כתב:שלום לכולםrgrifat כתב:תודה עומר על הארגון.
ברצוני לדעת מי מגיע כדי שאתכונן (שלא יבואו בהפתעה 20 ולא יהיה מה לאכול).
אם מישהו שואל תגידו שאתם מרצים מהאוניברסיטה, אל תגידו סכינים והשחזות
זה המקום:
https://maps.google.com/maps?saddr=Unkn ... g&t=h&z=16
https://www.waze.com/livemap?zoom=17&la ... n=35.21539
כל מי שמגיע מתבקש לשלוח לי מייל ל-omer@knife.co.il
כדי שנוכל לספור מיילים ולהודיע לראמי מי מגיע
הכותרת של המייל "סדנת השחזה"
תודה
Re: שאלה על השחזת סכין של מולטיטול
היית מת להגיע, אבל בתור ירושלמי חסר רכב הסיכויים שלי לא טובים במיוחד
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים